Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Cabrio] Przeciwwaga w bagażniku od dachu

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 04 wrz 2010, 18:32

subratri pisze:225/45/17
to to jest odpowiednik jaki powinnien byc zastosowany w tym aucie, ja mam nizej i wezej bo mi koniecznie zalezy na wygladzie, kwestia osiagow, funcjonalnosci komfortu i innych pierdol typu ze bedzie mi pokazywalo o 20km/h wiecej nie maja dla mnie kompletnie zadnego znaczenia (no moze poza osigami bo kiedys moze mi sie uda pogrzebac ten albo inny silnik).
plus niskiego profilu jest taki ze opona mniej pracuje na boki i auto bardziej trzyma sie wyznaczonego toru, wiec jak chcesz miec dobra trakcje to polecam toyo r888 w rozmiarze 205/40 do tego gleba -60/-40 i nie bedziesz narzekal, a noz... widelec... bedzie lepiej niz w autach ktorymi miales okazje pojezdzic i pokochasz to audi ;]

Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: subratri » 05 wrz 2010, 14:20

już je kocham :D od pierwszego dnia:) Dlatego suszę tutaj głowy :D
Co Wy na to:
http://stuninguj.pl/index.php?cat_id=22 ... d=9215&p=2

?? Czy to dobry pomysł??

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 05 wrz 2010, 21:02

nowy kit weiteca obnizajacy o 40mm na kazde kolo... ogolnie powinno pomoc, ale da sie to zrobic taniej, poatym gleba zaczyna sie od -60 w dol, z reszta masz przyklad mojego auta jak wysoko stoi :/

Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: subratri » 05 wrz 2010, 21:55

no ale ja naprawdę nie chcę mieć za nisko. tu jest tyle speed bump'ów że na takim - 60 to bym nie pojeździł. Bardziej zależy mi na charakterystyce zawieszenia nie na wysokości. Tu i tak jeździ się jak po kartoflisku.
Zależy mi na przyczepności w zakrętach i to wcale nie w rondach tylko w górskich serpentynach.
Taniej? a jak taniej?

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 05 wrz 2010, 23:49

subratri pisze:no ale ja naprawdę nie chcę mieć za nisko. tu jest tyle speed bump'ów że na takim - 60 to bym nie pojeździł. Bardziej zależy mi na charakterystyce zawieszenia nie na wysokości. Tu i tak jeździ się jak po kartoflisku.
Zależy mi na przyczepności w zakrętach i to wcale nie w rondach tylko w górskich serpentynach.
To ja polecam -40. Miałem H&R i spisywały się cudownie, dodatkowo auto wyglądało całkiem ładnie i nie było problemów ze speed bumpami. Teraz to się męczę jeżdząc, a wcale takiej wielkiej różnicy w wyglądzie nie ma :-)

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 06 wrz 2010, 09:21

subratri, komplet amorow z mts techniks mozna kupic cos za 600-700pln do tego sprezyny z H&R progresywne kupilem za 350pln kiedys tam obnizajace o -50 na kazde kolo, ale w sumie tu masz komplet z weiteca, jezeli nie zalezy Ci na wygladzie to taki kit wystarcza w zupelnopsci ;]

Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: subratri » 07 wrz 2010, 19:05

pierwsza próba zmiany trakcji ;) właśnie nabyłem kółka 17" na oponkach michelin pilot sport w rozmiarze jak należy 225/45 troche leje więc ciężko założyć ale też w taką pogodę bym wyczuł czy pomogło. Więc chyba zaraz narażę się na przemoczenie.
szczerze mam nadzieję, że to dużo zmieni...

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 07 wrz 2010, 19:47

daj znac jakie efekty

Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: subratri » 07 wrz 2010, 20:55

no więc tak, żeby po kolei.
Dzięki modowie za wyrozumiałość, śmietnik zbudowałem nie celowo tylko tak jakoś wyszło...
a co do efektów.
okazało się o zgrozo, że miałem niedokręcone a właściwie odkręcone lewe tylne koło. Było kilka milimetrów luzu. Okazało się to jednak dopiero podczas przekładki kółek więc w efekcie było to jedno z najdroższych dokręceń koła :D. Że to było lewe to zmieniało kąt dopiero przy znacznym przechyle i natychmiast wyrzucało tył. Proste? no przez te dekielki w oryginalnych alu, zakrywających śruby okazało się wręcz skomplikowane. życie sie mówi i jedzie się dalej :D

no a co do nowych kółek... no michelin pilot sport jes dla mnie bezkonkurencyjna gumą i z nią nawet aqua planing jest przyjemnością :D rozmiar i rodzaj gumy jak w galu więc wreszcie czuję że jeżdżę :D. gumy z przodu sa już lekko przybrane więc wreszcie audi stało się podsterowne jak to ktoś tutaj sugerował i teraz na tym rondzie na którym wyrzucało mi dupę ujeżdża przód tyle że... prędokść wzrosła o jakieś 30 :lol: przy tych 50 km/h idzie jak po torze, tylko czuć na które koło przeskoczyło obciążenie ale to właśnie o to chodzi :D no dobra już się nie będę więcej w tym wątku radował bo to wszystko i tak nie na temat. Fotki wrzucę już w dziale moje auto ale dzisiaj będą byle jakie bo tylko 50 tkę miałem ze sobą a nie było gdzie się odsunąć żeby cały w kadr wepchnąć. poza tym i tak już się zaczęło robic ciemno a lało kuźwa tak ze uj... więc po zmianie pogody będzię strzelanie. <aparat>

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 08 wrz 2010, 07:03

nooo na cale szczescie udalo sie, zebys nie zrezygnowal z cabrio ;p zgleb go jeszcze to zacznie Ci sie podobac wygalad :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl