[All] Radio - jak podłączyć ?
[All] Radio - jak podłączyć ?
Witam,
mam mały problem z radiem, kupiłem kilka dni temu audi 90 z radiem JVC działa nawet jak przekręcę stacyjkę i klucz wyciągnę a że mam lepsze Alpine chciałem je zamienić i tu pojawia się problem, gdyż po wymianie na Alpine gra ono normalnie jak odpalę auto i stoję w miejscu, zaś gdy ruszę i jadę kawałek to od razu radio się wyłącza i co jakiś czas próbuje się włączyć, dopiero jak stanę autem to radio się włącza. Próbowałem coś z tym zrobić ale nie potrafię nic już wymyślić gdzieś mi odcina Alpina podczas jazdy ale nie wiem gdzie i który to kabel...
Alpine po wyciągnięciu kluczyka się wyłącza a JVC nie czy to coś ma wspólnego??
Jakieś sugestie??
mam mały problem z radiem, kupiłem kilka dni temu audi 90 z radiem JVC działa nawet jak przekręcę stacyjkę i klucz wyciągnę a że mam lepsze Alpine chciałem je zamienić i tu pojawia się problem, gdyż po wymianie na Alpine gra ono normalnie jak odpalę auto i stoję w miejscu, zaś gdy ruszę i jadę kawałek to od razu radio się wyłącza i co jakiś czas próbuje się włączyć, dopiero jak stanę autem to radio się włącza. Próbowałem coś z tym zrobić ale nie potrafię nic już wymyślić gdzieś mi odcina Alpina podczas jazdy ale nie wiem gdzie i który to kabel...
Alpine po wyciągnięciu kluczyka się wyłącza a JVC nie czy to coś ma wspólnego??
Jakieś sugestie??
Ostatnio zmieniony 10 cze 2012, 17:02 przez bi3niu89, łącznie zmieniany 3 razy.
Kolego to, że się wyłącza może być spowodowane słabym stykiem w kostce od stacyjki(kolega tak miał i po wymianie kostki po problemie).Podłącz żółty z czerwonym do stałego plusa i też będzie dobrze tyle, że niektóre alpiny dużo prądu zżerają i lepiej sobie czerwony pod stacyjkę puścić lub jakiś wyłącznik zrobić.