[All] Opis bezpieczników i przekaźników
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Tylko ja nigdzie nie pisałem jak sprawdzić impulsator, tylko o kablach i złączkach.
Gdy przyjdzie sprawdzić impulsator to trzeba mieć już sprzęt ( oscyloskop) lub mniej profesjonalne częstotliwościomierz i po prostu zbadać ilość impulsów względem prędkości i tu jest około 1Hz na 1km czyli przy 50km/h mamy 50Hz, tak też za pomocą generatora częstotliwości możemy zbadać liczniki.
Ale tak myślę że ktoś kiedyś też miał problem z wariowaniem licznika i winowajcą był uszkodzony pierścień w skrzyni
Gdy przyjdzie sprawdzić impulsator to trzeba mieć już sprzęt ( oscyloskop) lub mniej profesjonalne częstotliwościomierz i po prostu zbadać ilość impulsów względem prędkości i tu jest około 1Hz na 1km czyli przy 50km/h mamy 50Hz, tak też za pomocą generatora częstotliwości możemy zbadać liczniki.
Ale tak myślę że ktoś kiedyś też miał problem z wariowaniem licznika i winowajcą był uszkodzony pierścień w skrzyni
Hmmm no to teraz rybka... Co to za pierścień i z czym sie to je?Jarewa pisze: ... Ale tak myślę że ktoś kiedyś też miał problem z wariowaniem licznika i winowajcą był uszkodzony pierścień w skrzyni
[ Dodano: 2012-04-15, 19:04 ]
Powiedz mi czy jest to ten pierwszy od lewej jak trzymam? Bo nie jestem pewien, a nie chce nic spieprzyć. Mój ma czerwono zielonkawy kolor więc wole się upewnić.Jarewa pisze:Niebieska wtyczka kabel brązowo-czerwony, Zasilanie impulsatora bezpiecznik nr12.
zdjecie
Aha, no i jak to dobrze odpiąć? Pierwszy raz to robie...
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Cały kabel wraz z konektorem czyli kawałkiem metalu.
Nie, o ten co wyciągasz podłączasz do żarówki jako plus a drugi z żarówki do masy auta, ale przed tym robisz przejście w tyczce impulsatora ( czyli wyciągasz wtyczkę z impulsatora będziesz miał tam trzy konektory i robisz przejście na wtyczce powinien być opis 1,2,3 i robisz przejście (zwarcie) 1,2. DOPIERO PO UPEWNIENIU SIĘ ŻE WSZYSTKO DOBRZE PODŁĄCZONE dajesz na zapłon i żarówka powinna świecić niech świeci z 20min jeżeli świeci nadal to kable możesz wykluczyć. Ale zrób jeszcze podłączenie żarówki do wtyki impulsatora 1 jako plus 3 jako masa i też tak z 20min
Nie, o ten co wyciągasz podłączasz do żarówki jako plus a drugi z żarówki do masy auta, ale przed tym robisz przejście w tyczce impulsatora ( czyli wyciągasz wtyczkę z impulsatora będziesz miał tam trzy konektory i robisz przejście na wtyczce powinien być opis 1,2,3 i robisz przejście (zwarcie) 1,2. DOPIERO PO UPEWNIENIU SIĘ ŻE WSZYSTKO DOBRZE PODŁĄCZONE dajesz na zapłon i żarówka powinna świecić niech świeci z 20min jeżeli świeci nadal to kable możesz wykluczyć. Ale zrób jeszcze podłączenie żarówki do wtyki impulsatora 1 jako plus 3 jako masa i też tak z 20min
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
dzieje sie cos takiego ze jak włącze swiatła mijania to mi swieci zarowka od przeciwmgielnego tylnego (ale włacznik jest nie wcisniety)
Sorki przez przypadek wyciąłem kawałek twojego postu bo pomyliłem przycisk cytuj z edytuj
/aldi
Sorki przez przypadek wyciąłem kawałek twojego postu bo pomyliłem przycisk cytuj z edytuj
/aldi
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012, 14:22 przez Tomcionerwus, łącznie zmieniany 2 razy.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH