Witam,
W sobotę w nocy skradziono mi obydwa wkłady lusterek bocznych. Jakie znacie metody zabezpieczenia aby się to nie powtórzyło. Słyszałem, iż podobno szklarz może wygrawerować nr rejestracyjny auta na lustrach, czy to pomaga? Jakie inne metody znacie?
[Audi B4 tdi] Boczne Lusterka - Jak zabezpieczyć przed kradz
Przykra sprawa kolego, ale chyba nic się nie da zrobić, no chyba że będziesz do domu zabierał na noc, jak radio.
Grawerowanie nic nie pomoże bop jak znajdziesz swoje, to jak szukanie igły w stogu siana. Szkoda jakaś będzie zawsze, sposobem może być parkowanie w bardziej bezpiecznym miejscu, np. garaż.
Grawerowanie nic nie pomoże bop jak znajdziesz swoje, to jak szukanie igły w stogu siana. Szkoda jakaś będzie zawsze, sposobem może być parkowanie w bardziej bezpiecznym miejscu, np. garaż.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Oczywiście wszystko zależy od złodzieja ale patrząc na dzisiejszą Polskę złodziej to chudy dresiarz a oni mają zawsze dużo agresji wic za pewne tak zrobi jak piszecie. Albo jak nie ukradnie lusterek to ukradnie całe auto
Kolego nie stosuj wulgaryzmów, to forum publiczne. //spiczi
Kolego nie stosuj wulgaryzmów, to forum publiczne. //spiczi
Ostatnio zmieniony 20 paź 2009, 16:44 przez Audi Sport, łącznie zmieniany 1 raz.
No nic koledzy, za przyklejaniem na stale to nie jestem, bo pewnie wyrwał by cale lusterko. Dzisiaj kupiłem nowe lustereczka, gość w sklepie polecił mi zakład gdzie jego znajomy grawerował szyby bo mu kilka razy wyciągnęli (masakra). Nawiasem mówiąc sklepikarz mówił że jemu w A4 cały zderzak z rejestracją zakosili. Wracając do sedna, byłem wygrawerowali mi tablice rejestracyjne za 20PLN. Wygląda to porządnie, teraz chce to tylko w miejscu grawerki przeciągnąć delikatnie jakimś lakierem żeby się rzucało w oczy i było czuć pod palcem ze to rzeźbione więc nie ma co brać. Może pomysł nie jest najlepszy, ale wole próbować zapobiegać niż frajersko dawać się kroić :evil: . Przy osiedlu nie ma parkingu strzeżonego, garażu tez nie mam