Czym to teraz potraktowac(zamalowac) by nie bylo tego tak widac-autko koloru bialego????
PROSZE O RADE....z gory wielkie dzieki!

Tak sie składa że mój wujaszek jest lakiernikie i kiedyś tak przez parę wakacji pracowałem u niego wiec co nie co wiem. Co do łatki: zazwyczaj nie robi sie czegos takiego bo to mimo nie wiadomo jakich zabiegów bedzie sie wyróżniać. Jeśli było by to na przykład na dolnym rancie drzwi mozna by je pomalować do listwy. Ale ja myśle że chyba dziadek21 nie chce narażać sie na wielkie koszty. Żeby zupełnie po rysie nie było śladu to trzeba by malować cały element (około 250 złotych, zależy gdzie), a myśle że szkoda zachodu dla jednej ryski. Delikatnie ją przymalować farbą z utwardzaczem, jakimś malutkim pendzelkiem, tylko broń boże malować pociągnięciami pendzelka. Jeśli ryska nie jest szeroka to tylko delikatnie dotykać ten pendzelek, tak żeby jak najbardziej zamaskować ryskę.Misiek_Stce pisze:Najlepiej zapytaj o to lakiernika. jezeli to jest zdarte do golej blachy to przeciez głeboko jest :-x fachowiec to by pewnie lekko przyszpachlował puzniej przetarł na gładko i umalował calosc ale malują tez miejscami to puzniej trzeba polerowac