Witam, jestem tu nowy, nie do końca ogarniam forum, proszę o pomoc z moją B4.
Rzecz polega na tym, że zrobiłem w niej wszystko. Zmieniłem sprzęgło, wymieniłem elektromagnes w rozruszniku, zdjąłem również głowice z pod której olej leciał na zewnątrz, co za tym idzie - rozrząd i wiele innych rzeczy.
Problem polega na tym, że gdy przyszło do odpalenia, zauważyłem, że obrotomierz pokazuje mi ok 600obr po przekręceniu stacyjki w pozycję zapłonu. (Silnikiem nie zakręciłem, bo rozrusznik nie kręci. być może źle go podłączyłem). Chciałem zrobić wszystko sam, a teraz z podkulonym ogonem zwracam się o pomoc! Nie wiem czy umieszczam post w odpowiednim dziale, w razie błędu prosze o przekierowanie mnie
[B4 2.0 ABT] B4 ABT Problem po założeniu głowicy, obroty na
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Też zastanawiałem się nad masą, ale tam, masa jest na pewno przykręcona. Trochę nie wiem gdzie szukać przyczyny, autko sporo stało podczas tych napraw pod chmurką, może gdzieś wdała się jakaś wilgoć? Zastanawia mnie też czy nie mogło się coś wydarzyć przy złym podłączeniu rozrusznika (brawo ja!). Właściwie nie wiem czy skacze iskra z cewki... mogę to sprawdzić jeśli nie mogę zakręcić silnikiem?
edit. no tak, przecież pokazuje obroty.. nie, iskra nie skacze. W dodatku odłączyłem po kolei alternator, cewke, nawet halla (nie wiedziałem co odpowiada za obr silnika) i nic się nie zmieniło.
edit. no tak, przecież pokazuje obroty.. nie, iskra nie skacze. W dodatku odłączyłem po kolei alternator, cewke, nawet halla (nie wiedziałem co odpowiada za obr silnika) i nic się nie zmieniło.