Tuba to najgorsze z mozliwych rozwiązań. Skrzynka tylko i wyłącznie.Adx 80jbl pisze:ale wzmacniacz jeszcze do tego i tubke JBL GTO 1260BR
Ps:
Znowu odkopujesz stary temat !
sliszew pisze:sory ze sie narzucam ale czy ta pianka na glosnikach pogarsza dzwiek czy tylko jest mniej trwala? bo widzialem takie w sklepie i jeszcze nic nie kupilem.no i jak wygluszyliscie podszybie-jakis filc?
a pozaty mam w tylnej pulce glosniki 20 lub 22 cm. w bagazniku tube napedzana wzmacniaczem -wszystko wbrew wszystkim waszym wskazowkom i nastepnego bledu nie chce popelnic :mrgreen:
Tak, może i my to rozróżnimy ale czy laik (przepraszam za zwrot) doceni różnicę?? Może powiedzieć że troszkę przytłumiony lub coś w tym stylu. Spotkałem się już nie raz z takim przypadkiem, że laik nie docenił tego. Może my na to zwracamy uwagę. Osobiście dla 10 w desce tworzę specjalną komorę odpowiednio wygłuszoną, ale dla mnie to ma bardzo duże znaczenie.AUDI_A6 pisze:barteq289, http://www.allegro.pl/item275480049_pha ... odss_.html w tej cenie najlepsze i najbardziej polecane. Możesz tez poszukać Hertza ECX 100 jeżeli chcesz mieć głośniki dwudrożne.
amcataudio, Warto wygłuszyć powierzchnie za głośnikiem matami lub filcem choćby zawsze to w jakiś sposób zrobi komorę zamkniętą i polepszy dźwięk.
Zgadzam się z Tobą.AUDI_A6 pisze:wkładać w tapicerkę 16stkę to bez sensu trzeba rozsądnie przygotować miejsce pod głośnik.
Zajrzyj do mojej galerii w centrum czy w linku w moim opisie i zobaczysz jak ja mam u siebie zamontowane gwizdki.barteq289 pisze:Oofolfajnie ale gdzie wepchnac te tweetery zeby spelnialy swoja role??i nie wygladalo to badziewnie!!
audi_a6 przekonales mnie!!jutro kupuje-napewno podziele sie wrazeniami!!dzieki za wszystko!!