Czy mam na pewno Silnik NE nie jestem pewien na naklejce w bagazniku jest napisane NE ale w książce o audi KEIHIN II ktorego mam występuje tylko RU i SF
Wiec na początku nie wpisywałem w temacie tych danych ale jak trzeba to trzeba.

Mam probem ze wskazaniami temperatury cieczy chłodzącej.
nie wiem czy to wina czujnika czy czegoś innego, może ktos mial podobny problem.
Chodzi o czujnik który jest od spodu w metalowym krucccu cieczy chłodzącej.
Oryginalnie byl 049 919 501E made in Luxenburg biały na dwa piny na klucz 22mm, teraz w sklepach nie dostępny jest ten czujnik i został zastąpiony nowa wersją z literką B.
na czujniku z literka B po uruchomieniu silnika wskakuje kontrolka z wykrzyknikiem czyli przegrzanie a wskazówka termometru ani drgnie.
Jak założę stary czujnik to wskazówka leci do końca a po uruchomieniu spada do zera a kontrolka nie miga.
Nie wiem co jest z tym wszystkim, czy literka B i E to az taka różnica? w sklepie mówili ze to bez różnicy.
jak zewrę przewody wchodzące do czujnika to wskazówka leci do 120 stopni ale nie do końca (koniec jest na 140 stopniach).
przewody sa trochę w środku zaśniedziałe moze to dlatego, może stawiają jakiś opór .
może ktoś wie jaka rezystancje ma ten czujnik?????
pozdrawiam
Marek
24.09.11
Dodam ze silnik mechanicznie jest sprawny i nic sie nie przegrzewa, jest to usterka wylacznie elektryczna.
dzis bylo okolo 10 stopni na dworzu odpalilem i kontrolka z wykrzyknikiem odrazu zaczela pulsowac.