Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[80 b3] Problem z geometria potrzebne wymiary

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
okon19921
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b3] Problem z geometria potrzebne wymiary

Post autor: okon19921 » 26 cze 2014, 19:34

Witam w zimie miałem nie miłą przygode z krawężnikiem cofnęło mi sie prawe koło w stosunku do lewego o 3cm.Awarie lekko udało sie opanować poprzez wymiane sanek wahaczy gum wszelakich.Lecz całość problemu nie leżała tylko w sankach a również w podłużnicy prawej była lekko ugieta. Potrzebuje wymiarów szerokości rozstawu dwóch śrób przednich sanek i tylnych w sankach które mocuję te sanki do karoserii.Byłem dzisiaj u fachowca od naciągania samochodów który jest juz na emeryturze i nie ma juz zbytnio dostepu do danych wszystkich punktów geometrycznych samochodów.

krótki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krótki » 28 cze 2014, 16:45

Też kidyś trafiłem krawężnik i skrzywiłem wahacz. Po zmianie na nowy okazało się, że nadal nie jest dobrze. Wymieniłem sanki - bez rezultatu. Nie podejrzewałem żeby buda sie skrzywiła i pewien gość doradził mi, żeby poluzować wszystko co można ( sanki, wahacz ) i małym lewarkim wyprzeć wahacz w nadkolu. Pomogło. Niewielkie przesunięcie jest możłiwe pomiędzy sankami a budą.

Awatar użytkownika
okon19921
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: okon19921 » 16 lip 2014, 10:04

U mnie wyszło jakieś 2.5 cm w tył i trochę około 0.5 mm do środka komory silnika. Naciągaliśmy w 2 sposoby za rant dolny podłużnicy maksymalnie w prawą strone i za hak do holowania naciągane było do przodu.Podłużnica sie lekko rozerwała ale wszystko opanowaliśmy migomatem i po odprężeniu materiału wszystko ładnie sie zgrało.Auto dobrze sie prowadzi i można jeszcze regulować na sankach bo wcześniej luz od regulacji sie zgubił. Temat można zamknąć

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elementy karoserii”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl