Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABT] problem z szyberdachem w b4

ODPOWIEDZ
danielssiew
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.0 ABT] problem z szyberdachem w b4

Post autor: danielssiew » 08 mar 2014, 14:13

witam. mam problem z szyberdachem. na początku nie działał w ogóle ale dzisiaj sie okazało że nie był podłączony silniczek. po podłączeniu silniczek działał ale gdy próbowałem włączyć to wciągnął mi szyberdach pod dach i zaczął przeskakiwał na tych małych zębatkach. mieliście podobny problem co ja mam? dodam że te zębatki nie wyglądają na to żeby były jakoś uszkodzone.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2014, 21:57 przez danielssiew, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 08 mar 2014, 17:34

danielssiew, _uwaga

Awatar użytkownika
szaakaal
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: szaakaal » 11 mar 2014, 12:18

danielssiew, jak rozbierzesz silniczek to tam znajdziesz zębatkę, podłóż coś pod nią z obu stron... powinno pomóc.

Awatar użytkownika
cinu77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cinu77 » 08 wrz 2015, 08:55

Witam dołączę się do tematu,mianowicie mój szyberdach wydaje mi się , że nie działa prawidłowo. O co chodzi, przykładowo mamy szyberdach uchylony do góry i chcę go zamknąć.Wciskam przycisk celem zamknięcia i on chyba powinien się zatrzymać w momencie kiedy się wyrówna z dachem a on w tym momencie samoczynnie przechodzi w tryb odsuwania do tyłu.Wydaje mi się ,że powinna tam być jakaś krańcówka.Kiedy się uchył domknie to on się w tym momencie zatrzymuje (cały czas trzymam przycisk)i po zatrzymaniu puszczam przycisk i wciskam go jeszcze raz i wtedy on zaczyna odsuwanie dachu do tyłu.Wydaje mi się ,że tak to powinno działać.Jak to u was działa ? Proszę was o jakieś sugestie.

Roman_S
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Rafał

Post autor: Roman_S » 08 wrz 2015, 11:00

U mnie jest dokładnie tak jak napisałeś. po wciśnięciu przycisku zamykania uchylna część się zamyka i koniec, nie przełącza się samo w rozsuwanie, muszę wcisnąć drugi raz żeby odsunąć szyberdach.

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maciek889 » 08 wrz 2015, 17:59

cinu77 pisze:Wydaje mi się ,że powinna tam być jakaś krańcówka.Kiedy się uchył domknie to on się w tym momencie zatrzymuje (cały czas trzymam przycisk)i po zatrzymaniu puszczam przycisk i wciskam go jeszcze raz i wtedy on zaczyna odsuwanie dachu do tyłu.Wydaje mi się ,że tak to powinno działać.Jak to u was działa ? Proszę was o jakieś sugestie.
Tam jest taki styk który naciskany jest przez jedno z kółek. To kółko lubi się zsunąć i wtedy tak się dzieje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lusterka, szyby, szyberdach.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl