[B4 ABT] Samochod plywa
belka belką ale żeby wiedział to jest część oznaczona na twoim obrazku jako nr 22shellah pisze:chłopaki powiedzcie mi o co wam konkretnie chodzi :oops:
[url=http://ifotos.pl/mini/1_nwwrsq.jpg]Obrazek[/URL]
tak to mniej więcej wygląda
http://moto.allegro.pl/item984389574_po ... _nowe.html
[center]Ja bym nie kombinował tylko na stacje diagnostyczna jechał jak koledzy pisali Wydasz 20zł i Ci auto przetrzepią (Tylko jedź tam gdzie dobrze wyposażeni są)[/center]
Przyczyn może być naprawdę bardzo wiele:
Amory, tylna belka - tuleje, luzy na wahaczu, luz amorka w mcpersonie, stabilizatory - mniej prawdopodobne, końcówki drążków kierowniczych.
Ja wymieniłem wszytko i miałem podobnie + stuki prawego koła. Okazało się że amorek był luźny w pochwie mcpersona
Przyczyn może być naprawdę bardzo wiele:
Amory, tylna belka - tuleje, luzy na wahaczu, luz amorka w mcpersonie, stabilizatory - mniej prawdopodobne, końcówki drążków kierowniczych.
Ja wymieniłem wszytko i miałem podobnie + stuki prawego koła. Okazało się że amorek był luźny w pochwie mcpersona
-
- Forum Audi 80
WItam Odswierzę temat. Mam problem z audi 1,9TDI. Więc tak gdy jadę i dodam gazu np na 1 to mnie zaczyna sciagać w lewo a jak jadę na luzie i puszczę kierę to mnie trochę sciąga w prawo. I mi stuka mcperson a całe zawieszenie było robione amory drążki poduszki no wszystko. I trochę jest poduszka mcpersona lużna CZy to może byc wina tego mcpersona . Proszę o pomoc.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
dawno to robiłeś, czy po tych remontach zbieżność ustawiałeś?Mati910807 pisze:Więc tak gdy jadę i dodam gazu np na 1 to mnie zaczyna sciagać w lewo a jak jadę na luzie i puszczę kierę to mnie trochę sciąga w prawo. I mi stuka mcperson a całe zawieszenie było robione amory drążki poduszki no wszystko.
-
- Forum Audi 80
Proponuje podjechać na sprawdzenie geometrii, bo z tego co piszesz wygląda na to, że się przestawiła. Tak się dzieje, że śrub króre przykręca sie mc persona do piasty nie uda się przykręcić idealnie tak jak było i dlatego trzeba robiś geometrie jeszcze raz. No chyba, że sobie zaznaczysz jak było i przykręcisz idealnie w tym miejscu to geometria się nie zmieni.Mati910807 pisze:Jak wymieniałem drażki to ustawiałem zbieżnosc A jak wymieniałem amory i poduszki amora to nie ustawiałem. Dodam jeszcze że jak jadę to czyje że kierownica ma małe bicie .
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
powiem tak Na przedniej belce były wymienione wszystkie gumy i na wachaczu też Był cały przod robiony oprucz amorów bo nie miałem czasu ani pieniedzy I jak wymieniłem te wszystkie gumy na belce itp to było wszystko Ok Po jakims czasie zaczeło ja tak sciagac myslalem ze to amory i wymieniłem razem z poduszkami amora ale wraz jest to samo ale też mi sie nie podoba gniazdo jednego amora bo za luzno wchodzi ta poduszka i jak np podniose samochod to jakby nie było tego kielicha od gury zakreconego to by mi caly amor z poduszka wypadl aa mi sie zdaje ze tak nie powinno byc