[B4 all] szyberdach
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja mam trochę inne pytanie ale też zalicza się do tematu. Chodzi o panel sterowania szyberdachem, w moim mam złamany wczep i mam możliwość kupienia innego ale po zdjęciu widzę że się minimalnie różni, nie wiem czy będzie pasował, pochodzi z avanta a ja mam coupe i nie wiem czy tylko z wierzchu wygląda nieco inaczej czy sposób mocowania bądź rozmiar też jest inny?
Ten panel jest mój:
a taki jest do kupienia:
Ten panel jest mój:
a taki jest do kupienia:
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
witam koledzy mam problem z ustawieniem pozycji wyjsciowej szyber dachu . wczesniej mialem na korbke a teraz zalorzylem silniczek i nie moge poradzic sobie z ustawieniem tego wszystkiego .chodzi o to ze konczy prace nie w tym momecie co potrzeba np. jest w polowie zamykania i krancowka go wylocza .Prosze o pomoc i z gory dziekuje. czekam na odp.
Jeśli dobrze rozumiem Twoją sytuację to w momencie gdy krańcówka wyłączy silniczek musisz go wymontować i korbą dokręcić szyber do końca, po czym ponownie założyć silnik i powinno już być dobrze... Chyba że ktoś ma inny pomysł.marc23 pisze:witam koledzy mam problem z ustawieniem pozycji wyjsciowej szyber dachu . wczesniej mialem na korbke a teraz zalorzylem silniczek i nie moge poradzic sobie z ustawieniem tego wszystkiego .chodzi o to ze konczy prace nie w tym momecie co potrzeba np. jest w polowie zamykania i krancowka go wylocza .Prosze o pomoc i z gory dziekuje. czekam na odp.
Witam! Panowie mam troszkę inny problem ale nie chcę zaśmiecać forum nowym tematem i podobnego nie znalazłem. Czy do B3 pod pasowałby dach z B4 elektryczny? Pytanie pilne gdyż mój daszek to już kaplica jakiś idiota (któryś poprzedni właściciel go zakatował) I generalnie w tym momencie służy tylko temu żeby na łeb nie leciało.
Pozdro
Pozdro
Przepraszam, że trochę odbiegnę od tematu ale mam takie pytnaie- czy w B3 oryginalnie montowany był szyberdach elektryczny? I jeżeli tak to w jakim roku/jakich latach? Bo w swojej B3 1987r posiadam elektryczny szyberdach i nie do końca jestem pewien czy to oryginał. I jeszcze mam jedno pytanie- czy można gdzieś dostać uszczelki do takiego szyberdachu? Bo jak mocno pada a Audiczka stoi na dworze to woda potrafi się wlewać do środka(nie wiele ale zawsze jest mokro).
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Może ktoś posiada albo ma możliwość zrobić zdjęcie przełącznika szybra od tyłu.Jakie kolory kabli pod jakie piny?Wstawiłem nowy toprana od el.szyb i lipa.Gdy pozamieniam piny to działa ale bez podświetlenia.Według tego podłączenia nie działa
[ Dodano: 2014-05-08, 21:00 ]
Instalacja szybra ma dwa plusy po stacyjce i jedną masę.
[ Dodano: 2014-05-08, 21:00 ]
Instalacja szybra ma dwa plusy po stacyjce i jedną masę.
Witam Panów i Panie.
Ja ze swoim szyberdachem mam następujący problem.
Szyber działał cały czas jak nazleży, ale dnia dzisiejszego gdy jechałem do pracy otworzyłem go do góry czyli uchyliłem i gdy dotarłem do pracy przy próbie zamknięcia Szyber nie reagował. No nic pozostało mi wyciągnięcie osłony i lampki i zamknięcie manualne, tak też zrobiłem i teraz jest taki problem że jak uchyla się Szyber do góry to zamyka się ale nie do końca, do pełnego zamknięcia brakuje mu na oko 1/1,5cm. Dodam że jak znowu go manualnie zamknę i otworzę szyber na pełną szerokość tego problemu nie ma otwiera się i zamyka normalnie, tylko z zamknięciem jest problem gdy się Szyber uchyli do góry i chce się go zamknąć. Gdzie jest przyczyna?
Ja ze swoim szyberdachem mam następujący problem.
Szyber działał cały czas jak nazleży, ale dnia dzisiejszego gdy jechałem do pracy otworzyłem go do góry czyli uchyliłem i gdy dotarłem do pracy przy próbie zamknięcia Szyber nie reagował. No nic pozostało mi wyciągnięcie osłony i lampki i zamknięcie manualne, tak też zrobiłem i teraz jest taki problem że jak uchyla się Szyber do góry to zamyka się ale nie do końca, do pełnego zamknięcia brakuje mu na oko 1/1,5cm. Dodam że jak znowu go manualnie zamknę i otworzę szyber na pełną szerokość tego problemu nie ma otwiera się i zamyka normalnie, tylko z zamknięciem jest problem gdy się Szyber uchyli do góry i chce się go zamknąć. Gdzie jest przyczyna?