[2.0 ABT] problem z szyberdachem w b4
-
- Forum Audi 80
[2.0 ABT] problem z szyberdachem w b4
witam. mam problem z szyberdachem. na początku nie działał w ogóle ale dzisiaj sie okazało że nie był podłączony silniczek. po podłączeniu silniczek działał ale gdy próbowałem włączyć to wciągnął mi szyberdach pod dach i zaczął przeskakiwał na tych małych zębatkach. mieliście podobny problem co ja mam? dodam że te zębatki nie wyglądają na to żeby były jakoś uszkodzone.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2014, 21:57 przez danielssiew, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam dołączę się do tematu,mianowicie mój szyberdach wydaje mi się , że nie działa prawidłowo. O co chodzi, przykładowo mamy szyberdach uchylony do góry i chcę go zamknąć.Wciskam przycisk celem zamknięcia i on chyba powinien się zatrzymać w momencie kiedy się wyrówna z dachem a on w tym momencie samoczynnie przechodzi w tryb odsuwania do tyłu.Wydaje mi się ,że powinna tam być jakaś krańcówka.Kiedy się uchył domknie to on się w tym momencie zatrzymuje (cały czas trzymam przycisk)i po zatrzymaniu puszczam przycisk i wciskam go jeszcze raz i wtedy on zaczyna odsuwanie dachu do tyłu.Wydaje mi się ,że tak to powinno działać.Jak to u was działa ? Proszę was o jakieś sugestie.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Tam jest taki styk który naciskany jest przez jedno z kółek. To kółko lubi się zsunąć i wtedy tak się dzieje.cinu77 pisze:Wydaje mi się ,że powinna tam być jakaś krańcówka.Kiedy się uchył domknie to on się w tym momencie zatrzymuje (cały czas trzymam przycisk)i po zatrzymaniu puszczam przycisk i wciskam go jeszcze raz i wtedy on zaczyna odsuwanie dachu do tyłu.Wydaje mi się ,że tak to powinno działać.Jak to u was działa ? Proszę was o jakieś sugestie.