Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Rozwiazanie problemu utrzymania klubu A80

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 27 cze 2011, 12:39

axell, faktycznie... nie ma sensu robić SMS'ów. Kasa pójdzie dla operatora.
Tomkom1 vel Tomku ;-) Robimy !
Od 1 września włączymy odpłatność za wystawianie ogłoszeń. Pogadamy na GG, zmienimy regulamin i wyślemy mailing audi80 ;-)
Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 14:20 przez Doc, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Rychu82
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Rychu82 » 27 cze 2011, 12:54

no ja niestety wole sms za 12,30 wysłać raz na miesiąc czy tam dwa niż kombinować z wchodzeniem na konto . a co do giełdy to jak cos wystawiałem to raczej równolegle z allegro....a tak to sory...alegro wygrywa...dwa razy nie będę płacił..... <ok>

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 27 cze 2011, 12:56

Doc pisze:axell, faktycznie... nie ma sensu robić SMS'ów. Kasa pójdzie dla operatora.

Od 1 września włączymy odpłatność za wystawianie ogłoszeń. Pogadamy na GG, zmienimy regulamin i wyślemy mailing audi80 ;-)
Pomysł dobry, ale zróbcie zmiany dotyczące również samych ogłoszeń.
Jedno ogłoszenie - jeden wątek w którym zainteresowani mogą brać udział.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 14:18 przez gornik, łącznie zmieniany 1 raz.

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 27 cze 2011, 13:15

gornik, no w koncu i jakis pasozyt stary sie zainteresowal hehehehe.dawaj tu tych swoich starych koni co zawsze duzo gadaj i robimy burze mozgow.
temu co wysyla na allegro tez gratuluje...tam placisz i lezy ci 2 tygodnie i dalej placisz...a tutaj moze ci wisiec ogoszenie 2 miesiace.trafia do konkretnej grupy ludzi a nie do ogulu ktory szuka stringow i tanszego masla na allegro...zastanow sie zanim porzucisz forum....na allegro ci nie pomoga.pozatym wykazujesz wlasnie typowa polska mentalnosc wyssac wszystko co za free.a potem ..................nie odczuwasz ze placac te drobne jednoczesnie wspierasz forum?
ja sam chetnie zaplace ekstra za ogloszenie o usludze ktora robie odplatnie i chetnie doloze zeby to ogloszenie bylo promowane na poczatku listy...endriu rzuc kwote na gg i jedziemy...chetnie oglosze sie w uslugach o vinowaniu

[ Dodano: 2011-06-27, 13:17 ]
gornik, napisales zeby niejako otworzyc dyskusje w tematach gielda a to jest zly pomysl
Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 15:53 przez tomkom1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kojak85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kojak85 » 27 cze 2011, 14:07

A może by tak kupowanie jakichś punktów, które umożliwiają np. wystawianie ogłoszeń, ściąganie zawartości itd.? Np. chcesz kupić 10 punktów płacisz 10zł. Za te 10 punktów możesz ściągnąć określone treści, m.in. tutoriale itd. albo wystawić ogłoszenie. Szczegóły są do dogadania.

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 27 cze 2011, 14:13

kojak85, masz na mysli cos ala kredyty do wykupienia...zbyt trudne do ogarniecia...musimy stosowac proste rozwiazania.pozostaje tak jak do tej pory...poprostu od 1 wrzesnia wplacasz minimum 20 zl na klub i przechodzisz do grupy ktora ma mozliwosc wystawiania ogloszen o sprzedazy.mysle ze ogloszenia kupna nie beda okosztowane.podobnie zninkna podpisy o sprzedazy czesci

Awatar użytkownika
kojak85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kojak85 » 27 cze 2011, 14:20

Miałem na myśli właśnie kredyty coś a'la na Elektroda.pl. Rzeczywiście trochę z tym zachodu by było. Można też więcej cegiełek wypuszczać -> breloki - audi + grupa krwi itp, czapeczki, koszulki, polary, kubki.

w.a.n.t.e.d
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: w.a.n.t.e.d » 27 cze 2011, 14:45

Wiecie co, każdy się usprawiedliwia, że niby nie ma pretensji do Doc'a, a przecież to widać, że macie jakieś wąty co do jego osoby.

A czy kto kolwiek pomyślał, że Andrzejowi za zaangażowanie, za prowadzenie klubu, za siedzenie nocami przed komputerem też może należało by się chociażby na porządny sześciopak ? Samoluby jesteście i tyle - dbacie tylko o własne tyłki, bo dobrze wiecie, że gdyby nie forum, zostawialibyście połowę pensji u mechaników. Tyle z mojej strony. Pozdro.

P.S. Popieram smsy. ;-)

tomkom1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomkom1 » 27 cze 2011, 14:56

w.a.n.t.e.d, nara.

piotrpiter

Post autor: piotrpiter » 27 cze 2011, 16:43

zroboic abonament i jednorqazowe hasła wazne miesiąc kto nie zapłaci nie wejdzie i po sprawie .jestt nas parenascie osób i dogadac sienieumiemy jak w sejmie hehe

Awatar użytkownika
axell
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: axell » 27 cze 2011, 16:49

piotrpiter pisze:zroboic abonament i jednorqazowe hasła wazne miesiąc kto nie zapłaci nie wejdzie i po sprawie .jestt nas parenascie osób i dogadac sienieumiemy jak w sejmie hehe
To się zgadza że jest parę osób i itd. tylko licz się z tym że nikt nowy tu nie dołączy, bo jak przekonać kogoś kto tu zajrzał pierwszy raz że to forum jest warte wydania choćby tej złotówki. Ludzie tu zostają po przekonaniu się że jest po co zostać i dopiero wtedy są skłonni za to zapłacić.

piotrpiter

Post autor: piotrpiter » 27 cze 2011, 16:55

no tak/.....haa
mam licznik ip kontrola wejsc 3 wejscia free reszta po smsie

[ Dodano: 2011-06-27, 16:59 ]
lub poprostu zakopmy topór wojenny i róbmy to co robimy dalej jak jest .tylko wlejmy uczciwie co miesiac jakis grosz i bedzie oki

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 27 cze 2011, 19:03

tomkom1 pisze:dawaj tu tych swoich starych koni co zawsze duzo gadaj i robimy burze mozgow.
Stare konie mają to do siebie żę nie lubią bicia piany, część się już wypowiedziała:
:arrow: jawność i przejrzystość (to najważniejsze)
:arrow: ciągła sprzedaż gadżetów i ciągłe zyski z nich

Od siebie dodam że pomysł z wiązaną opłatą za dział sprzedaży\klubowa opłata roczna jest fajny. Fajne są opcje z przelewami prawie automatycznymi jak na allegro, smsami i pay pal'em.

Uważam również że administracja powinna częściej się godzić na oddolne inicjatywy gadżeciarskie. Są w śród nas osoby z "branży" pełne pomysłów i chęci, są też takie które im chętnie pomogą z logistyką, wachlarz gadźetów się powiększy i odciąży administracje właściwą ( nie wiem czemu najczęściej "zieloni" organizują takie akcje, a podobno tyle innych zajęć z forum mają ) Jeśli dlatego że są bardziej wiarygodni to dziwne podejście bo wiadomo że jak ktoś tu jest od X lat to dba się o własną "markę i imię/nick". Przykład? Wysyłka kalendarzy trwała multum czasu a ktoś np Ja (mam dużo czasu wolnego) mógł to zrobić w jeden dzień. Trochę odbiegłem od tematu ale to też ma wpływ na wypracowany zysk.

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 27 cze 2011, 19:16

wreszcie ogarnalem te 6 stron, prosze bardzo sprostowania:

ktos pisal ze czuje jakby mnie ktos oszukal, nie do konca, ja nie mam nic przeciwko temu ze Doc bierze cos dla siebie z kasy klubu, w koncu zalozyl to forum mial pomysl i to on to wszystko rozpoczal, w to nikt nie watpie, ale niech napisze jasno i wyraznie ile nas to ma kosztowac miesiecznie czy rocznie... niech napisze ile jest wplywow z reklam za caly rok ile za wlepy i inne pierdoly, chcialem nad tym dalej dyskutowac, niech bedzie wszystko przejzyste... Andrzej tak sie sklada ze na zloty nie jezdzisz, ja osobiscie jezdze, po calej polsce poznaje tych zajebistych ludzi z calej polski i myslisz ze oni nie zdaja sobie sprawy ze na forum sie zarabia? a to Ty jeden w tym kraju stworzyles tak potezne forum? oczywiscie ze nie, inni znaja innych zalozycieli ktorzy nie kryja sie z tym ze na tym sie zarabia, wiec napisz offem ile mamy placic... z ogloszeniami jest genialny pomysl, kazdy ze starych i zaangazowancyh uzytkownikow raz w roku da te 10 czy 20 pln zeby miec tam dostep czy bedzie uzywal czy nie, ale bedzie mial swiadomosc ze pomoze...

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 27 cze 2011, 20:48

A może by tak wprowadzić taki pasek, który pokazuje ile jeszcze brakuje złotówek do zapłaty za serwer? Pasek na samej górze by był jak na wikipedii swego czasu.

DOC

Słowo zdychać nie jest wulgaryzmem, to normalne polskie słowo. Każde zwierze zdycha. Kot zdechł, pies zdechł, krowa zdechła, koń zdechł. Tylko człowiek umiera.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”