[B4 all] Usunięcie zadrapań
Ja robiłem tak : lekkie malowanie farba w sprayu (dosłownie syknięcie). Potem należy poczekać ze 2 dni żeby farba stwardniała i następnie polerka pastą tempo (tak koło 20 min.) aż spolerujesz natryśniętą farbę do starego lakieru w miejscach poza rysami. Jak dobierzesz dobrze farbę to właściwie nie będzie odróżnialne. Ale zauważyłem że są farby czarne i czarne inaczej .
Wstawiam zdjęcia lepszej jakości. Może ktoś wie jaki mam kod lakieru, bo ja się nie orientuję (z tego co widziałem to bardzo rzadko zdarza się Audi 80 z takim samym kolorem)?
Widziałem coś podobnego jak piszesz skoti w sklepie motoryzacyjnym, ale koloru mojego lakieru raczej nie było.
Błotnik:
Maska:
Widziałem coś podobnego jak piszesz skoti w sklepie motoryzacyjnym, ale koloru mojego lakieru raczej nie było.
Błotnik:
Maska:
- percevalle
- Audi 80 Klub
Zależy jak dobre chcesz mieć efekty. Kompleksowo to na pewno będzie klejenie, szpachlowanie plastiku, i malowanie. Koszt kilkaset złotych. Możesz też kupić na szrocie zderzak, ale pewnie koloru takiego samego nie dostaniesz, wiec znowu malowanie. A jak Ci bardzo nie przeszkadza to zostaw i jeździj, w koncu plastik nie rdzewieje, bo cokolwiek zrobisz we własnym zakresie będzie jakiś znak.trudny3 pisze:Czyli jednak dziwny kolor, rzadko spotykany. Dzięki za pomoc. A czy możesz mi jeszcze powiedzieć czy z tego zderzaka coś jeszcze będzie, czy lepiej zmienić na nowy?