Radio - wybór
Faktycznie, dużo ludzi ma Unideny, bo to dobre radia - ... ale bez homologacji. Indywidualna kwestia człowieka, ja bym takiego radia nie chciał.seba6891 pisze:to trzeba zabrac CB radia z polowy aut w Polsce. bo watpie by kazdy z nas wozil ja w schowku nawet jesli ja posiada (homologacje trzeba okazac przy kontroli. jej brak moze spowodowac zabranie CB i odbior z komendy dopiero po okazaniu homologacji)mac pisze:unideny nie mają homologacji na Polskę
Tak jak już pisałem, ile ludzi tyle opinii
Wilson Little Wil - niby dobre opinie krążą na temat tej anteny, nie jest aż taka droga, podobna do Hustlera ale tam bat bardziej chwiejący jest ... ale to antena amerykańska; nie wiem czy to dobrze czy zle :roll:MaTTiass pisze:Polecam Radia Uniden i do tego antenę Wilson 100cm. Sam korzystam z takiego zestawu sprawuje się to na prawdę bardzo dobrze pomimo że antenę mam na klapie bagażnika zasięg i odbiór jest bardzo dobry. Wiadomo im wyżej antena tym lepiej <ok>
Pirat, Wilson Little Will - to magnesówkimurano pisze:a co mysliecie o Uniden 520 tez to radio sobie chwala? tylko jak jest z homologacja ? i nie widzie na allegro tego radyjka a czy antena montazowa nie jest lepsza? tak gdzies slyszalem tylko czy w tej kwocie bedzie jakas ok
Sirio Omega 27 możesz zamontować zarówno na magnes, jak i na stałe (montażowa). To jest 1 metr - wystarczająco.
Jeżeli chcesz coś dłuższego, co uważam mija się z celem, to polecam antenkę Midland 145. To jest antenka długości ~ 165cm.
Hej Klubowicze. Witam po ponad półrocznym braku aktywności na forum
Co możecie powiedzieć o tym zestawie http://allegro.pl/item1006321459_cb_rad ... atisy.html ? Dobre to jest w porównaniu z innymi CB w tej cenie ?
Co możecie powiedzieć o tym zestawie http://allegro.pl/item1006321459_cb_rad ... atisy.html ? Dobre to jest w porównaniu z innymi CB w tej cenie ?
Nie wiem... nie jestem przekonany do tego zastawu i raczej darowałbym sobie. Poczytaj posty wyżejmar0z pisze:Hej Klubowicze. Witam po ponad półrocznym braku aktywności na forum
TTi 771 niczym nie zaskakuje - wolabym dolozyc ~ 100zl i kupic Lafayette Ares + antena Sirio Omega 27
Na ASQ to tak z 5km max myśle, a bez ASQ tak około 8 - ale bez szumów :->mar0z pisze:Tyle, że tti tcb 771 ma automatyczną redukcje szumów, choć nie wiem na ile to by się sprawdzało w tej klasy radiu . W Twoim Ermesie jak się to sprawuje? Z ilu km Ci zbiera ten Sirio Omega 27?
Wiem że może nie jest to rewelacja ale mi wystarcza w zupełności jako anty misieq, dlatego nie brałem anteny dłuższej.
Właśnie, dobrze że napisałeś "raczej". Jak trafisz na upierdliwego człowieka, to zajmie się i Twoim radiem.coobas pisze:Dzisiaj juz raczej przy kontroli nikt nie pyta o homologacje na CB- radio, a Uniden 510 lub Uniden 520 XL jest dobrym radyjkiem za tę pieniądze i dobrze sie sprawuje nawet przy taniej antenie jaka jest Hustler.