Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Głosniki - dobor i montaz podszybie

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
amcataudio

Post autor: amcataudio » 09 gru 2007, 17:29

Oofol pisze:
barteq289 pisze:Oofolfajnie ale gdzie wepchnac te tweetery zeby spelnialy swoja role??i nie wygladalo to badziewnie!!

audi_a6 przekonales mnie!!jutro kupuje-napewno podziele sie wrazeniami!!dzieki za wszystko!!
Zajrzyj do mojej galerii w centrum czy w linku w moim opisie i zobaczysz jak ja mam u siebie zamontowane gwizdki.

Doc ja też nie jestem za tym rozwiązaniem z 10tkami ale kolega nie chce wydać dużo pieniędzy a chce żeby to grał przyzwoicie a te Sinuslive są przyjemne a ich cena jest jeszcze d o zaakceptowania. A co do głośników dwudrożnych współosiowych to mnie to po prostu odrzuca... wiem jak to gra i sam bym tego nie zamontował... dla tego podaje linka z odseparowanymi a z uwagi na budżet kolegi są one nawet tańsze od Hrtzów a dźwiękiem na pewno nie będą gorsze!
Tak ma kolega rację Sinuslive grają dość przyzwojcie, lecz gwizdki raczej zamontował bym w słupku (niebawem umieszczę link jak wygląda to u mnie obecnie słupki są tworzone) ale wiąże się to z nakładem pracy i czasu ale efekt jest super.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
RaKo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: RaKo » 09 gru 2007, 18:14

Co do montażu sopranów to proponuję wyciąć otworki w rączkach na górze w miejscu gdzie prawie to się schodzi z deskąrozdzielczą(w parapetach już tak się nie da).
Oczywiście muszą być w obudowie.Kolega ma tak zamontowane i to jest najlepsze miejsce bez rzeźbienia :mrgreen:

amcataudio

Post autor: amcataudio » 09 gru 2007, 18:26

RaKo pisze:Co do montażu sopranów to proponuję wyciąć otworki w rączkach na górze w miejscu gdzie prawie to się schodzi z deskąrozdzielczą(w parapetach już tak się nie da).
Oczywiście muszą być w obudowie.Kolega ma tak zamontowane i to jest najlepsze miejsce bez rzeźbienia :mrgreen:
No można i tak. Ale w tym momencie tweter znajduje się bliżej kierowcy i pasażera i to o dość sporo bo co najmniej 15 cm. Ale jest jeszcze opcja przykręcenia do słupków (te powyżej o których mowa Sinuslive) są na tyle zgrabne że nie będą specjalnie paskudziły. W twojej opcji tez jest nakład pracy bo najlepiej jest zdjąć tapicerkę drzwi a to już zaczyna sie nakład pracy. W osadzenie twetera w drzwiach na pewno pogorszy scenę dźwięku (a scena jest ważna jeżeli już piszemy o jakimś dźwięku nawet najlepsze głośniki nie udolnie zamocowane zepsują całość dźwięku)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 09 gru 2007, 20:23

Ja dzisiaj kupiłem tweetery magnata, tylko to było w media markt, a dośc mam Allegro i czekania na przesyłkę, dojdzie, a może nie dojdzie.
O takie http://www.allegro.pl/item279306580_mag ... _k_ce.html

Nie zrobiło to na mnie żadnego wrażenia, poza tym nie trawię tej firmy za bardzo, bo wiem, że jest bardzo przeciętna. Ten elektrolit doklejony do nich wyleci oczywiście. Żenada, ale cóż, mega magnat ;-)

Zamontować je ( jesli dzwięk z nich mi sie spodoba, zaraz sprawdzę ) planuję jednak w miejsce oryginalnych 10tek pod maskownicami ori. Z jednego prostego wzgledu. Nie podoba mi się wystawianie tweeterów tak jak Ooofol i wiercenie w tapicerce, gdzieś tam przy oknie. Nie uśmiecha mi się również psucie słupków.
Wybrałem opcje odbijania od szyby. Takie umiejscowienie zupełnie mnie satysfakcjonuje, a mówię to z doświadczenia i porównywania z tweeterami w lusterkach, słupkach, klamkach.

Awatar użytkownika
barteq289
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barteq289 » 10 gru 2007, 08:32

RaKo pisze:Co do montażu sopranów to proponuję wyciąć otworki w rączkach na górze w miejscu gdzie prawie to się schodzi z deskąrozdzielczą(w parapetach już tak się nie da).
niestety parapety...niestety dziwne boczki wiec i taschaki odpadaja...jak to proponowal Dockiedys o tym bylo na forum.Niestety bo ciezko wykombinowac jakies ciekawe audio ale nie zamienilbym tej tapicerki na zadna inna :-D Docpopieram-katowanie slupkow czy tapicerki to rowniez nie dla mnie!!

amcataudio

Post autor: amcataudio » 10 gru 2007, 22:44

barteq289 pisze:
niestety parapety...niestety dziwne boczki wiec i taschaki odpadaja...jak to proponowal Dockiedys o tym bylo na forum.Niestety bo ciezko wykombinowac jakies ciekawe audio ale nie zamienilbym tej tapicerki na zadna inna :-D Docpopieram-katowanie slupkow czy tapicerki to rowniez nie dla mnie!!
Żaden nie każe katować słupków bądź boczków, wystarczy że zastosujesz taśmę dwustronną bądź pospolity klej na gorąco (mała wada słońce i odpada) prościej małym wiertełkiem wywiercić w sułpku mały otworek lecz wcześniej naciąć żyletką tapicerkę na słupku (to odpada na drzwiach i desce) delikatnie tapicerkę podwiń do środka i przykręć twetera. Sposób nacięcia to kopertowy, w ten sposób po zdemontowaniu tweterów i podklejeniu (umiejętnym) tapicerki nie będzie dziur a o to ci chyba chodzi??

Pozdrawiam

P.S. Współosiowe głośniki nie polecam

Awatar użytkownika
barteq289
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barteq289 » 17 gru 2007, 13:16

montowal ktos glosniki hertz ecx100 w podszybiu??bo generalnie trochu mala ta dziura tam jest na te glosniki :-/ trzeba cos obcinac lub wycinac??proszse o rade!

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 17 gru 2007, 13:19

barteq289 pisze:trochu mala ta dziura tam jest na te glosniki :-/ trzeba cos obcinac lub wycinac?
Ori mają dwa uchwyty, jeden zaczepiany a drugi przykręcany. Po przekątnej głośnika.
Powinny mimo wszystko wejsc Ci nie ruszane te hertzy.

Awatar użytkownika
barteq289
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barteq289 » 17 gru 2007, 13:36

Doc pisze:
barteq289 pisze:trochu mala ta dziura tam jest na te glosniki :-/ trzeba cos obcinac lub wycinac?
Ori mają dwa uchwyty, jeden zaczepiany a drugi przykręcany. Po przekątnej głośnika.
Powinny mimo wszystko wejsc Ci nie ruszane te hertzy.
cos bedzie trzeba kombinowac...
jeszcze jedno pyt.: czemu gdy ustawie na radiu by gral sam przod to dodatkowo graja w tylych drzwiach glosniki??tylne drzwi:13cm dol + gwizdki wiec te 13 mi graja :-/ cos chyba jest źle podlaczone prawda??

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 17 gru 2007, 14:39

Masz pozamieniane kanały i dlatego coś ci się schrzaniło. Przełącz całą moc na przód i podpinaj głośniki przy kostce jak zaczną działać to znaczy że to kanał przedni.

ECX wchodzą an dwa mocowania musisz 2 uchwyty zagiąć/wyrwać.

Awatar użytkownika
barteq289
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barteq289 » 17 gru 2007, 15:02

AUDI_A6 pisze:Masz pozamieniane kanały i dlatego coś ci się schrzaniło. Przełącz całą moc na przód i podpinaj głośniki przy kostce jak zaczną działać to znaczy że to kanał przedni.

ECX wchodzą an dwa mocowania musisz 2 uchwyty zagiąć/wyrwać.
wiec w tylnych drzwiach 13 + gwizdki maja grac razem a przod oddzielnie?dobrze to rozumiem?

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 17 gru 2007, 16:29

Na kostce iso masz rozpisane dwa kanały to tył a kolejne dwa to przód i powinno działać normalnie jeśli masz dobrze wszystko podłączone. Czyli jak bierzesz cały fader na przód to gra tył tak?

Awatar użytkownika
barteq289
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barteq289 » 17 gru 2007, 17:25

AUDI_A6 pisze:Na kostce iso masz rozpisane dwa kanały to tył a kolejne dwa to przód i powinno działać normalnie jeśli masz dobrze wszystko podłączone. Czyli jak bierzesz cały fader na przód to gra tył tak?
jesli daje caly fad na przod to gra mi przod i sub w tylnych drzwiach... :-/ :shock:

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 24 mar 2008, 13:17

Podważasz śrubokrętem maskownice i masz głośnik na wierzchu, po co tu fotostory :->

Awatar użytkownika
Daras
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Daras » 19 kwie 2008, 17:10

nie bede zakładał nowego tematu tylko tu sie podepne...

chce wymienić glośniki u siebie i chyba będą 10cm ze względu że miejsc na 16-stki nie ma :-/ Hertze DCX mogą byc? hertz_dcx_100

wiem że ECX będą lepsze ale warto dopłacać stówe?

a jeżeli juz przy temacie głośników... jak wygląda montaż 16-stek w B4 w drzwi? pewnie można zakupić panele ale jak to wygląda i jak mniej wiecej wychodzi cenowo? o dźwięk nie pytam bo przy odseparowanym zestawie różnica miedzy tym a 10-tkami na pewno jest kolosalna ;)
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 11:58 przez Daras, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl