Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

dyskusja na temat nowego regulaminu dzialu gielda...

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
i28
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: i28 » 30 mar 2013, 22:44

luk_OP_Q89 pisze:
Nie jest,wystawienie ogłoszenia na tym forum jest dobrowolne.
To nie jest dyskusja z konkretnymi argumentami, tylko ucieczka od niej.
luk_OP_Q89 pisze:
Czy nazywanie nowego regulaminu bublem jest bardziej stosowne niż tekst z przedszkolem?
Czy masz jakieś bardziej wyszukane zajęcie niż np.Admin sokoro sam dokonujesz ocen a innym to wytykasz?
Zmiany zostały wprowadzone po to aby było lepiej,może więc poobserwujmy jak sprawdzi się giełda po nowemu a potem można wyciągc wnioski.
Z zasady adminów lub moderatorów obowiązuje powściągliwość, mają reprezentować zasady, które tworzą i pod którymi się podpisują. Etyka i kultura osobista jest tutaj podstawą jak mniemam.

Zwrócenie uwagi na pewne zachowanie ma skłonić do refleksji. A nazywanie rzeczy po imieniu (czyt. bubel), to nie jest opinia wyrażająca bezpośredni stosunek, do jakichś konkretnych osób lub grupy (jak określanie innych przedszkolakami), ale pokazująca jakiś błąd. Co więcej poparty konkretnymi argumentami.

Ja wiem, że jeśli jedna osoba mówi, że jesteś pijany to się ją ignoruje, ale jeśli mówi już to piąta czy dziesiąta z rzędu, warto się zastanowić. I taki był cel mojej wypowiedzi. Moje uwagi do nowego regulaminu przekazałem w poprzednim poście i na tym się skupcie. Nie na tym z czym podjąłeś niepotrzebną dyskuję. Szczgólnie, że jest tam taki mały emotikon na końcu.

Motorem zmian były, o ile śledzę forum, problemy z oszustwami, nieporozumieniami i bezpieczeństwem zakupów, nowe zapisy nie wpłynęły na to w żaden sposób.

Dregan
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Tomasz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 JS
Kontakt:

Post autor: Dregan » 31 mar 2013, 01:23

hmm ehhh to się robi wręcz śmieszne, każdy tutaj jest dorosły kupuje jak mu się podoba i na jakich warunkach chce. Dział ten jest niby informacyjny więc po co te kombinacje? niedługo wejdą wpłaty za członkostwo w dziale autogiełda bo wyjdzie na to że to będzie najbezpieczniejsze. :roll: :roll: :roll:

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 31 mar 2013, 12:00

probowalem byc grzeczny ale to sie robi nismaczne..
ktos usunal moj post z przykladem ogloszenia.
w odpowiedzi na maila dostalem nawet nie wiem od kogo zarzut ze to reklama..smieszne.to samo goloszenie mam w dziale goloszen wiec jaka to reklama???
do tego jajka tego moda poszly chyba na swieconke bo sie nie podpisal..
wkleje ponownie tutaj ten post i czekam na konsturktywne wyjasnienie co tu jest reklama???
jestem bardzo daleki od reklamowania sie tutaj tak jak to maja w zwyczaju niektorzy userzy..co wiecej reklamy te reklamuja niejako przyczyne powstania restrykcji na forum.
Cytuje swoj poprzedni post w ktorym prosze wymoderowac tresc ktora jest reklama.

Witaj tomkom1,

Twój Post napisany przez Ciebie na: "Audi 80 Klub Polska", został usunięty przez Administratora lub Moderatora.
Powód: post reklama,stary bez jaj.Albo konstruktywnie albo wcale.
Ja też mam firmę ale nie pociskam reklamy na lewo i prawo
Link do tematu: https://audi80.pl/viewtopic.php?t=78399

Twój post:

Temat: "dyskusja na temat nowego regulaminu dzialu gielda..."

luk_OP_Q89 , Kolego...jest rownouprawnienie..dlaczego ty masz pierwszy widziec atrakcyjne ogloszenie o sprzedazy np soczewek za 500zl komplet?
Nie uwazasz ze moze to rodzic rozne domysly?Czytaj ze zrozumieniem moja wypowiedz..Po raz pierwszy postaralem sie napisac bez bicia piany a mimo to ty wyciagasz znowu slowa z kontekstu...To forum ma wiele wspolnych zeczy z a6klubem.m.in adm.wiec powiem ci ze na tamtym forum spotkala mnie taka sytuacja..gdzie wystawilem ogloszenie na wabia...i po kilku chwilach mialem pw nie od moderatora..ale od osoby kolegi ktoregos z modow z zapytaniem czy bede to sprzedawal za tyle i tyle i ze on kupuje wiec moze nie wystawiac tego ogloszenia wogole...
Sami powodujecie i prowokujecie sytuacje ktore w przyszlosci narobia tutaj kwasu.Nie pisalem tego wszystkiego zlosliwie..chcialem podzielic sie uwagami i doswiadczeniami...
Dla mnie ten regulamin nadal jest martwy..dlaczego???dlatego ze nie mozna odpowiadac w dziale kupie...
nie mialem tutaj raczej klopotow z moderatorami..i niee mam zamiaru miec...apeluje zeby nie poczuli sie teraz jako panowie i wladcy..

Napisales kolego handlarz..oki mozesz tak do mnie mowic..przez 5 lat uczylem sie o marce i modelach przed 97 rokiem..Potem zaczalem je rozbierac i zrobilem z tego zrodlo utrzymania..Jezdze audi 100 c4 wiec kokosów nie zbiłem jak narazie..Uwazam i mysle ze slusznie ze oferuje towar o ktorym coskolwiek wiem.Klubowicz nie kupuje od ziemniaka ktory masowo rozbiera 5 aut dziennie i nie ma czasu przyjrzec sie kazdej zeczy..dzis rozebral 3 fordy i audi to wystawi to na allegro..

Oczywiscie ze bede wystawial to na allegro-tam wiaze sie to z odpowiedziami na pytania czesto niedoinformowanych osob z zewnatrz..te wszystkie wyjasnienia okreslenia jak pomoc itp..To wlasnie jest to co odroznia handel tutaj od handlu na allegro.allegro bedzie pochalnialo wiecej czasu.Wiec automatycznie towar bedzie drozszy..Jednoczesnie nawet jesli znajde kaprys i sprzedam go w mega atrakcyjnej cenie to jest duza szansa ze kupi go jakis lowca okazji spoza forum..

Nadal nikt nie odpisal mi na zasadnicze pytanie..chce sprzedac komplet termometr z czujnikiem.czy wystarczy jesli w ogloszeniu podam zdjecie cene i informacje ze czesc pochodzi z tego auta na czesci-i tutaj link do ogloszenia na tablica pl.

przyklad:

sprzedam termometr borg wraz z kostka zolta.czujnik temperatury na przewodzie 2 pinowym.cena xxxzl.

tutaj zdjecie zeczywistego przedmiotu

kontakt pw lub gg.
przedmiot pochodzi z tego samochodu:
http://tablica.pl/oferta/a6-c4-cala-na- ... 2hgdN.html

czy tak moze wygladac ogloszenie?czy to wystarczy?

edit.usunąlem cene bo byc moze o nia chodzi..
edit2.usunalem slowo sekta skoro obraza kogokolwiek.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2013, 12:46 przez tomkom1, łącznie zmieniany 3 razy.

Dregan
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Tomasz
Silnik: 2.0 JS
Kontakt:

Post autor: Dregan » 31 mar 2013, 12:08

:shock:

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 31 mar 2013, 12:08

i28 pisze: A nazywanie rzeczy po imieniu (czyt. bubel)
i28 pisze:To nie jest dyskusja z konkretnymi argumentami, tylko ucieczka od niej.
i28 pisze:Moje uwagi do nowego regulaminu przekazałem w poprzednim poście i na tym się skupcie.
i28 pisze:Nie na tym z czym podjąłeś niepotrzebną dyskuję
Szanowny Adamie nie rozumiem dlaczego próbujesz podjąć zupełnie niepotrzebnie rolę tego który wskaże nam co powinniśmy robić,jak się wypowiadać i na czym skupiać.
Masz zdanie na temat zmian w regulaminie-super piszesz i jest git.
Ale po kiego grzyba ton ala "wujek dobra rada"?
Nie wydaje mi się aby ktoś tego tu potrzebował twojego tatusiowania-wyluzuj.

Do Pana Tomasza autora...
Skąd ten upór stary,forum nie jest przymusowe nie pasuje ci regulamin i administracja
są inne fora.

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 31 mar 2013, 12:20

luk_OP_Q89, kolego drogi...z takim podejsciem daleko nie zajedziesz...podobnie slyszalem na innym forum...w tej chwili na tamtym forum dzial klasyka jakim jest c4 umarl..a poltorej tysiaca ludzi tworzy zgrana i wspolna spolecznosc...wiec ostroznie z takimi propozycjami..
mam takie samo prawo byc czlonkiem tego forum jak i ty.
Nie chce wchodzic w polemiki..nie potrafisz zrozumiec w swoim rozumku ze ja naprawde nie dąze do zwarcia to twoj problem..
ja w dobrej wierze i w celu wyjasnienia niejasnosci do konca zalozylem ten temat ..w zasadzie interesuje mnie nadal ta kwestia z przykladem ogloszenia.czy to wystarczy..mogl ktos podjac jakas decyzje odpowiedziec i 3 stronyspamu by nie istnialy...

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 31 mar 2013, 12:25

tomkom1,
Ja usunąłem twoj post i napisałem dlaczego.
Na tym forum są zasady które naruszasz systematycznie.
Przykład z soczewkami i prowokacją pokazuje że co...?
Że podkładałeś siwienie aby zasiać ferment.
tomkom1 pisze:probowalem byc grzeczny ale to sie robi sekta.
ktos usunal moj post z przykladem ogloszenia.
w odpowiedzi na maila dostalem nawet nie wiem od kogo zarzut ze to reklama..smieszne.to samo goloszenie mam w dziale goloszen wiec jaka to reklama???
do tego jajka tego moda poszly chyba na swieconke bo sie nie podpisal..

A propo jajek możemy podyskutować osobiście jak będziesz miał dalsze wątpliwości.

Po raz kolejny obrażasz pisząc o sekcie.
Będę systematycznie czytał co wypisujesz na forum.

Nie będzie tak że parę osób ze wszystkiego wiecznie niezadowolonych robi systematycznie gnój na forum.Obraża bezkarnie i jeszcze oczekuje tłumaczeń i wyjaśnień.

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 31 mar 2013, 12:27

chcecie kolejny przyklad rownouprawnienia???prosze bardzo...moderacja ma prawo i przywilej reklamowania czyichs czesci czy uslug..i to w sposob perfidny...
bo tylko im wolno otwarcie na forum anpsiac jak tutaj...
https://audi80.pl/b4-cabrio-coupe-ku ... htm#846414

ok.intencje moze i dobre..ale..nikt inny jak moderaotor nie ma mozliwosci napisac takiego posta w ogloszeniach...tylko moder ma prawo odpowiedziec...czy ta odpowiedz nie powinna zawierac tylko uwagi odnosnie samej poprawnosci ogloszenia?

Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: sagem » 31 mar 2013, 12:32

Równouprawnienie to jest takie jak w całej Polsce, ten kto ma władze może wszystko i nie ma sensu dalej strzępić klawiatury, nikt do forum nikogo nie zmusza.

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 31 mar 2013, 12:33

luk_OP_Q89, milo mi ze bedziesz moim aniolem strrozem..nie omieszkam osobiscie przy okazji porozmawiac osobiscie. :mrgreen: :mrgreen:
piszac o soczewkach podalem przyklad,ktory moze miec miejsce.
canzura nigdy nie byla dobra bronią..
kolego przeczytaj ten caly temat od poczatku...nikt nigdzie nie pisal ze jest niezadowolony.zadalem grzecznie i bez podtekstow kilka pytan na ktore zeczowo mi chyba ty rowniez nie umiesz odpowiedziec.co chwile prowokujecie do krytycznych sytuacji..a ja tylko pytam.porownanie czegos do czegos nie jest obrazeniem bo jesli chcesz to konstruktywnie przytocze przyklady.ale przeciez nie o to chodzi...

[ Dodano: 2013-03-31, 12:34 ]
luk_OP_Q89, zauwazam ze ta propozycja o osobistej rozmowie o jajkach zakrawa na grozbe?

[ Dodano: 2013-03-31, 12:42 ]
1 dzien Świat a tutaj sam jad..gdybys moderaotrze sie podpisal co jest w dobrym zwyczaju to ta cala pyskowka tutaj nie miala by miejsca.tylko zapytalbym na pw co jest nie tak z tym postem.Wsołego Alleluja ;-) ;-) ;-) ;-)

zietek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zietek » 31 mar 2013, 14:12

Dregan pisze:hmm ehhh to się robi wręcz śmieszne, każdy tutaj jest dorosły kupuje jak mu się podoba i na jakich warunkach chce. Dział ten jest niby informacyjny więc po co te kombinacje? niedługo wejdą wpłaty za członkostwo w dziale autogiełda bo wyjdzie na to że to będzie najbezpieczniejsze. :roll: :roll: :roll:
podpisuje sie pod tym

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 31 mar 2013, 16:24

panowie dyskusje nad celowoscia zmian prowadzilismy przez tydzien w innym temacie.decyzje zapadly i nad tym juz nie ma co dyskutowac i wyrazac swoich sprzeciwow bo to nic nie da czuje.moj temat mial na celu zaznaczenie pewnych luk w prawie oraz doprecyzowanie kwestii technicznych...i tak jestem na cenzurowanym a za chwile wyjdzie ze zalozylem ten temat tylko w celu trolenia.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 31 mar 2013, 16:33

tomkom1 pisze:nikt inny jak moderaotor nie ma mozliwosci napisac takiego posta w ogloszeniach...tylko moder ma prawo odpowiedziec.
Odpowiedzi w ogłoszeniach są zablokowane? Pytam, bo tego nie widze.
tomkom1 pisze:interesuje mnie nadal ta kwestia z przykladem ogloszenia.czy to wystarczy.
Dla mnie wystarczy. Jednak przed zaakceptowaniem, pozwoliłem sobie go trochę poprawić. W obecnej formie chyba lepiej brzmi...jak powiesz?
tomkom1 pisze:do tego jajka tego moda poszly chyba na swieconke
Co Ty masz z tym "nabiałem", że za każdym razem próbujesz każdego go pozbawić?
Mimo zapewnień, że masz czyste intencje, znowu zaczynasz to swoje (jak to Ty nazywasz) trolenie. Wyluzuj, bo nic dobrego z tego nie wyniknie.

Zdrowych i Wesołych

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 31 mar 2013, 16:39

IC69, do pewnych rzeczy zostalem poprostu sprowokowany..jesli ktos sie nie podpisuje to moja osobista refleksja jest taka ze.... a zreszta koniec tematu.
jedno ustalillem i wg tego schematu ktory poprawiles i zakaceptowales bede tworzyl ogloszenia.dziekuje za wyjasnienie.

Daevit
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Daevit » 31 mar 2013, 17:05

Odnośnie nowego regulaminu...
Możecie mi powiedzieć kto zajmuje się moderowaniem ogłoszeń w tym dziale?
Wystawiłem 4 ogłoszenia i tylko jedno jakoś znalazło pozytywna opinię któregoś moda.
Reszta usunięta bez podania powodu.

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”