[B4 ABT] Samochod plywa
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Kolego czytając twoje posty i przy upieraniu się że wymieniałeś to czy tamto stwierdzam że auto masz sprawne. A teraz do rzeczy jak nie zaczniesz od czegoś działać to może się to skończyć wypadkiem jak cie zamiecie. Powiedz mi jak cię buja czy huśta góra dół czy jeździ od osi jezdni do pobocza. Co do tylnej beki powiem tak ja swoich simów już w ogóle nie mam tłuką się jak by ich nie było a nie zamiata mną . Ale za to mam amora wybitego prawego i wystarczy przyhamować i od razu widać że samochód się buja góra dół na prawej stronie.
-
- Forum Audi 80
kolega Lucazzz zadał bardzo ważne pytanie.
Wymieniłeś tyleje na wahaczach i bardzo dobrze bo to one są głównym powodem niewłaściwego zachowywania się twojego pojazdu.
1) Mam nadzieje że to nie była marka TOPRAN
2) Tuleje wahacza należy dokręcac wyłacznie na opuszczonych kołach. Pojazd ma stac swobodnie na kołach![/b]
Wymieniłeś tyleje na wahaczach i bardzo dobrze bo to one są głównym powodem niewłaściwego zachowywania się twojego pojazdu.
1) Mam nadzieje że to nie była marka TOPRAN
2) Tuleje wahacza należy dokręcac wyłacznie na opuszczonych kołach. Pojazd ma stac swobodnie na kołach![/b]
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Jeśli poduszki z łozyskami sa bardzo wysłuzone to moze to miec jakiś wpływ lecz nie stawiał bym na te poduszki.Mati910807 pisze:Rozumiem Mam jeszcze jedno pytanie co to łożyska/poduszki amortyzatora przedniego. Jak byłem w sklepie i się o to pytałem to powiedzieli mi że tam są dwa rodzaje a ja mam założone te mniejsze. Morze mi tak samochod przez to latać na boki?
Poduszki sa wyższe i niższe. Osobiscie polecam z firmy MEYLE wersje WZMACNIANĄ
Jesli auto ucieka przy mocniejszym dodawaniu i puszczaniu pedału gazu to ewidentnie tuleje wahaczy.
[ Dodano: 2012-02-23, 18:59 ]
Tak o te belkę chodzi. Co do tych tulejek to nie warto kupowa taniochy. Polecam RUVILLEMati910807 pisze:andi77, Na sankach czyli gdzie? Na tej belce co są wachacze przykręcane do niej?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
A to trzeba dokręcać jak auto na kołch? Bo ja dokręciłem jak było w powietrzu...Lucazzz pisze:a tuleje na wahaczach dokrecałes jak auto było podniesieone, czy jak stał juz na kołach??
Dodatkowo borykam się z takim problemem, że jak wjadę w koleiny to dość mocno mnie ściąga. Wystarczy naprawdę mała koleina i już jest nieciekawie. Byłem na trzepakach i wymieniłem te nieszczęsne tuleje, amory z przodu + poduszki, prawy drążek z końcówką i po tym wszystkim zrobiłem zbieżność i kąty z przodu. Teraz się jeździ gorzej niż przed remontem. Tylnej osi nie tykałem bo nic mi tam nie stukało...
A ten co to jest ten trawers bo pierwszy raz słyszę taką nazwę?andi77 pisze:vlodek, A na trawersie sprawdzałeś tuleje?
Edit:
https://audi80.pl/80-b4-20-abt-sruby ... t54323.htm
Trawers = tkzw. sanki?