Wzmacniacz
powinien isc tylko jeden od wzmacniacza do wlasnie tego niebieskiego z bialym paskiem sprawdz czy po wlaczeniu radyjka pojawia sie na tym przewodzie napiecie lub wes na krotko przy wzmacniaczu daj mu zasilanie na wzbudzenia jak ruszy to znaczy ze cos z przewodem lub radyjkiem nie takjacus-87 pisze:no dobra kolego to zauwazylem, bo przestal mi smigac... podlaczalem tam gdzie wydawalo mi sie gdzie on byl i nadal lipa... hmmmm... bedzie trzeba do elektronika sie udac jakiegos.... te kabelki sa dwa czy jeden? ja mam dwa....
a jak u ciebie sa dwa to ten drugi wylukales gdzie leci
bo do wzmaka ida 3 przewody masa zasilanie z aku i od radia co w temacie nie liczac sygnalowek
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jacus-87, a masz ile wyjsc RCA??
jak dwa to proste masz dwa kabelki i od sterowania (mozliwosc podpiecia dwoch wzmacniaczy) <ok>
jak dwa to proste masz dwa kabelki i od sterowania (mozliwosc podpiecia dwoch wzmacniaczy) <ok>
Ostatnio zmieniony 25 mar 2008, 23:38 przez homer, łącznie zmieniany 1 raz.
cos podzialam i zobaczymy jak to bedzie wygladalo.... pozdrawiam
[ Dodano: 2008-03-25, 23:39 ]
te kable ida z kostki, ktora bezposrednio jest podlaczona do radia. nie wiem kolego ile mam tych wyjsc RCA, ale mam dwa takie same bialo-niebieskie kable. jak cos probowalem inaczej podlaczyc to cos piszczalo tak jak przy zapalonych swiatlach i otwartych drzwiach...
[ Dodano: 2008-03-25, 23:39 ]
te kable ida z kostki, ktora bezposrednio jest podlaczona do radia. nie wiem kolego ile mam tych wyjsc RCA, ale mam dwa takie same bialo-niebieskie kable. jak cos probowalem inaczej podlaczyc to cos piszczalo tak jak przy zapalonych swiatlach i otwartych drzwiach...
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Napisałem Ci wszystko na PW jak prosiłeś nie będę sie dwa razy rozpisywał.
W skrócie jest jeden kabel Remote bodajże niebieski, a niebiesko-biały jest od sterowania elektryczną anteną. I pod te dwa kable można podłączyć bez problemu wzmacniacz. Nie ma różnicy czy pod REMOTE czy od anteny.
[ Dodano: 2008-03-26, 08:04 ]
Może mieć 3 wejścia na wzmacniacze ale i tak będzie jeden kabel remote.
W skrócie jest jeden kabel Remote bodajże niebieski, a niebiesko-biały jest od sterowania elektryczną anteną. I pod te dwa kable można podłączyć bez problemu wzmacniacz. Nie ma różnicy czy pod REMOTE czy od anteny.
[ Dodano: 2008-03-26, 08:04 ]
Skąd masz takie info?homer pisze:ak dwa to proste masz dwa kabelki i od sterowania (mozliwosc podpiecia dwoch wzmacniaczy) <ok>
Może mieć 3 wejścia na wzmacniacze ale i tak będzie jeden kabel remote.
Wzmacniacz - podlaczenie
Mam ogromny problem....bawiłem sie z car audo wiele razy z tym ze mialem w autku zwykle 2 kanałowy wzmacniacz i pdolaczałem jeden subwoofer w mostku..a teraz mam 2 duze subwoofery i zkaupilem 4 kanalowy wzmacniacz i nei wiem o co chodzi...nie gra....wzmachol swieci sie tak jak powinien..nawte kable kupilem nowe ( chociaz mialem DIETZA jeden z najdrozszych modeli) i nic..w radju tez wystzko poustwiane tak ze powinno grac....nie wiem cyz amm racje ale wydaje mi sie ze taki wmzahcol powinno sie podlaczac rpzy pomocy 2 kabli..zgadzacie sie ze mna?....mowie o tych kablach 2 x chinch bo we wzmacniacuz sa wyjsc ch1 ch2 ch3 ch4....chyba ze chodiz o cos innego....czekam na pomoc ...dzieki z góry
Ostatnio zmieniony 19 gru 2011, 16:51 przez matdres, łącznie zmieniany 1 raz.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
To może ja dorzucę jak to mega cudo techniki działa
Wzmacniacz musi chwilowo otrzymać zasilanie 12V o nieważne jakim natężeniu. Z radia w tym miejscu podawane jest malutkie natężenie.
Przewód remote daje krótką chwilę 12V, przekaźnik we wzmacniaczu wówczas włącza główne zasilanie i trzyma je dopóki kolejny raz ów przekaźnik nie otrzyma tych samych 12V.
Tak samo działa przewód dający napięcie antenie elektrycznej, wiec tak jak wspomniał Audi_A6 nie ma znaczenia który z nich się użyje, lecz dla własnego komfortu psychicznego jeśli jest, podłącza się remote amp.
Wzmacniacz musi chwilowo otrzymać zasilanie 12V o nieważne jakim natężeniu. Z radia w tym miejscu podawane jest malutkie natężenie.
Przewód remote daje krótką chwilę 12V, przekaźnik we wzmacniaczu wówczas włącza główne zasilanie i trzyma je dopóki kolejny raz ów przekaźnik nie otrzyma tych samych 12V.
Tak samo działa przewód dający napięcie antenie elektrycznej, wiec tak jak wspomniał Audi_A6 nie ma znaczenia który z nich się użyje, lecz dla własnego komfortu psychicznego jeśli jest, podłącza się remote amp.
W w opisie wmzacniacza na aukcji bo sicgałem go z allegro bylo normalnie napsiane ze mozna mostkowac..z i podlaczylem 2 subwoofery w mostku chinche podpialem pod chanel 1 i chanel 3 i gra...z tym ze bez rewelacji....bo mam tam tube JBL i jakis amerykanski glosnik 350 watt...w 2 skryzniach....a gra cieniutko..pamietam ze mialem kiedys tube infinty z glosnikiem 25 cm...to rzeznie robila w kazdym aucie....czyli chyba co do tego podlaczenia to jednak cos jeszce jets neit ak..bo nie wierze ze tyl;e sprzetu mzoe tak cienko grac....dodam jeszce ze radyjko oraz wszystkie inne glosniki sredniotonowe mam /////ALPINE