Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Rozwiazanie problemu utrzymania klubu A80

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 26 cze 2011, 21:45

luk448 pisze: przeciez nikt tu nie nazywa Cie złodziejem ani nie wyłudzaczem.Spokojnie.Ja na pewno dokonam wpłaty z najbliższej pensji.Nie ma co sie kłócić tylko trzeba pomóc ratowac klub bo chyba to jest najwazniejsze.
tjaa ? Luknij...
Kolczat pisze:ja bym to nazwal bez ogrodek, totalnym oszustwem, bo widac ze kasy wcale nie brakuje bo kasa caly czas jest,
https://audi80.pl/bardzo-prosimy-o-p ... 389,60.htm

Awatar użytkownika
fafigiusz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fafigiusz » 26 cze 2011, 22:01

Doc, ja to sie niektórym nie dziwie, ludzie chcą wiedzieć konkretnie co i jak :roll: zastosowanie paru rozwiązań tez by bylo świetnym sposobem, np. doliczenie do wlepek itp. paru zlociszy i kasa rosnie, sam bym zamawiał, mysle ze i inni nie mieli by nic przeciwko <ok>

Awatar użytkownika
majekk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: majekk » 26 cze 2011, 22:07

fafigiusz pisze:Doc, ja to sie niektórym nie dziwie, ludzie chcą wiedzieć konkretnie co i jak :roll: zastosowanie paru rozwiązań tez by bylo świetnym sposobem, np. doliczenie do wlepek itp. paru zlociszy i kasa rosnie, sam bym zamawiał, mysle ze i inni nie mieli by nic przeciwko <ok>

Do wszystkich gadżetów są doliczane pieniądze na klub.

Ostatnio z takich doliczeń powinno być ok. 1500 złotych (koszulki i wlepki).

Dlatego informacja o braku kasy zaraz po tak dużej zbiórce zdziwiła nie tylko mnie.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 26 cze 2011, 22:10

fafigiusz pisze:doliczenie do wlepek...
No tak. Tylko musimy poczekać z tą wlepką i kasą z Panem Markiem S. ;-)
https://audi80.pl/sklep-naklejki-wle ... t56653.htm

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 26 cze 2011, 22:11

fafigiusz pisze:np. doliczenie do wlepek itp. paru zlociszy i kasa rosnie, sam bym zamawiał, myślę ze i inni nie mieli by nic przeciwko <ok>
A ty myślisz że wlepa ile kosztuje u producenta?
15 zł?
Wlepa kosztuje około 2-5zł w zależności od jakości i wielkości.
Cały czas przecież się o to rozchodzi że wlepy idą non stop, kalendarze co roku, koszulki i inne pierdy co jakiś czas a "studnia" dalej pusta.

Przypuszczam że jak gadżety były by "bez marży" i pojawiłby się temat "Prosimy o pomoc" to nikt by nie stęknął i przelałby tyle ile może i nie było by tej jałowej dyskusji.

A tak mamy sytuację gdzie kupujemy wlepy z marżą 200-300% i zaraz pojawia się wątek że nie ma kasy.
Dlatego niektórym (zwłaszcza tym co kupują gadżety z marżą) puszczają nerwy.
A mogli przecież sobie np indywidualnie zamówić koszulkę (za 25zł zrobić można sobie co się chce na koszulce przy zamówieniu jednej sztuki) lub wlepy takie jakie by im się wymarzyły. Tylko wszyscy bierzemy gadżety żeby identyfikować z klubem i przy okazji wesprzeć forum.

Piszę tu o koszulkach jako pierwsze lepsze przyrównanie.
Akurat przy nich pragnę zwrócić uwagę że na nich była bardzo "zdrowa" marża. 100 szt pękło nie wiadomo kiedy.
Czego nie można było powiedzieć o kalendarzach gdzie nabitka była 10zł/szt i ledwo uzbierało się 70szt (a chętnych było dużo więcej tylko niektórym miny zrzedły jak zobaczyli marżę).

Awatar użytkownika
fafigiusz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fafigiusz » 26 cze 2011, 22:12

majekk, sorki, moje nie doinformowanie :oops:

Awatar użytkownika
axell
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: axell » 26 cze 2011, 22:13

majekk, tylko nie wiem czy zauważyłeś że oba projekty są nie do końca zrealizowane.
Z wlepkami są jakieś problemy z dostawcą i się przeciągnęło
Koszulki dopiero wychodzą od producenta.
W takim wypadku to te pieniądze są w tym momencie zamrożone

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 26 cze 2011, 22:15

axell pisze: majekk, tylko nie wiem czy zauważyłeś że oba projekty są nie do końca zrealizowane.
Z wlepkami są jakieś problemy z dostawcą i się przeciągnęło
Koszulki dopiero wychodzą od producenta.
Ale to tymczasowy i miejmy nadzieję jednorazowy ZONK z wlepami (a przecież są praktycznie cały czas w ciągłej sprzedaży). Wystarczy że miesięcznie będzie 20 (dwudziestu) chętnych i 200zł jest.

Koszulki z tego co pisał Kubik wychodzą od producenta czyli co miało trafić na klub trafiło, co miało pójść na zapłatę dla producenta poszło. Kwestia logistyczna pewnie została.

Awatar użytkownika
fafigiusz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fafigiusz » 26 cze 2011, 22:16

Doc, juz wiem gdzie robimy kolejny spot <nunczako> <ok>

Awatar użytkownika
Rychu82
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Rychu82 » 26 cze 2011, 22:48

a wracając do tematu to niezły pomysł z tymi smsami nawet jakby operator brał .....strzelam....te 2 zł(a może ktoś wie ile?) to bym mógł nawet w kiblu strzelić wpłatke, a z tymi przelewami to faktycznie....wierzę, że to ciężka misja z różnych powodów.
no i ten licznik z zasobami klubu i zapotrzebowaniem wyświetlany po zalogowaniu przynajmniej dla tych co wpłacają lub z jakimś tam statusem

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 27 cze 2011, 00:26

Rychu82 pisze:a wracając do tematu to niezły pomysł z tymi smsami nawet jakby operator brał
Rychu82, ja również myślę i szukam ... jak to zrobić z SMS'ami.

ps.

Panowie... apel z postami w temacie "Bardzo prosimy o pomoc finansowa dla klubu Audi 80" Tam nie róbmy dyskusja i debata.

Tutaj jest temat: "Rozwiazanie problemu utrzymania klubu A80"
(dzięki kaczy ;-) )

Usunąłem posty i zapisałem .doc'a ;-)
audi80.pl/rozwiazanie_problemu_A80.htm
Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 12:52 przez Doc, łącznie zmieniany 2 razy.

AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AB4 » 27 cze 2011, 00:42

Doc,ale terroryzowanie forumowiczów że klub zdechnie bo masz takie widzimisie to wg.Ciebie to rozwiązanie problemu?,nie masz sił to przekaż obowiązki komuś kto temu zadaniu da radę,wybierz sobię następcę i to on będzie zbierał cięgi,nie tylko TY jesteś tu autorem tematów i informacji zawartych na forum,licz się ze zdaniem innych bo na tym polega demokracja,a nie że Tobie nie pasuje to nie wpłacę kasy za serwer i forum padnie,to nie tędy droga,i już szczególnie mnie wk... jak przeczytałem że załużcie swoje forum,to już przesadziłeś.Założyłeś je ok,pilnowałeś ok,ale że sam chcesz je udup.... to już jest dla mnie nie zrozumiałe,ale z poprzednich lat wiem że jesteś osobą konfliktową i nie uznajesz innych argumentów tylko swoje.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 27 cze 2011, 00:48

AB4, tutaj jestem ja ;-) i moi administratorzy, moderatorzy i wszyscy normalni, fajni ludzie a80.
Jeśli coś Ci się nie podoba, to zrób sobie własne, inne fora i nie rób nam kłopotów.
AB4 pisze:że jesteś osobą konfliktową
I kto to mówi ;-)
AB4 pisze:klub zdechnie bo masz takie widzimisie
Regulamin:
1. Masz prawo do posiadania i wyrażania swoich poglądów. Inni mają dokładnie takie samo prawo - szanuj to. Sposób wyrażania swojego zdania świadczy o Tobie - Twoim dobrym wychowaniu lub chamstwie.
(...)
3. Niedopuszczalne jest umieszczanie na łamach forum treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady netykiety a także zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie, naruszające prawa innych osób albo naruszające zasady współżycia społecznego. Forum ma służyć wymianie poglądów i informacji, ale w sposób kulturalny i z poszanowaniem odbiorcy. Użytkownicy nieprzestrzegający tej zasady zostaną natychmiastowo usunięci (zbanowani).

Jeśli nie umiesz inaczej mówić, to będziesz usunięty.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 01:08 przez Doc, łącznie zmieniany 5 razy.

AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AB4 » 27 cze 2011, 01:01

Kłopot to robisz Ty nam,nie my Tobie,nie odniosłeś się w żaden sposób do mojej wypowiedzi,a jeśli już to w sposób ingnorujący sam problem,nikt z forumowiczów nie napisał oficjalnie że ma w głębokim poważaniu forum jak Ty to zrobiłeś,czym totalnie olałeś każdą z tych 2500 osób zarejestrowanych.

eSpe,kolczat, kilku innych i ja już nie jesteśmy fajni jakoś się z tym pogodzę.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 27 cze 2011, 01:22

AB4, ty masz raczej "w głębokim poważaniu" ;-)
Nawet nie wiesz, ile było i ile jest roboty na forum, bazie, serwerze, root'cie, programistów, administratorów, moderatorów itd.

Robisz tylko wielkie kłopoty - nie wiem tylko po co ;-)
Jeszcze raz Ci mówię... jeśli cokolwiek nie pasuje Ci, to usuń to i zrób własne, nowe fora.

Nigdy nie "olewam" ludzi 2499 osób zarejestrowanych. To jest nasz klub.

I jeszcze jedno...

"Ja nie mam pretensji do ludzi jak nie chcesz to nie wpłacaj nie jest to bowiem twoim obowiązkiem.

Jeżeli stać cię aby wpłacić choć symboliczną złotówkę nie musi być to 50zł czy więcej bo takich kwot wcale nie oczekuję od klubowiczów.
Nawet symboliczna złotówka od każdego klubowicza który chce oczywiście wpłacić pomoże nam utrzymać serwery itp

Zawsze znajdzie się osoba której to przeszkadza i która będzie wyzywać mnie od złodziej ale przeważnie są to ludzie którzy nie dali złamanego grosza

Z zebranych wpłat z poprzedniej prośby mam jeszcze na opłaty do sierpnie
Od września już nie będę miał kasy na utrzymanie klubu
Więc proszę o przemyślenie mojego posta czy każdy użytkownik będzie wpłacał 1zł mc czy użytkownicy którzy mają taką wolę i wpłacają dobrowolnie na klub

Jeszcze raz podkreślam że nie wymagam od Was kasy i nie wyłudzam ani nie jestem złodziejem to jest tylko i wyłącznie wasza wola czy wpłacicie czy nie "

Pamiętaj o tym.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 01:24 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”