Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Radio - wybór

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 10 gru 2009, 10:06

Ja kiedyś też miałem pionka i byłem zadowolony - do momentu kiedy posłuchałem innych marek. Miałem już dużo i zawsze wracam do Kena.

CDA jest ok ale tutaj i tak polecił bym Ken a - 4737 - dość rzadki model ale wymiata za tą cenę straszecznie. Generalnie większość modeli Kena sprzed 3-7 lat są rewelka.
Mój aktualny ma 5 latek i bije jakością i wyposażeniem na głowę większość nowych w okolicach 1Kzł

berthold
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: berthold » 18 gru 2009, 20:03

a ja kupiłem blaupunkta na karty sd i usb bez tego durnego przestarzałego napędu cd i jestem niezwykle zadowolony zapodaje sdhc 4gb i dwa tygodnie muza leci nie powtarzając sie
dżwięk elegancki masa ustawień przedtem miałem pionera to on się nie umywał do blaupunkta

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 18 gru 2009, 23:54

berthold pisze:a ja kupiłem blaupunkta na karty sd i usb bez tego durnego przestarzałego napędu cd i jestem niezwykle zadowolony zapodaje sdhc 4gb i dwa tygodnie muza leci nie powtarzając sie
dżwięk elegancki masa ustawień przedtem miałem pionera to on się nie umywał do blaupunkta
Kolego jak masz takie radio to pewnie i resztę audio masz z niskiej półki więc o jakości nie będziemy tu dyskutować - Tobie pasuje to dobrze. /jak dla mnie to taka jakość to żadna jakość.../

admish

Post autor: admish » 29 gru 2009, 00:01

wzgledem ceny i jakości w ostatnim czasie mocno wybiło sie JVC - dużo ludzi tak twierdzi i ja też - polecam! :->

Co do pionków i sony to przy CB radiach - zwlaszcza tych bez dobrych filtrów przeciwzakłóceniowych to mogą być szumy - bardzo często tak się zdarza...

Awatar użytkownika
Kelis.Zx145
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kelis.Zx145 » 29 gru 2009, 00:26

Ja mam JVC KDR401, radio niedrogie a bajerki typu USB itp posiada, uważam że bardzo dobrze pasuje wyglądem do B4, jak ktoś chce to zapraszam do obejrzenia:
https://audi80.pl/audi-coupe-8b-moja ... t36741.htm
nie mam absolutnego słuchu muzycznego, w połączeniu z głośnikami pioneera z tyłu i ori z przodu gra wszystko jak najbardziej poprawnie jeśli chodzi o przeciętnego zjadacza chleba :-P

Łukasznr88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Łukasznr88 » 15 sty 2010, 22:45

a ja.. osobiscie polecam alpinke szczegolnie serie CDE posiadalem takze blaupunkta (jest dobry bo bezawaryjny ale jakosc dzwieku ma slabiutka) natomiast alpine daje tyle przyjemnosci ze sluchania ze naprawde warto zainwestowac w taki sprzet

perezmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: perezmm » 19 sty 2010, 13:32

Ja posiadam Kenwooda kdc w4044ua i powiem ze radio bardzo dobre pod względem jakości dzwięku oraz funkcji O to radio

Miałem wczesniej JVC i jakoś nie podobała mi sie jakosć dzwięku to jvc

Awatar użytkownika
hackthemilk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hackthemilk » 22 lut 2010, 01:07

perezmm pisze:Ja posiadam Kenwooda kdc w4044ua i powiem ze radio bardzo dobre pod względem jakości dzwięku oraz funkcji O to radio

Miałem wczesniej JVC i jakoś nie podobała mi sie jakosć dzwięku to jvc

Popieram kolegę ja mam Kenwooda troszkę starszego KDC-W4034 ale mam go od nowości czyli jzu 3 rok chyba leci - i nie narzekam \\\\ Opis radyjka ///

Wracając do JVC - brak słów No może bym się skusił na SONY - niektóre modele - ale z ręką na sercu polecam Kenwooda

8-)

Awatar użytkownika
levis1991
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: levis1991 » 22 lut 2010, 07:10

Kelis.Zx145 pisze:Ja mam JVC KDR401, radio niedrogie a bajerki typu USB itp posiada, uważam że bardzo dobrze pasuje wyglądem do B4, jak ktoś chce to zapraszam do obejrzenia:
https://audi80.pl/audi-coupe-8b-moja ... t36741.htm
nie mam absolutnego słuchu muzycznego, w połączeniu z głośnikami pioneera z tyłu i ori z przodu gra wszystko jak najbardziej poprawnie jeśli chodzi o przeciętnego zjadacza chleba :-P

ja rowniez polecam te radio, wiem bo zakupiłem. Cena to ok 400zł podswietlenie i kolor radia dopasowane do deski rozdzielczej. Wyjscie na subek+usb+aux+cd+radio=mozna sie pobawić:)

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 01 mar 2010, 10:27

Ze względu na to, że każdy chwali swoje, ja polecam radyjko CLARION CZ209 ER. Posiada ono oczywiście wejście USB. Co ważne, jest ono umiejscowione na kablu, który przeprowadzamy sobie do schowka i w ten sposób nasz pendrive leży sobie spokojnie i nikt go nam nie uszkodzi ;-) Poza tym to radyjko ma wspaniałe bursztynowe podświetlenie, które idealnie komponuje się z fabrycznym podświetleniem deski rozdzielczej naszych A80 <ok>

Awatar użytkownika
levis1991
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: levis1991 » 01 mar 2010, 21:02

