dzieki za info

aha rozumiem - wynika z tego ze przekładam do Do poboru prądu czerwony kabel do (20A) a na ładowanie przekładam do V/Hz. a czarny zostaje cały czas w COM - dobrze zrozumiałem?spiczi pisze:Do poboru prądu dajesz kable do pierwszej od lewej (20A) i do COM. A ładowanie do V/Hz i COM.
Masz taki sam czy podobny? Sprawdź czy na Twoim też pisze 20A. Może być mniej, ale minimum to 5A bo przy pomiarze może spalić miernik.
tak mam podobnie - rozłącze kostke o radia lub wyjmę panel - wtedy sie nie właczy w stan gotowości/czuwania - (kenwood)spiczi pisze:Jeśli masz podobnie, to niech ktoś jak ty będziesz mierzył wyłaczy radio.
normalnie na noc nie ściagasz panela chyba, więc pobór bez panela i z panelem moze dac różne wyniki. Najlepiej będzie jak ktos w czase pomiaru wyłaczy przyciskiem radio.hackthemilk pisze:
tak mam podobnie - rozłącze kostke o radia lub wyjmę panel - wtedy sie nie właczy w stan gotowości/czuwania - (kenwood)
wiesz ja zimne wieczory (i mrozy) wyciągam panel - bo raz miałem taką historię ze podczas zimy (spory mróż) radio się samo włączyło w środku nocy a było nastawione na prawie full - wzmak i tuba dawały aż mi prawie aku padł (wiele nie trzeba) :lol: :mrgreen:spiczi pisze:normalnie na noc nie ściagasz panela chyba
spiczi pisze:A do pomiaru ładowania ustawiasz na godzine 3-cią ( 20V stałe).
Tylko nie pomyl ustawień pokretła i miejsca włożenia wtyczek ,bo miernik s...k trafi