[All] Radio - jak podłączyć ?
norbuja Chyba w bose tego nie było. Nie chce mi się teraz iść do garażu i sprawdzać.
[ Dodano: 2012-08-27, 13:25 ]
AA zapomniałem. Zapewne trzeba będzie przekodować radio. Niestety... Tutaj jest temat.
https://audi80.pl/bose-ustawienia-vt6886.htm
[ Dodano: 2012-08-27, 13:25 ]
AA zapomniałem. Zapewne trzeba będzie przekodować radio. Niestety... Tutaj jest temat.
https://audi80.pl/bose-ustawienia-vt6886.htm
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
[All]Audi Delta 2 Bose - jaki wzmacniacz
Witam. Potrzebuje wytłumaczenia "jak krowie na rowie" Jaki wzmacniacz mogę podłączyć pod Radio Audi Delta 2 z systemem Bose. Szukałem na aledrogo wzmaków Bose ale nie za bardzo wiem czy one będą pasowały do tego radia. Dodam że w Aucie są oryginalne głośniki Blaupunkta które były kompatybilne z Gammą (tak wyczytałem z Wlepki w bagażniku).
2 sprawą jest fakt iż nie wiem za bardzo gdzie mogę umieścić owy wzmacniacz.
Jestem zielony w tym temacie dlatego zwracam się z prośbą do Was.
Foto Radia
Foto głośników (tył)
2 sprawą jest fakt iż nie wiem za bardzo gdzie mogę umieścić owy wzmacniacz.
Jestem zielony w tym temacie dlatego zwracam się z prośbą do Was.
Foto Radia
Foto głośników (tył)
Właśnie o to chodzi. Mam ori wiązkę tj. zasilania i na głośniki (wąską). Na allegro widziałem wzmaka od a3 bose, prawdopodobnie właśnie z kostą którą potrzebowałem. Ale nie wiem czy to będzie pasowało i tak dalej.
A czy przypadkiem nie ma takej "przejściówki" bo ta jest chyba w drugą stronę aniżeli ja potrzebuję czyli z systemu Bose na zwykłe radio ..
A czy przypadkiem nie ma takej "przejściówki" bo ta jest chyba w drugą stronę aniżeli ja potrzebuję czyli z systemu Bose na zwykłe radio ..
Alpha Najuboższee radio z Audi nie ma ono nawet odtwarzacza kaset. Zwykłe bardzo proste radio.
Beta to najuboższee radio zaraz po alphie Ma ono tylko regulację Balansu- po wyciągnięciu gałki, i tonu.
4 kanałowe radio. Były 2 werseje "dotykowa" czyli przyciski chodziły na delikatne dociśnięcie, i zwykła czyli tradycyjne przyciski.
Gamma
Radia z kodem. Pełna regulacja dźwięku. Radio miało już Eletryczny mechanizm wyciągania kasety. Autorevers. i oczywiście 4 kanały.
Gamma CC
głowy nie dam bo tego radia nie miałem ale wyróżnia się chyba tym że posiada RDS
Delta
Najbardziej wypasione radio które pasuje do B3/B4 Jest ono wyposażone w dotykowe przyciski, dolby system, Autoreverse, pełen zakres regulacji dźwięku. Elektroniczny mechanizm wyciągana kasety.
P.S Każde radio Alpha beta gamma delta było produkowane przeważnie w 2 różnych firmach, i są miedzy nimi różnice modelowe typu inny mechanizm kasetowy, inaczej zamontowany panel.
Radioodtwarzaczy z A4/A6 nie opisuje bo nie wiem co i jak z nimi jest. Bose także sobie darowałem.
Beta to najuboższee radio zaraz po alphie Ma ono tylko regulację Balansu- po wyciągnięciu gałki, i tonu.
4 kanałowe radio. Były 2 werseje "dotykowa" czyli przyciski chodziły na delikatne dociśnięcie, i zwykła czyli tradycyjne przyciski.
Gamma
Radia z kodem. Pełna regulacja dźwięku. Radio miało już Eletryczny mechanizm wyciągania kasety. Autorevers. i oczywiście 4 kanały.
Gamma CC
głowy nie dam bo tego radia nie miałem ale wyróżnia się chyba tym że posiada RDS
Delta
Najbardziej wypasione radio które pasuje do B3/B4 Jest ono wyposażone w dotykowe przyciski, dolby system, Autoreverse, pełen zakres regulacji dźwięku. Elektroniczny mechanizm wyciągana kasety.
P.S Każde radio Alpha beta gamma delta było produkowane przeważnie w 2 różnych firmach, i są miedzy nimi różnice modelowe typu inny mechanizm kasetowy, inaczej zamontowany panel.
Radioodtwarzaczy z A4/A6 nie opisuje bo nie wiem co i jak z nimi jest. Bose także sobie darowałem.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
1.8s, Też mam to radio Bose i bez problemu je podłączyłem. Potrzebny jest do tego wzmacniacz oczywiście zwykłe 4Ω, chyba że masz głośniki Bose wtedy potrzebujesz 2Ω. To radio ma funkcję Delty jak zresztą nazwa wskazuje jedynie jest to deck, czy z braku końcówek mocy potrzebujemy wzmacniacz. Jest to świetna sprawa, bo można podłączyć pod nie jakikolwiek wzmacniacz z jakimi się chce głośnikami bez problemów z brakiem mocy, której seryjne radia nie posiadają zbyt dużej. W skrócie to podłączamy sie pod wzmacniacz najlepiej 4 kanałowy i dajemy na każdy głośnik masę sygnałową z pinu COM, a na wzmacniacz podajemy sygnał sterujący z przewodu białego (nie pamietam jaki pin) kostki zasilającej radia i to wszystko Warto dodać, że Delta i Delta II Bose posiadają miękki mechanizm <ok>
Ma ktoś może schemat radia gamma, delta z B3 lub delta II Bose ? Potrzebuję do wyrezania wejścia AUX, anie chcę przez przypadek czegoś spier....
Ma ktoś może schemat radia gamma, delta z B3 lub delta II Bose ? Potrzebuję do wyrezania wejścia AUX, anie chcę przez przypadek czegoś spier....
- Audi Sport
- Forum Audi 80