[b3] Drobna stłuczka - co mnie czeka ?
[b3] Drobna stłuczka - co mnie czeka ?
Cześć dzis w nocy padłem ofiara szalonego kierowcy, moja 80 została lekko uszkodzona, i teraz kieruje się z pytaniem do Was, co mnie czeka przy próbie odrestaurowania jej.
Czy zderzak nadaje się jeszcze, czy musze kupywać nowy ? Co z bagażnikiem ?
http://pokazywarka.pl/0hkoia/
Czy zderzak nadaje się jeszcze, czy musze kupywać nowy ? Co z bagażnikiem ?
http://pokazywarka.pl/0hkoia/
-
- Forum Audi 80
no to sie kolego ciesz ze ci w haka nie walnol bo bys juz mogł wiez go na zlom ... ale tyle to cena naprawy to bedzie ok. 400zl biorac pod uwage czesci zamienne ... opla to moga na czesci albo zlom ... felgi sobie wykrec z niego
[ Dodano: 2012-04-07, 11:44 ]
widac tam troche rdzy wiec lepiej wyciac , wspawac i dobrze zakonserwowac
p.s co do bagaznika to zrob zdjecie wnetrza czy widac cos niekopojacego itp
[ Dodano: 2012-04-07, 11:44 ]
fil0ne pisze:Jest szansa, że błotnik da się wyklepać czy po prostu nie bawić się z tym i wspawać po prostu nowy ?
widac tam troche rdzy wiec lepiej wyciac , wspawac i dobrze zakonserwowac
p.s co do bagaznika to zrob zdjecie wnetrza czy widac cos niekopojacego itp
-
- Forum Audi 80
W audi pewnie szkoda całkowita będzie. W środę miałem stłuczkę moim wołem roboczym.
Potraktowałem pas tylny pasem załadunkowym i wygląda już lepiej
A tak wygląda po poprawieniu pasem
Uploaded with ImageShack.us
A to sprawca któremu jedynie rejestracja odpadła :shock:
I na koniec dodam tylko że PZU mnie miło zaskoczyło bo po dwóch dniach miałem już kasę na koncie 8-)
Potraktowałem pas tylny pasem załadunkowym i wygląda już lepiej
A tak wygląda po poprawieniu pasem
Uploaded with ImageShack.us
A to sprawca któremu jedynie rejestracja odpadła :shock:
I na koniec dodam tylko że PZU mnie miło zaskoczyło bo po dwóch dniach miałem już kasę na koncie 8-)
Witaj no przykra sytuacja, błotnik raczej bez sensu klepać chyba że chcesz na nim wiadro 10kg szpachli ale za bardzo odkształcony i przy drzwiach przestaje, w lewym dolnym rogu podłoga na bank będzie wgnieciona ale dobry blacharz da radę najlepiej gdyby wstawił na ramę i wyciągnął ten róg. Nie wiem czy to tylko moje wrażenie ale wydaje się jakby tylne lewe drzwi były lekko uniesione i szyba trójkątna odeszła. Dobry blacharz lakiernik drugi błotnik i będzie ok. A w oplu nowsza konstrukcja i inna strefa zgniotu, a fele i tak nie podejdą jak ktoś pisał bo Audi ma rozstaw 4X108 a opel 4X100. A i co do ceny jak koledzy pisali to za 400 zł nikt Ci tego nie zrobi, przynajmniej porządny fachowiec. Wyciągnięcie tego rogu wstawienie nowego błotnika i lakierowanie. A kto wie czy podłużnica do której hak jest przykręcony nie przesunęła się. Powodzenia
kalfas, mialem podobnie wbity tyl, musisz jeszcze wyciagnac pod kierunkami bo blacha jest schowana, dodatkowo masz zgieta klape i wydaje Ci sie wyciagnales tyl, po zalozeniu innej klapy nie trafi nawet w zamek w pasie tylnym, jak na moje oko to ok 2cm za krotka ta b3. U mnie tak wyszlo Mi naprawa zajela ok 4h.
-
- Forum Audi 80
ja zaczołem na początku od pociągnięcia za hak by podłoga sie naprostowała, później za rygiel od zamka a co do twojego przypadku to miałeś uderzenie od boku więc nie bedzie to niestety aż takie proste.fil0ne pisze:@Kufas - może mniej więcej mi opisać w jaki sposób potraktowałeś auto pasem ;> ?
Bo osobiscie nie mam koncepcji jak się do tego zabrać, zeby zamknac bagaznik ;d
keczy pisze:kalfas, mialem podobnie wbity tyl, musisz jeszcze wyciagnac pod kierunkami bo blacha jest schowana, dodatkowo masz zgieta klape i wydaje Ci sie wyciagnales tyl, po zalozeniu innej klapy nie trafi nawet w zamek w pasie tylnym, jak na moje oko to ok 2cm za krotka ta b3. U mnie tak wyszlo Mi naprawa zajela ok 4h.
[url=http://images41.fotosik.pl/1432/9a8cb7edecf41fcemed.jpg]Obrazek[/URL]
Mi nie zależało by to było aż tak profi zrobione, moim zadaniem było tylko aby klapa się zamykała, i zderzak nie odstawał.
A zajeło mi to całe 15 minut :mrgreen:
dodam tylko że auto za miesiąc moze dwa idzie do sprzedania dlatego to jest tylko tak "naprawione"
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
Na wsiach to dziwne rzeczy się dzieją - wypadki na ogródku.
A tak poważnie to wszystko zależy od kasy jaką wyciągniesz a tak to śruba łańcuch drzewo i jedziemy z koksem.
Spróbuj wyciągnąć ile się da i zobacz efekt.
Jak będzie sensowna kasa to wyciągnij go trochę i pchaj w takim stanie jak jest i szukaj nowego a jak nie to wyciągaj i dopiero oceniaj czy klepać czy spawać i jak ratować.
A tak poważnie to wszystko zależy od kasy jaką wyciągniesz a tak to śruba łańcuch drzewo i jedziemy z koksem.
Spróbuj wyciągnąć ile się da i zobacz efekt.
Jak będzie sensowna kasa to wyciągnij go trochę i pchaj w takim stanie jak jest i szukaj nowego a jak nie to wyciągaj i dopiero oceniaj czy klepać czy spawać i jak ratować.