Bastek pisze:Ze względu na to, że każdy chwali swoje, ja polecam radyjko CLARION CZ209 ER. Posiada ono oczywiście wejście USB. Co ważne, jest ono umiejscowione na kablu, który przeprowadzamy sobie do schowka i w ten sposób nasz pendrive leży sobie spokojnie i nikt go nam nie uszkodzi ;-) Poza tym to radyjko ma wspaniałe bursztynowe podświetlenie, które idealnie komponuje się z fabrycznym podświetleniem deski rozdzielczej naszych A80 <ok>

wszystko pięknie, pytanie czy ten bursztynowy nie mija sie z tymi co masz przyciski na gorze i oczywiście czy ma wyjście na auxa i na dodatkowe wyjścia subwoofera i wzmacniacza ?

murano
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 AAZ] jakie cb wybrać

Post autor: murano » 19 kwie 2010, 12:07

Witam chciałbym sie poradzic jakie cb radio kupić do swojego auta. Kwota jaka chce na to przeznaczyc to około 300 zł. Myslałem o takich zestawach podaje linki
http://www.allegro.pl/item988490787_cb_ ... _2xgr.html lub
http://www.allegro.pl/item992448107_rad ... ratis.html

który z wyżej podanych bedzie lepszym wyborem ? czy wogóle te zestawy są dobre? jestem tez otwarty na inne propozycje. jesli chodzi o antene to moze byc i montazowa . zalezy mi na tym aby nie bylo tak duzych szumów i trzaskow w odbiorniku? Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam

admish

Post autor: admish » 19 kwie 2010, 12:58

murano pisze:Witam chciałbym sie poradzic jakie cb radio kupić do swojego auta. Kwota jaka chce na to przeznaczyc to około 350 zł. Myslałem o takich zestawach podaje linki
http://www.allegro.pl/item988490787_cb_ ... _2xgr.html lub
http://www.allegro.pl/item992448107_rad ... ratis.html

który z wyżej podanych bedzie lepszym wyborem ? czy wogóle te zestawy są dobre? jestem tez otwarty na inne propozycje. jesli chodzi o antene to moze byc i montazowa . zalezy mi na tym aby nie bylo tak duzych szumów i trzaskow w odbiorniku? Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Z tych zestawów co podałeś to lepiej Onwe MK3 i tego hustlera - duzo ludzi to ma i "jakoś" na tym jeżdzą :-P

Sam stałem przed podobnym dylematem jakiś czas temu. Od czasu kiedy chciałem kupić, dużo się dowiedziałem o calym sprzęcie CB, jaki jest na rynku.
Onwa MK3 słynęła z niezawodności i dobrego wykonania za niedużą kwotę - ... na początku. Obecnie sprzedawane są modele, gdzie mogą wystąpić tzw zimne luty, ale to nie jest regułą, bo możesz trafić dobry sprzęt i nie przepłacać.
Jezełi chodzi o przepłacanie to mam tu też na mysli między innym Presidenta - przez wielu chwalone, ale sprzet nie adekwatny do ceny moim zdaniem - po prostu za drogi.

Wybralem Lafayette, a model Ermes z ASQ. Osobiście nie tani sprzęt, ale wykonanie super - bardzo mało spotyka się wad i zwrotów. Model Ermes wybrałem tylko i wyłącznie z wygody - ASQ - automatycznej blokady szumów. Jednak myślę że model ARES w zupełności wystarczy i taki model właśnie Tobie polecę - około 100zl tanszy od Ermesa (a tj mowilem rozni sie tylko tym ze nie ma ASQ). Poza tym oba radia mają bardzo dobre filtry przeciwzakłóceniowe. W ciemno możesz kupić na allegro - bo pewnie taniej będzie, a w porównaniu z innymi radiami CB powinno działać bez zastrzerzeń.

Antenkę mam Sirio Omega 27 - 1 metr - podobno najlepsza z anten metrowych, ale cena wysoka ~160zl. Mam ją na magnesie.
Inną antenę jaką mogę Ci polecić to Pirat - dużo ludzi chwali sobie ją.

Także zestaw dla Ciebie wygląda tak:
Lafayette Ares + antena Sirio Omega 27. = do 400zl powinienes sie wyrobic, juz z gorką.

No i czas poszukać jakiegoś magika żeby antenkę dobrze zestroił.

Poszukaj sobie może jakiś zestawów CB na allegro.

Co do radii CB - jest ich naprawdę masa, bardzo dużo - opinii "znawców" również. Pewnie zaraz odezwą się, żeby wybrać Presidenta - wszystko oczywiście zależy od Ciebie, ale na sprzęcie który Ci podałem na pewno się nie zawiedziesz <piwo>
Jak coś to służę pomocą <ok>

BTW. Poczytaj sobie w tym dziale, dużo znajdziesz info.

murano
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: murano » 19 kwie 2010, 18:55

a co mysliecie o Uniden 520 tez to radio sobie chwala? tylko jak jest z homologacja ? i nie widzie na allegro tego radyjka a czy antena montazowa nie jest lepsza? tak gdzies slyszalem tylko czy w tej kwocie bedzie jakas ok

MaTTiass
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MaTTiass » 19 kwie 2010, 19:51

Polecam Radia Uniden i do tego antenę Wilson 100cm. Sam korzystam z takiego zestawu sprawuje się to na prawdę bardzo dobrze pomimo że antenę mam na klapie bagażnika zasięg i odbiór jest bardzo dobry. Wiadomo im wyżej antena tym lepiej <ok>

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl