Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8S PM 1990r.] Falowanie obrotow i Silniczek krokowy - czy mozliwa regeneracja ?

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Promacio
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Model: Audi 80 B3
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.8 PM
Kontakt:

[B3 1.8S PM 1990r.] Falowanie obrotow i Silniczek krokowy - czy mozliwa regeneracja ?

Post autor: Promacio » 08 lis 2024, 21:30

Siemanko Familia,

Jest sprawa. Jedna z Audi 80 B3 zaczela falowac obrotami na biegu jalowym. Raz dodaje gazu raz za malo. I obroty sobie lataja.
Temat juz przerabialem i winny jest silniczek krokowy. Do ostatniej znalazlem gaznik na zlomie z silniczkiem korowym i jezdze na tym siliniczku ze zlomu i jest gitara ale do drugiej nie mam skad zalatwic bo juz nie maja gaznikow ani online i w Holandii nie moge znalezc.

Znalazlem temat jesli chodzi o regeneracje:
silniki-czterocylindrowe/silnik-krokowy ... 64585.html

Mam dwa ktore nie dzialaja i jeden otworzylem i zaczlame regeneracje. Sprawdzilem czy nic polamanego nie ma. Slimaka wyczyscilem i zebatke tez. Styki poczyscilem i kontaktem psiknalem. Nasmarowalem. Slimaka do konca zwinalem tak ze trzpien cofniety do konca. Poskladalem i Podpialem pod gaznik. Normalnie na zaplonie jak recznie otworze przepustnice a nacisne na trzpien krokowego to trzpien powinien sie wsunac a po puszczeniu przepustnicy w momencie jak dotknie to trzpien powinien sie wysunac a tu zero reakcji. Nie reaguje na nacisk.

Mam jeszcze jeden to go jutro rozbiore i zrobie to samo.

Ale moze macie jakies wskazowki jak to dobrze zrobic bo ten caly siniczek krokowy nie wyglada na skomplikowany a daje mi w kosc niezle. <niedowiarek>

Z gory dziekuje i pozdrawiam,
Maciek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl