CB Radio - Sirio AS-100 vs ML-145
- kolodzieju
- Forum Audi 80
a ja bym jednak polecił krótszą. Czemu?
1. do bagażnika na lajcie
2. w garazu podziemnym mniejsza sraczka
3. zbiera wystarczajaco, po co komu wiecej niż 5 km? Przynajmniej wiesz, kto Ci odpowiada, ze nie Miski z radiowozu ( widziałem takie akcej jadac sobie rowerkiem kolo Misków)
4. W miescie tyle smieci na duzej antenie ze glowa mala..
1. do bagażnika na lajcie
2. w garazu podziemnym mniejsza sraczka
3. zbiera wystarczajaco, po co komu wiecej niż 5 km? Przynajmniej wiesz, kto Ci odpowiada, ze nie Miski z radiowozu ( widziałem takie akcej jadac sobie rowerkiem kolo Misków)
4. W miescie tyle smieci na duzej antenie ze glowa mala..
-
- Forum Audi 80
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
kolodzieju, AD:
1. jeśli antena na bagażnik to musi wystawać ponad dach i dopiero od tej wysokości liczy się skuteczną wysokość anteny - więc krótsza nie może być by to miało ręce i nogi
2. przy antenach typu MK-145 niema "sraczki" - magnes dobrze trzyma - sam tak mam
3. 2 czy 20km zasięgu - jak zbierzesz mi policję to nie ma to znaczenia. Natomiast jeśli wyjeżdżasz za miasto to warto mieć jak największy zasięg - ja wyjeżdżam z miejsca pracy i wiem na bieżąco co się dzieje u mnie "pod domem" 15km dalej
4. do redukcji "śmieci" jest takie małe pokrętełko jak SQ - no chyba że się go nie ma...
boskijacek447, kupiłeś relatywnie dobrą antenę i powinieneś być z niej zadowolony <ok>
1. jeśli antena na bagażnik to musi wystawać ponad dach i dopiero od tej wysokości liczy się skuteczną wysokość anteny - więc krótsza nie może być by to miało ręce i nogi
2. przy antenach typu MK-145 niema "sraczki" - magnes dobrze trzyma - sam tak mam
3. 2 czy 20km zasięgu - jak zbierzesz mi policję to nie ma to znaczenia. Natomiast jeśli wyjeżdżasz za miasto to warto mieć jak największy zasięg - ja wyjeżdżam z miejsca pracy i wiem na bieżąco co się dzieje u mnie "pod domem" 15km dalej
4. do redukcji "śmieci" jest takie małe pokrętełko jak SQ - no chyba że się go nie ma...
boskijacek447, kupiłeś relatywnie dobrą antenę i powinieneś być z niej zadowolony <ok>
Oofol, zależy od preferencji użytkownika Ja równiez jestem tego samoego dania co kolega kolodzieju.
Poza tym:
No i wygoda z korzystania z metrowej anteny- nie musisz ściągać wjeżdżając do garażu czy na parking podziemny <ok>
Poza tym:
...no nie jest do końca tak jak mówisz, bo antena na bagażniku nie jest otoczona z wszystkich stron, poza tym w naszych audi tylna szyba opada łagodnie co daje jeszcze sporą przestrzeń.Oofol pisze:jeśli antena na bagażnik to musi wystawać ponad dach i dopiero od tej wysokości liczy się skuteczną wysokość anteny - więc krótsza nie może być by to miało ręce i nogi
...jak powszechnie wiadomo SQL skraca zasięg. Te śmieci, które występują na dłuższej antenie, a nie ma ich na krótszej powinno się wycinać Gainem, by nie skracać sobie zasięgu, jeżeli ktoś nie ma tego pokrętła, to wydaje mi się bezsensowne pakowanie się w półtora metrówki. Samym SQL skręcisz sobie tak zasięg na półtora metrówce jak na metrowej antenie- porównywalnie oczywiście...Oofol pisze:do redukcji "śmieci" jest takie małe pokrętełko jak SQ - no chyba że się go nie ma...
No i wygoda z korzystania z metrowej anteny- nie musisz ściągać wjeżdżając do garażu czy na parking podziemny <ok>
- hackthemilk
- Forum Audi 80
Antenka Cb Sirio Triflex - Opinie !?
Witam
ktoś może montował lub ma taką antenkę? Sirio Triflex
Proszę o info jak to działa ?
Piszcie recenzje i opinie - wszelkie komentarze info i spostrzeżenia od posiadaczy i użytkowników mile widziane.
Pozdr
ktoś może montował lub ma taką antenkę? Sirio Triflex
Proszę o info jak to działa ?
Piszcie recenzje i opinie - wszelkie komentarze info i spostrzeżenia od posiadaczy i użytkowników mile widziane.
Pozdr
-
- Forum Audi 80
Witam może nie byłem ani nie jestem użytkowinikiem tej antenki ale wiele się o niej oczytałem bo ojciec chciał takową do Passat b4 wygląda identycznie jak seryjna w passku ale wszystkie oponie mówiły ze jedyną zaletą tej anteny to cichocimnośc jej ze nikt nie skojarzy z cb. Kolega ją miał w golfie 3 i był bardzo nie zadowolony mówił ze nawet dobrze sygnału z radia nie łapało ze ciągle urywało stacje a o cb to już można było zapomnieć wiec raczej z Swojej strony bym nie polecał.
Poszukaj na googlach. Ja z kolei dużo czytałem o Sirio Tajfun http://allegro.pl/item933874945_antena_ ... szawa.html to samo tylko, że samo cb i opinie nawet w porządku- zasięg 3-5 km, nie poznać, że to antena cb no i stałka- nie motasz się z kablami bo wszystko fajnie pochowane.
- hackthemilk
- Forum Audi 80