[All] Dysza spryskiwacza
Tez mam u siebie problem z opóźnionym czasem reakcji.ysiul pisze:bo trzeba założyć zaworek który zapobiegnie cofaniu się płynu do zbiorniczka.
Możesz rozwinąć temat tego zaworka? Gdzie taki zaworek mogę dostać? Ewentualnie z czego go można spasować?
EDIT: Znalazlem na allegro. Srednica 4mm pasowac chyba bedzie? Gdzie najlepiej sie wpiac? Zaraz za zbiorniczkiem?
Szara80tkaTdi pisze:np umnie gdy mam pozycje wlaczona, gdyz wtedy rowniez dziala mi lampka pod maska, a jest to na tym samym kablu, co dysze, myslalem ze wszystkie audiowki maja te dysze podgrzewane a jednak niecolorumia pisze:Kiedy grzeją się końcówki spryskiwaczy?
mysle ze dobrze ze sie grzeja caly czas bo jak jest cos mokre to pod wpywem wiatru tez moze zamarznac, a tym bardziej na masce dysze jak sa wilgotne nawet jesienia
Niestety Kolego błędnie interpretujesz powyższy schemat. Na wspólnym przewodzie jest światełko komory silnika i podgrzewanych dysz...ale jest to przewód masy. Zasilanie +12v jest osobne.
Zasilanie dysz podawane jest wraz z uruchomieniem silnika wycieraczek.
Zasilanie światełka płynie natomiast z czujnika otworzenia klapy...skoro światło świeci Ci non stop to masz uszk. dzyndzelek
No i nie wszystkie 80 miały podgrzewane dysze...wyposażenie dodatkowe.
Wybaczcie, że podniosłem temat