[B4 ABT LPG] sciąga w prawo
- grubby_m
- Forum Audi 80
- Kontakt:
tak mam to samo ale dopiero w weekend 27-28 bede robił w szkole jak chcesz to moze dam rade i bys podleciał do łodzi?
Pamiętaj ze są 2 rodzaje gum na tył i na przód i trzeba miec na wzór:(
jak nie dasz rady 27dmego to mozemy innego sie umuwić to zrobimy a w dodatku sam sobie zobaczysz jakie masz luzy na zwieszeniu
Pamiętaj ze są 2 rodzaje gum na tył i na przód i trzeba miec na wzór:(
jak nie dasz rady 27dmego to mozemy innego sie umuwić to zrobimy a w dodatku sam sobie zobaczysz jakie masz luzy na zwieszeniu
noorbi pisze: Tak, obstawiam amorka, bo gdyby łożysko górne amortyzatora się zużyło to słyszałbyś stuki.
i tutaj coś mnie zaciekawiło.... u mnie coś postukuje z przodu.... a byłem na przeglądzie to całe zawieszenie bez luzów a stukało od dłuższego czasu już. czy to może być powodem? ile kosztuje takie łożysko i gdzie je znajdę?
ja dzisiaj zauważyłem u siebie że jak przyspieszam to mnie na prawo ciągnie a przy chamowaniu w lewo jak wyrzuce bieg jedzie prosto. i czy tulejki na wachaczu są gumowe to guma miękczeje z czasem bo luzu nie miały tylko się jak by troche gumy ugniatały a z drugiej strony się nbie ugniatały chyba, za mocno nie mogłem szarpać to mi9ałem autko na podnośniku niepewnie stojące i tylnie tuleje były tak samo się gumy ugniatały jak podnosiłem i czy takie coś może być przyczyną taką że ściąga prawo lewo i jak wjade w dołem lub górkę to troche wali
- tajson0909
- Forum Audi 80
kolego jeszcze amorki by ci sie przydało wymienic bo 50 % to nie rewelacja ja wczoraj wymieniałem bo na jednym miałem 52% ana drugim 56% niby dobrze a jak je sciadnołem to sie okazało ze minimalny opor sawiały a nowe niedały sie wyciagnac ani sciskac i auto nabralo stabilnosci teraz jeszcze tył cały został do roboty oprocz chamolcow pozdro
Co do ściągania na prawo
Ja ma taką sytuację podczas jazdy na wprost albo ściąga na prawo albo na lewo. Zbieżność była ustawiana. Ale wspomaganie jest moim zdaniem za dobre zbyt lekko się kręci i kierownice muszę trzymać by była prosto podczas jazdy bo ucieka na prawo (delikatnie) co powoduje że auto skręca w prawo. Myśle że to wina wspomagania (pompy). jak myślicie co to morze być? a podczas chamowania auto nie skręca chamuje prosto. luzów na kołach tesz niema, amory wymienione 80% na stacji kontroli wykazało . Niewiem czy może maglownica czy co????? :?: Pomocy!!!
Ja niestety też mam problem;( Niestety po ataku zimy mam duże problemy z jazdą audikiem:-( Jak jadę na wprost i trzymam gaz to jest ok, ale gdy lekko przyhamowuję to kierat zostaje na swoim miejscu a furgon sam zbija dość ostro na lewą stronę:-( Trochę sprawdziłem i wiem tyle, że ma minimalny luz na drążkach przy maglownicy ale to raczej nie to bo tak było wcześniej. Tuleje na wahaczach nowe, końcówki drążków kierowniczych nowe, drążki stabilizacyjne też ok... Sworzeń zwrotniczy jeden i drugi był wymieniany więc pewnie też jeszcze żyją :evil: Sam już nie wiem co jest powodem tego, ale zostaje mi jeszcze jedna opcja, lecz chciałbym żeby ktoś ją potwierdził. A więc mieszkam na wsi i miałem parę razy problemy z zaspami :evil: A, że amorki pozamarzane, przy wykopywaniu się z zaspy cały Macpherson razem z kołem dosyć podskakiwał i powstał dość znaczny luz na prawej górnej poduszce prawego amorka. I teraz pytanie czy luz u góry może mieć aż taki wpływ na jazdę :?: I czy nie powinno być tak, że skoro to prawa strona ma luz to furka nie powinna jechać raczej na prawo?? Proszę o jakieś sugestie bo taka jazda nawet dla mnie jest niebezpieczna bo przy hamowani jestem na lewym pasie :-x Sory, że się tak rozpisałem, ale myślę, że choć trochę naświetliłem Temat.
I mała prośba... Wie ktoś może ile mogą kosztować drążki kierownicze :?: Bo na alledrogo nie ma niestety albo słabo szukam. Z góry dzięki :mrgreen:
I mała prośba... Wie ktoś może ile mogą kosztować drążki kierownicze :?: Bo na alledrogo nie ma niestety albo słabo szukam. Z góry dzięki :mrgreen: