A co później steruje ruchem wycieraczek?ziemor pisze:Pompka idzie raczej prosto z pająka
[ Dodano: 2014-09-11, 00:02 ]
Przepraszam, że w ogóle to tak długo trwało, ale uporczywie szukałem przyczyny we wszystkim tylko nie w pająku. To był błąd, przede wszystkim powodem takich działań była zaporowa cena "nowego" pająka (150 zł). Mimo wszystko postanowiłem poszukać w okolicy (Tomaszów Lubelski) i będąc już u 5 z kolei handlarza częściami zamiennymi znalazłem za 50 zł . nie wiele myśląc kupiłem, nawet sprawdzając przed kupnem i co, jest, tak działa woda "sika" wycieraczki pracują. cieszyłem się jak dziecko. Więc wróciłem do domu i założyłem na stałe "prawie nowego "pajączka". Po pierwszej przejażdżce okazało się czemu taki tani. Kierunki nie odbijały . Następnego dnia oddałem pajączka handlarzowi i założyłem swój (wolałem nie mieć spryskiwaczy i niż użerać się z ręcznym odbijanie m kierunków).
Wiec moim problemem był (tak "był, ale to za chwilę) pająk.
Pozbyłem się problemu w sumie przez przypadek.
Przed założeniem starego pajączka, postanowiłem go wyczyścić i myłem go benzyną ekstrakcyjna z pomocą szmatki później jeszcze poszedłem do kolegi który ma szpareczkę i praktycznie zalałem go benzyną co chwile przedmuchując.
Po umyciu i wysuszeniu założyłem przełączniki sprawdziłem czy wszystko działa i ku miłemu zaskoczeniu spryskiwacze zaczęły DZIAŁAĆ. Cieszyłem się prawie tak bardzo gdy wracałem audi do domu po kupnie
O tego czasu mam jedynie problem z płynem do spryskiwaczy bo cały czas się kończy