Witam,
mam następujący problem z moją B3.
Chodzi o to, że od jakiegoś czasu pilot zaczął gubić zasięg. Musiałem podchodzić coraz bliżej, żeby otworzyć drzwi, uzbroić alarm. Teraz co już w ogóle nie chodzi. Oczywiście wymieniłem baterie, nic to nie dało. Niekiedy było tak, że śpię sobie smacznie w nocy a tu słyszę, że alarm wyje w garażu. Jedyne co ratowało to odpięcie akumulatora (może to też jego wina, rozładowany?). Teraz jak wiecie idzie zima i wygodniej jest otwierać drzwi z pilota niż kluczem, tym bardziej jak jeszcze zamek zamarznie Dodam jeszcze, że drzwi same się otwierały, niekiedy zamykały. Denerwuje mnie to bardzo jak wychodzę z pracy a tu auto otwarte :evil:
Nie wiem czy alarm jest oryginalny, jak to sprawdzić.
Czy można dokupić sam pilot, wymienić? Czy trzeba kupić pilot razem z centralką, sam nie wiem, dlatego proszę Was o poradę.
Ewentualnie poradźcie mi jaki pilot(pilot z centralką) kupić.
[B3] Nie otwiera/zamyka drzwi z pilota, świruje alarm
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Kolego miałem podobne problemy u siebie. Miałem już dość kombinowania więc udałem się do elektryka który to sprawdził jak należy, okazało się że mam popalone ścieżki w przekaźniku (taka skrzynka w kufrze w prawym boku) i raz łączyły raz nie. Więc może zacznij od tej skrzyneczki z tyłu, może to od tego wina.
U mnie działo się to najczęściej kiedy było deszczowo i parno wtedy dochodziła tam wilgoć.
U mnie działo się to najczęściej kiedy było deszczowo i parno wtedy dochodziła tam wilgoć.