Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 ] otwieranie centralnego z pilota

ODPOWIEDZ
maxbgrant
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 ] otwieranie centralnego z pilota

Post autor: maxbgrant » 04 lis 2008, 07:26

Witam posiadam w swojej audicy seryjny centralny zamek otwierany kluczykiem chce przerobic na otwieranie pilotem od czego mam zaczac najlepiej gdybyscie dawali linki z allegro co kupic.Pozdrawiam

kyto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kyto » 04 lis 2008, 08:59

zainwestuj 120 zl, jedz do serwisu z auto-alarmami i bedziesz mial. babranie sie w tym to gra nie warta swieczki. w serwisie dostaniesz na to gwarancje

Awatar użytkownika
KLAKSON
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: KLAKSON » 04 lis 2008, 09:02

Dokładnie jak Ci radzi kolega wyżej <ok> . Ja tak zrobiłem i od serwisu dostałem 2 lata gwarancji na centralkę i jestem zadowolony.

Awatar użytkownika
dubbler
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dubbler » 04 lis 2008, 09:06

dokładnie na alledrogo.pl wydasz z przesyłką 80-100zł i spędzisz cały dzień przy tym do tego podenerwuje się, oni to zrobią szybko i z gwarancją.

jak bardzo chcesz to poszukaj tematu bo już był poruszany i tam na pewno znajdziesz dokładny opis co podłączyć i jak

magu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: magu » 05 lis 2008, 09:08

maxbgrant pisze:...od czego mam zaczac najlepiej gdybyscie dawali linki z allegro co kupic.Pozdrawiam
Z takim podejściem to widzę kolego, że nie wykazałeś się za dużą inicjatywą w zdobyciu nawet podstawowych informacji, a to nie jest chwalone na żadnym forum :evil: . W takim wypadku chyba poprę kolegów, abyś oddał sprawę założenia sterowania centralnym w ręce prawdziwego fachowca. Prawdziwego, bo widziałem już instalacje robione "na szybko", gdzie wszystkie kable wisiały luzem (jedynie skręcone a nie lutowane) a po odkręceniu półki, całe bebechy wypadały na podłogę. Z taką instalacją po max kilku latach zaczną się dziać cuda.
Ja zakładałem alarm łącznie ze sterowaniem centralnym do swojego auta sam. W coś takiego bawiłem się pierwszy raz. W pierwszej kolejności poświęciłem sporo czasu na zdobycie potrzebnych informacji, schematów i wszystkiego co mogło pomóc (na forum jest tego sporo i nie tylko tu) a dopiero wtedy zabrałem się za dłubanie. Dzięki temu udało mi się niczego nie spalić i montaż wykonałem solidnie. Kosztowało mnie to sporo czasu, cierpliwości i pracy ale dzięki temu do dzisiaj wszystko działa jak należy. Tylko w taki sposób można rzeczywiście zaoszczędzić i mieć pewność, że instalacja jest poprawna.
Tak więc kolego, jeśli ciebie to nie przeraziło i chcesz powalczyć to polecam:
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... nfo/id,45/ tam masz schemat centralnego
i najważniejsze:
search.php
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl