no właśnie wulkanizator powiedział że bez problemu można jeździć i nic się nie stanie. a że estetycznie nie wygląda to wina tylko metody naprawy (klejenie na gorąco czy jakoś tak). a szkoda mi tej oponki jak i drugiej na ośce bo są w bardzo dobrym stanie (jeśli chodzi o bieżnik, mają coś pewnie powyżej 5-6mm, dokładnie nie sprawdzałem), a cena nowej oponki mnie powaliła prawie 200zł jedna, a znaleźć jedną identyczną i na dodatek używaną w tym samym rozmiarze i podobnym stanie to ciężko. no nic pojadę jeszcze do jednego może dwóch wulkanizatorów i skonsultuje problem. może nawet zdejmie się oponę i zobaczy od środka jak to wygląda. może to tylko powierzchowne zadrapanie opony i było naprawiane tak aby się wilgoć nie zbierała itp. a felgi miałem po lecie odnawiać i szykować na kolejny sezon, ponieważ teraz nie mam czasu i mam ważniejsze sprawy na głowie.
a może ktoś ma w dobrym stanie oponkę GOODYEAR DURAGRIP 195/65/15?
EDIT
na allegro znalezione są takie same oponki kontakt nawiązany czekam na odpowiedz od ludzi. i pewnie oponka będzie wymieniana.
[all] Uszkodzenie boczne opony - da się naprawić?
- Fighter001
- Forum Audi 80
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
[quote="piotrek 250279"]Jak wylazl balon to bicie bedzie miala ,jak ci nie wystrzeli to itak ja wywalisz bo cie to bicie do rozpaczy bedzie doprowadzalo[/quote] Popieram to stwierdzenie. Ja też tak miałem z oponami bieżnikowanymi. W jednej oponie prawi zerwał się metalowy kord opony i zaczynało bić przy 80km/h. Było to nie do zniesienia. Szybsza jazda nie była w ogóle możliwa.
Dodano: 2010-04-04, 19:53
Osobiście kupiłbym jakieś dwie używane opony. Przezorny zawsze zabezpieczony. Auto to kupa rozpędzonego żelastwa i nie można lekceważyć pewnych spraw.
Dodano: 2010-04-04, 19:53
Osobiście kupiłbym jakieś dwie używane opony. Przezorny zawsze zabezpieczony. Auto to kupa rozpędzonego żelastwa i nie można lekceważyć pewnych spraw.
- Fighter001
- Forum Audi 80