[80 B3 1.8 ] ucieka płyn chłodniczy
-
- Forum Audi 80
[80 B3 1.8 ] ucieka płyn chłodniczy
Od pewnego czasu ze zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego szybko ubywa mi płynu. Co najmniej muszę w tygodniu dolać z litr. Nie zauważyłem nigdzie wokół przewodów, chłodnicy miejsca w którym byłyby jakieś mokre ślady. W wewnątrz tez na wycieraczkach z przodu nie jest mokro co wyklucza że nagrzewnica padła. Również nie zauważyłem aby przybywało oleju w silniku bo poziom jest taki sam. Uszczelka pod głowicą też myślę że nie poszła. Samochód ma normalną moc jak wcześniej i nie widzę żadnej różnicy w pracy silnika. Nie wiem już co może być. Czy wie ktoś jak mogę zlokalizować skąd wycieka ten płyn?? Chciałbym to zrobić ale nawet nie wiem co muszę naprawić.
Uszczelka pod głowicą też myślę że nie poszła. Samochód ma normalną moc jak wcześniej i nie widzę żadnej różnicy w pracy silnika. Nie wiem już co może być. Czy wie ktoś jak mogę zlokalizować
To nie wyklucza uszczelki pod głowicą.Miałem tak w 100ce żadnych objawów a płyn spinkalał właśnie przez uszczelkę pod głowicą .Uszczelkę da się ponoć sprawdzić na odpowiednim sprzęcie.Pozdrawiam.
To nie wyklucza uszczelki pod głowicą.Miałem tak w 100ce żadnych objawów a płyn spinkalał właśnie przez uszczelkę pod głowicą .Uszczelkę da się ponoć sprawdzić na odpowiednim sprzęcie.Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
więc kolego stań przed bezpośrednio przed silnikiem i zerknij ze głowice. Króciec jest przykręcony do głowicy na dwie śrubki M6, a wąż z niego ,,idzie'' o ile pamiętam do nagrzewnicy w samochodzie.
Problemu z wymianą nie powinno być, może tylko przeszkadzać trochę mało miejsca, a kosztuje grosze.
Pozdrawiam
Problemu z wymianą nie powinno być, może tylko przeszkadzać trochę mało miejsca, a kosztuje grosze.
Pozdrawiam
- percevalle
- Audi 80 Klub