tydzien temu dalem  do mechanika samochod 
i nie naprawil mi  a  przy mnie podmienial  cewka z  takeij  samej audi jak moja  aparat zaplonowy czujnik hella   i dalej nie bylo iskry 
a te rzeczy moje wkladal do tamtej audi i normalnie ona odpalala a moja niechce odpalic pomocy bo juz  nie wiem  co sie dzieje  
a wczesniej byla wymieniana uszczelka pod glowica   i o tej pory nie odpala jak ta uszczelka pekla i do oleju woda sie dostala  to wujek mi ja wymienil  ale dalem ja do mechanika zeby ustawil mi na znaki rozrzad  ustawil ale nie mogl jej odpalic 
a samochod  to audi 80 b3 89r  1.8 benzyna  plus  gaz
 a przed tym jak wymienalem uszczelke  to stala z 2 tygodnie na dworzu  bo nei bylo funduszy na naprawe jej  bo moze przez to  ze na mrozie stala troche   to jej cos sie stalo pomocy

[1,8 PB + LPG] brak iskry na swiecach
- 

krystian9018
 - Forum Audi 80

[1,8 PB + LPG] brak iskry na swiecach
					Ostatnio zmieniony 22 sty 2010, 14:06 przez krystian9018, łącznie zmieniany 1 raz.

- Kokolino
 - Forum Audi 80

- Imię: Radomir
 - Model: Audi 80 B4
 - Nadwozie: Avant
 - Silnik: 2.0 ABK
 - Kontakt:

krystian9018, na początek popraw prosze nazwe tematu na regulaminową.
Skoro prze walnięciem uszczelki było wszystko dobrze to cudów nie ma.
Posprawdzaj na początek wszystkie przewodu jakie są w okolicach silnika. Możliwe że podczas naprawy jakiś przewód uległ uszkodzeniu. A dochodzi w ogóle napięcie na cewkę ? Aparat sie obraca ?

Skoro prze walnięciem uszczelki było wszystko dobrze to cudów nie ma.
Posprawdzaj na początek wszystkie przewodu jakie są w okolicach silnika. Możliwe że podczas naprawy jakiś przewód uległ uszkodzeniu. A dochodzi w ogóle napięcie na cewkę ? Aparat sie obraca ?
- 

krystian9018
 - Forum Audi 80

wiem ze do cewki dochodzi ale z  cewki juz nie  wychodzi 
a aparat to nie wiem bo tego nie widzialem
wiem ze przed wymiana uszczelki wyciagalem radio i tam jakies przewody te co ida do radia zetknely sie i poszla iskra i moze to byc wina ze przestalo odpalac silnik
wtedy chcialem na chwile zakrecic silnikiem i nei odpalil i tego samego dnia zaciagnelem samochod do wujka do garazu i tam mi wymienil uszczelke ...przewody te kostkowe wszystkie sa podpiete bo ten mechanik sprawdzal ja patrzalem na wszytkie i juz nie wiem co jest grane z tym

a aparat to nie wiem bo tego nie widzialem
wiem ze przed wymiana uszczelki wyciagalem radio i tam jakies przewody te co ida do radia zetknely sie i poszla iskra i moze to byc wina ze przestalo odpalac silnik
wtedy chcialem na chwile zakrecic silnikiem i nei odpalil i tego samego dnia zaciagnelem samochod do wujka do garazu i tam mi wymienil uszczelke ...przewody te kostkowe wszystkie sa podpiete bo ten mechanik sprawdzal ja patrzalem na wszytkie i juz nie wiem co jest grane z tym
- 

Audi 80 Polska
 - Forum Audi 80

- Imię: Andrzej Cz
 - Model: Audi 80 B4
 - Nadwozie: Sedan quattro
 - Silnik: 2.8 AAH

Jeśli wymieniał aparat zapłonowy z czujnikiem Halla i cewkę zapłonową na sprawne a twoje działy w innym aucie to jeszcze pozostaje moduł zapłonowy o którym nie wspominałeś. Znajduję się on pod trójkątną plastikową osłoną pod dźwignia od otwierania maski tutaj masz foto jak wygląda: https://audi80.pl/b3-18-dzgdzie-jest ... htm#359412 . Sprawdź czy do cewki dociera plus na zacisk oznaczony numerem 15. Może masz jakieś zabezpieczanie antykradzieżowe? Które się włączyło...krystian9018 pisze:nie naprawil mi a przy mnie podmienial cewka z takeij samej audi jak moja aparat zaplonowy czujnik hella i dalej nie bylo iskry
a te rzeczy moje wkladal do tamtej audi i normalnie ona odpalala a moja niechce odpalic
- 

krystian9018
 - Forum Audi 80