Kolego nie wiem jakie miałeś auto, czy wiązka była oryginalna i czy piny były tak samo rozmieszczone - takie kwestie rozwiązuje się poprzez sprawdzenie rozpiski pinów na radiu lub w jego(radia) instrukcji i dopasowanie w odpowiednie miejsca (wtyki) w kostce z instalacji auta <ok>Ale we wcześniejszym samochodzie miałem to radio i grało a w wtyczce od samochodu były tylko 4 kable
[All] Radio - jak podłączyć ?
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Miałem opla astre 1 , rozpiske mam w instrukcji, ale nie wiem który kabel odpowiada któremu w moim audi a w oplu wiązka raczej była orginalna bo inne radia też tam miałem i działałyUFOtm pisze:Kolego nie wiem jakie miałeś auto, czy wiązka była oryginalna i czy piny były tak samo rozmieszczone - takie kwestie rozwiązuje się poprzez sprawdzenie rozpiski pinów na radiu lub w jego(radia) instrukcji i dopasowanie w odpowiednie miejsca (wtyki) w kostce z instalacji auta <ok>Ale we wcześniejszym samochodzie miałem to radio i grało a w wtyczce od samochodu były tylko 4 kable
Koledzy nie chcąc zakładać nowego tematu postanowiłem się "podpiąć" do tego.
Otóż mam podpiętą skrzynie basową, wzmacniacz etc.
Problem tkwi w tym, że w momencie gdy bawię się balansem (lewo - prawo) skrzynie słychać tylko w lewym kanale,
dam skrajnie prawy i już nie ma bassu.
Czy tak powinno być? Czy po prostu gdzieś mi się rozpiął RCA?
Przy wzmaku jak i przy skrzyni kable są podpięte ok.
Otóż mam podpiętą skrzynie basową, wzmacniacz etc.
Problem tkwi w tym, że w momencie gdy bawię się balansem (lewo - prawo) skrzynie słychać tylko w lewym kanale,
dam skrajnie prawy i już nie ma bassu.
Czy tak powinno być? Czy po prostu gdzieś mi się rozpiął RCA?
Przy wzmaku jak i przy skrzyni kable są podpięte ok.
A ja mam pytanko takie, mam radyjko ori audi beta, teoretycznie na dwa glosniki przod ale podobno mozna podpiac kable od glosnikow tyl do kabli glosnikow przednich i ma to grac normalnie, prawda? W kostce jest tak, od kazdego glosnika ida dwa kable, od przednich wchodza do srodka do kostki gora dol a od tylu na bokach kostki ( przy nie ori radiu tak ktos zrobil i cykalo) i teraz tak, obcinam kabel i rownolegle do kabla od srodkowego glosnika daje?
Mam pytanie. Czy ten adapter pozwoli na podłączenie dowolnego radia do audi 80 b4? http://allegro.pl/adapter-aktwyny-glosn ... 94600.html
Czy ktoś takiego używa w swoim B4?
Czy ktoś takiego używa w swoim B4?
Ostatnio zmieniony 03 maja 2013, 11:37 przez choody92, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Tylko on chce po wyjęciu kluczyka a nie wyłączeniu zapłonu.
Jest taka możliwość kostka stacyjki czerwony cienki kabel. Tylko jego do zasilania radia to nie można ale może posłużyć by wysterować przekaźnik.
Ale ze względów że to audi delta to zobacz symbole w iso może jest aktywny 5 pin. wtedy do niego wystarczy połączyć.
Jest taka możliwość kostka stacyjki czerwony cienki kabel. Tylko jego do zasilania radia to nie można ale może posłużyć by wysterować przekaźnik.
Ale ze względów że to audi delta to zobacz symbole w iso może jest aktywny 5 pin. wtedy do niego wystarczy połączyć.
no zdaję relację miałem wolny 4 pin wziąłem kabelek , pin i włożyłem do kostki a potem do stacyjki pod czerwony przewód i cyka , po przekręceniu kluczyka radio się odpala a po wyjęciu samo się wyłącza , bardzo przydatny bajer u ojca w A4 mi się podobało zawsze nie wiem czemu tak długo z tym czekałem , bardzo polecam <ok>