[B4-ABT ]Wymiana łożyska pompy wspomagania
[B4-ABT ]Wymiana łożyska pompy wspomagania
Witam.Jak w temacie.Czy ma ktoś doświadczenie z wymianą łożyska pompy wspomagania?.Od jakiegoś czasu szumi i zastanawiam się czy wymieniał ktoś może te łożysko,czy czekać aż się rozwali i całą pompę wymienić?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Właśnie się dowiedziałem,że w pompie wspomagania nie ma łożyska,a wyrażnie z tej okolicy szumi tak jak zużyte łożysko.Kilka dni temu wymieniłem pompę wody/SKF/ Alternator tez sprawdzony.Myślicie że to jednak pompa wspomagania może tak szumieć.Wymieniłem dziś olej/płyn wspomagania/Stary był czarny jak diabli,ale nic się nie zmieniło dalej szumi.Często jeżdżę w dalekie trasy i boje się że mi coś walnie.Może jednak profilaktycznie zmienić pompę wspomagania? bo nic innego tam chyba nie ma co może tak szumieć ???.Dzięki za wszelkie sugestie.
[ Dodano: 2010-06-24, 22:39 ]
Witam ponownie,tak więc chyba wszystko jasne.Nie ma potrzeby wymiany pompy ani szukania łożyska,którego w niej nie ma.szumy pochodzą z samego wnętrza pompy wspomagania.Podczas pracy pompa wydaje taki dzwięk ponieważ pracują w niej łopatki i nie jest to ponoć nic niepokojącego./dopóki nie cieknie i nie wyje przy skręcaniu kół nie ma się co niepokoić./Tak usłyszałem w serwisie VW AUDI/.Doradzono zmianę płynu na nowy i śmigania dalej. Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-06-24, 22:39 ]
Witam ponownie,tak więc chyba wszystko jasne.Nie ma potrzeby wymiany pompy ani szukania łożyska,którego w niej nie ma.szumy pochodzą z samego wnętrza pompy wspomagania.Podczas pracy pompa wydaje taki dzwięk ponieważ pracują w niej łopatki i nie jest to ponoć nic niepokojącego./dopóki nie cieknie i nie wyje przy skręcaniu kół nie ma się co niepokoić./Tak usłyszałem w serwisie VW AUDI/.Doradzono zmianę płynu na nowy i śmigania dalej. Pozdrawiam