Daras pisze:kurde... zeby miec 16-stki z przodu to roboty jest sporo i nakładów finansowych także... same panele ponad 5 stówek a gdzie glośniki i kable... 1tyś jak nic pęknie...
nie sądziłem że aż tyle wyjdzie...
Panele można kupić za 305zł (już z przesyłką) na
http://taschki.pl. Sam takie zamówiłem ze 2 tygodnie temu i w zeszłym tygodniu odebrałem. Do tego Hertz ESK 165 2 za 350zł. Wczoraj mocowałem taschki i wycinałem tapicerkę (miejsce na kosz głośnika musi być, no i większa komora rezonansowa). Dzisiaj montowałem głośniki i robiłem instalację. Póki co drzwi nie są wytłumione i napędzane to jest samym radiem (Alpine CDA-9827). Ostatecznie będzie wytłumienie + wzmak + dodatkowe usztywnienie głośnika (póki co jest tylko na taschce bez mocowania do blachy, ale na to już mam pomysł). Póki co koszt (bez radia) to 655zł + 8zł nowa kostka ISO (oryginalną głośnikową zostawiłem) + 12zł kable (4 metry 2x1.5mm kw do zasilania zwrotnicy i do głośnika w drzwiach + 2 metry 2x0.75mm kw do tweeterów od zwrotnic). Gra już ładnie, ale będzie ładniej jak już z tym skończę
.
W miejsce 10tek na podszybiu dałem tweeterki zamocowane na jednym z mocowań, które były w komplecie z głośnikami. Nie jest to idealne rozwiązanie, ale na razie musi wystarczyć
.