niestety tak jak pisze NorbertGSX, regulacji nie ma góra dól tak jak je zamontujesz tak będziesz miał, więc chłopaki przykładać sięDYZIO pisze:a ja mam pytanie czy jest regulacja tych spryskiwaczy góra dół
[All] Dysza spryskiwacza
Tak troszkę nisko pryskają ale to jest w kwestii regulacji jak się je montuje na masce, teraz jak wyciągałem je żeby sprawdzić numer to drugi raz jak włożyłem to już dałem więcej silikonu tak żeby przód spryskiwacza był bardziej do góry. No ale nawet jak pryskają tak troszkę nisko to i tak lepiej niż ori siki.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
zlecenia producenta odnosnie ustawienia dysz z 87roku dla Audi 80, dla b4 sedan niestety juz tak dokladnie w ksiazecce nie podano , dla avanta nie pokazali wcale
zwroccie uwage ze sa inne ustawienia, pewnie dlatego ze dysze w b4 sa juz inne, nie pod wzgledem ksztaltu a piskania plynem, no i w b4 sa podgrzewane, czy w b3 rowniez to niewiem
zwroccie uwage ze sa inne ustawienia, pewnie dlatego ze dysze w b4 sa juz inne, nie pod wzgledem ksztaltu a piskania plynem, no i w b4 sa podgrzewane, czy w b3 rowniez to niewiem
Ostatnio zmieniony 21 gru 2010, 16:10 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 4 razy.
a powiedz co ma rodzaj spryskiwacza do mrozów :?: jak masz oponę na alufeldze to kapcia nie złapiesz a jak na stalowej to już ryzyko rośnie :?: Twoje myślenie jest nie racjonalneSzara80tkaTdi pisze:no to ja dziekuje za taki interes , teraz mrozy, i ciekawe jak bym sie w.. ze mam zamarzniete, a jak narazie mi jeszcze te stare nie zamarzly
no niestety tak czasem jest że nie da się wszystko zrezać żeby tylko włożyć i grało, nie raz potrzeba jest troszkę kombinacji, no ale sami przyznacie liczy się efekt końcowy.karol_17 pisze:Fajne są tylko mnie ten sylikon bardzo razi
No a tak po za tym to ja nikomu nie każe ich na siłę montować, jeden z kolegów poprosił żebym mu powiedział co i jak więc, stanąłem na wysokości zadania, nawet poświęciłem się i wymontowałem jedną z dysz żeby sprawdzić jej numer.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
z tym grzaniem to pewnie o to chodzi, aby dysza nie zamarzla np od sniegu ktory pada na maske, a w ciagu calego roku tez sie czasem uzywa letniego plynu bo jest przyjemniejszy w zapachu nie to co zimowy i wtedy ranki czesto co zimne i jest ryzyko zamarzniecia, tzn w samej dyszy nigdy niezamarznie bo plyn sie troche cofa i go w spryskiwaczu raczej niema
Ostatnio zmieniony 21 gru 2010, 20:35 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80