i o to chodzi <ok> ale jak byś miał je kiedyś znów wymieniać to czas trwania tej operacji to może z 15 minut...Fubi pisze:Jestem bardzo zadowolony z usługi :mrgreen:
[80 B4]Nieszczęsne przednie zawieszenie, stukanie.
oledzy a wiec tak mialem zamiar wymienic te tuleje sanek bo wszystko inne juz mam wymienione no i trzeba wymienic tulejki sanek te tylne ale kiedy zobaczylem ile to roboty skrecania odkrecania i zlozenia do kupy wszystkiego to calkowicie mi sie odechcialo . ale zrobilem cos innego sprawdzilem wszystkie tuleje i okazalo sie ze przednie tuleje sanek sa super jak nowe sztywne i dobre a tylna lewa tez dobra a prawa tylna okazala sie popekana i podlozylem na ta tuleje podkladki ktore scisly ta tuleje i skrecilem wszystko . ....
okazalo sie ze wszelkie stukanie ustalo az milo ale jest z pewna rzecza straszna .... otoz auto zaczelo mi jeszcze bardziej sciagac na prawo ........ bylem ustawic zbieznosc ... diagnosci powiedzielii ze wszystko jest juz ok a jednak dalej mi audi sciaga w prawo i co teraz mi poradzicie czy ta glupia tuleja moze mi robic takie szopki ..... sztywno jest dokrecona i docisnieta podkladkami ...... pomozcie bo juz nie wiem co mam robic
okazalo sie ze wszelkie stukanie ustalo az milo ale jest z pewna rzecza straszna .... otoz auto zaczelo mi jeszcze bardziej sciagac na prawo ........ bylem ustawic zbieznosc ... diagnosci powiedzielii ze wszystko jest juz ok a jednak dalej mi audi sciaga w prawo i co teraz mi poradzicie czy ta glupia tuleja moze mi robic takie szopki ..... sztywno jest dokrecona i docisnieta podkladkami ...... pomozcie bo juz nie wiem co mam robic
kolego a powiedz mi te tylne tuleje sanek w B3 sa wkladane od gory w sanki czy od dołu w sanki . bo nie wiem jak to zrobic .Pomozciehudy pisze:wymień ta gumę i po sprawie.takie podkładanie podkładek do niczego dobrego nie prowadzi.każda guma ma jakąś tolerancję ruchu a jak ją ścisnąłeś podkładkami to mogą się dziać różne dziwne rzeczy...
To teraz ja opiszę swój przypadek....Po wymianie amortyzatorów /Kayaba/,poduszek i tulejek wszelkiej maści /Lemfordera/,końcówek drążków /Moog/,wzmocnionych drążków zaczęło mi pukać po prawej stronie. Pukanie na małych nierównościach dokuczliwie słyszalne,na większych wcale. Kilkukrotne wizyty u kolegi na stacji diagnostycznej nie dały żadnego rezultatu. Pukanie wręcz wkurzało mnie. Krótki błysk w oku...i zrobione. Powodem była luźna osłona amortyzatora /ta czarna przykręcana na kielich za pomocą dwóch nakrętek/. Podłożyłem podkładki pod nakrętki i...błoga cisza . Może komuś się przyda :mrgreen:
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
w tym temacie zamieściłem rysunek techniczny na samym końcu: https://audi80.pl/b4-abt-wymiana-tul ... htm#414911djandres pisze:kolego a powiedz mi te tylne tuleje sanek w B3 sa wkladane od gory w sanki czy od dołu w sanki . bo nie wiem jak to zrobic .Pomozcie
maja wyobraźnie <ok>Fubi pisze:A wiesz ile krzyknęli mi w Speedcar 130zł z częściami i wymiana około 4 h haha tak mi powiedzieli :mrgreen: