Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

CB Radio - Sirio AS-100 vs ML-145

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
kolodzieju
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kolodzieju » 06 lut 2010, 18:47

a ja bym jednak polecił krótszą. Czemu?
1. do bagażnika na lajcie
2. w garazu podziemnym mniejsza sraczka
3. zbiera wystarczajaco, po co komu wiecej niż 5 km? Przynajmniej wiesz, kto Ci odpowiada, ze nie Miski z radiowozu ( widziałem takie akcej jadac sobie rowerkiem kolo Misków)
4. W miescie tyle smieci na duzej antenie ze glowa mala..

Awatar użytkownika
kaczaza5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kaczaza5 » 07 lut 2010, 02:10

Ja mam Uniden Pro 520 Xl + ML-145 na środku dachu na 16 cm magnesie i łapię do 15 km komunikatywnie :mrgreen:
Także... gorąco polecam - kupić i zestroić oczywiście <ok>
A z tego co słyszę to antenka na prawdę baaardzo pochlebne opinie ma...

boskijacek447
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: boskijacek447 » 07 lut 2010, 18:32

Zamówiłem już Sirio Ml-145 nie wiem czy to orginal bo jest na nich pełno opisów niektóre maja tylko napis Sirio niektóre tylko ML-145 inne jedno i drugie Orginl Made in Italia ML-145
zamówiłem te ostatnią ma działać z radiem Midland 100 plus.. mam nadzieje ze ebdzie dobrze

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 07 lut 2010, 21:34

kolodzieju, AD:
1. jeśli antena na bagażnik to musi wystawać ponad dach i dopiero od tej wysokości liczy się skuteczną wysokość anteny - więc krótsza nie może być by to miało ręce i nogi
2. przy antenach typu MK-145 niema "sraczki" - magnes dobrze trzyma - sam tak mam
3. 2 czy 20km zasięgu - jak zbierzesz mi policję to nie ma to znaczenia. Natomiast jeśli wyjeżdżasz za miasto to warto mieć jak największy zasięg - ja wyjeżdżam z miejsca pracy i wiem na bieżąco co się dzieje u mnie "pod domem" 15km dalej
4. do redukcji "śmieci" jest takie małe pokrętełko jak SQ - no chyba że się go nie ma...

boskijacek447, kupiłeś relatywnie dobrą antenę i powinieneś być z niej zadowolony <ok>

Awatar użytkownika
Żelu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Żelu » 12 lut 2010, 17:45

Oofol, zależy od preferencji użytkownika ;-) Ja równiez jestem tego samoego dania co kolega kolodzieju.

Poza tym:
Oofol pisze:jeśli antena na bagażnik to musi wystawać ponad dach i dopiero od tej wysokości liczy się skuteczną wysokość anteny - więc krótsza nie może być by to miało ręce i nogi
...no nie jest do końca tak jak mówisz, bo antena na bagażniku nie jest otoczona z wszystkich stron, poza tym w naszych audi tylna szyba opada łagodnie co daje jeszcze sporą przestrzeń.
Oofol pisze:do redukcji "śmieci" jest takie małe pokrętełko jak SQ - no chyba że się go nie ma...
...jak powszechnie wiadomo SQL skraca zasięg. Te śmieci, które występują na dłuższej antenie, a nie ma ich na krótszej powinno się wycinać Gainem, by nie skracać sobie zasięgu, jeżeli ktoś nie ma tego pokrętła, to wydaje mi się bezsensowne pakowanie się w półtora metrówki. Samym SQL skręcisz sobie tak zasięg na półtora metrówce jak na metrowej antenie- porównywalnie oczywiście...

No i wygoda z korzystania z metrowej anteny- nie musisz ściągać wjeżdżając do garażu czy na parking podziemny <ok>

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 12 lut 2010, 21:27

Żelu nie zgadzam się ale nie będę się kłócił.

PeEs
z moja 1.5m na dachu wjeżdżam do garażu i we wszystkie miejsca - również parkingi piętrowe i nie martwię się że gdzieś się obija bo nie spada ;-)

Awatar użytkownika
hackthemilk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Antenka Cb Sirio Triflex - Opinie !?

Post autor: hackthemilk » 25 lut 2010, 21:48

Witam

ktoś może montował lub ma taką antenkę? Sirio Triflex

Obrazek

Proszę o info jak to działa ?

Piszcie recenzje i opinie - wszelkie komentarze info i spostrzeżenia od posiadaczy i użytkowników mile widziane.

Pozdr <piwo>

Gregor1890
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gregor1890 » 25 lut 2010, 22:05

Witam może nie byłem ani nie jestem użytkowinikiem tej antenki ale wiele się o niej oczytałem bo ojciec chciał takową do Passat b4 wygląda identycznie jak seryjna w passku ale wszystkie oponie mówiły ze jedyną zaletą tej anteny to cichocimnośc jej ze nikt nie skojarzy z cb. Kolega ją miał w golfie 3 i był bardzo nie zadowolony mówił ze nawet dobrze sygnału z radia nie łapało ze ciągle urywało stacje a o cb to już można było zapomnieć wiec raczej z Swojej strony bym nie polecał.

Awatar użytkownika
Żelu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Żelu » 25 lut 2010, 22:23

Poszukaj na googlach. Ja z kolei dużo czytałem o Sirio Tajfun http://allegro.pl/item933874945_antena_ ... szawa.html to samo tylko, że samo cb i opinie nawet w porządku- zasięg 3-5 km, nie poznać, że to antena cb no i stałka- nie motasz się z kablami bo wszystko fajnie pochowane.

Awatar użytkownika
hackthemilk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hackthemilk » 25 lut 2010, 22:42

Żelu pisze:Poszukaj na googlach.
szukałem - opinie są podzielone - dla jednych to za słaba - dla innych w sam raz,
ciekawi mnie opinia kogoś - kto ma triflexa w audi 80 - lub kogoś kto montował
ale dziękuje za dotychczasowe wypowiedzi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl