Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 1Z] stluczka lewym blotnikiem tyl naprawiac czy wspa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
VW_parts
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 1Z] stluczka lewym blotnikiem tyl naprawiac czy wspa

Post autor: VW_parts » 24 mar 2017, 13:14

witajcie. czlowiek slepy :oops: . nie zauwazylem 1 raz w życiu ciężarówki na parkingu(ogolnie tam nie powinien stac ale. mniejsza o to)
na Szczescie tirowi wgial sie tylko zbiornik paliwa byla to. pozna godzina 23.30 do tego kierowca to jakis szwed. dogadalem sie sie z nim dajac 1l napoju %%%%.
i obyło sie bez policji(moja wina) i zniżki tez by moje polecialy itp itd.

wracajac do meritum sprawy mam dylemat jak to sobie naprawic. szpachla prostowanie malowanie? czy lepiej kupic blotnik tylni i wspawac ten kawałek?
tak to teraz wyglada zly_
Obrazek

MIRON DKL
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIRON DKL » 24 mar 2017, 17:58

Bez problemu znajdziesz audi na części i wytniesz sobie ten kawałek do wspawania.
Przed szpachlówką koniecznie podkład antykorozyjny epoksyd (nie kituj na gołą blachę jak robi to 99% pseudo blacharzy tzw.Kowale ) paluszkiem_nono

Mzet
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin

Post autor: Mzet » 24 mar 2017, 19:31

Tak jak pisze MIRON DKL. Jednak gdybyś oddawał gdzieś auto do warsztatu, to musiałbyś przypilnować czy faktycznie dadzą epoksyd. Niestety rzeczywistość wygląda tak, że w większości zakładów się ten etap pomija i nia ma znaczenia czy za robotę zapłacisz 250zl, czy 600zl. Niestety to o czym wspomniał Mirek to rutyna, która dosięga nawet autoryzowane serwisy.

MIRON DKL
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIRON DKL » 24 mar 2017, 21:59

Dokładnie Marcin tak jak mówisz jest w rzeczywistości i jedynie samemu bądź naprawdę zaufana osoba.
Dzisiaj każdy dąży po trupach za szybkim łatwym do zdobycia pieniądzem i uważam że świat pod tym względem cofa się w strasznym tempie.
Sam weekendowo piaskuję u mamy na wsi i często spotykam się z niechlujną robotą gdzie nawet gość nie zbił błota z połowy ramy w busie a co dopiero usunięcie korozji, no ale liczy się ten kto jest najtańszy nie ważne że potem MIRON robi poprawki po kimś i suma sumaru wychodzi subaru.

Awatar użytkownika
VW_parts
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: VW_parts » 25 mar 2017, 15:49

zazwyczaj sam wszystko robie ale blachy sie nie tykam. oddaje mojemu przyjacielowi wiec robota będzie profi i za wszystko zaplace max 300 zl za fatyge

Fazziu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Fazziu » 26 mar 2017, 12:54

i dobrze by było jak by tam blacharz zastosował technikę luto spawania, nie niszczy ocynku

Awatar użytkownika
VW_parts
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: VW_parts » 03 kwie 2017, 16:33

migiem będzie spawal. tak czy inaczej musialem czyms jeździć. kupilem a4 polifta z belgii wiec po zrobieniu 80 pójdzie na handel. 2 mi nie potrzebne. a w a4 wreszcie mam lampy xenonowe. bo na tych zwykłych lampach w 80 nic nie widziałem w nocy. dziękuję i pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elementy karoserii”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl