[B4 all] Kontrolki ostrzegawcze
-
- Forum Audi 80
[B4 all] Kontrolki ostrzegawcze
Witam,
Od pewnego czasu zastanawia mnie zachowanie mojego B4 podczas rozruchu.
Sprawa wygląda tak, że podczas przekręcenia kluczyka w pozycje ZAPŁON ma miejsce sytuacja:
GÓRNY PANEL KONTROLNY
1. Lampka ostrzegawcza płynu chłodzącego – pulsuje
2. Lampka ostrzegawcza płynu hamulcowego – pulsuje
3. Lampka ostrzegawcza poziomu oleju silnikowego – świeci się
DOLNY PANEL
4. Lampka kontrolna akumulatora – świeci się
Wszystkie 4 lampki przestają świecić gdy z pozycji ZAPŁON przełączam kluczyk na ROZRUCH. Silnik odpala a światełka gasną i nie zapalają się w ogóle podczas jazdy.
Wiecie może o co tu chodzi.
Sprawdzałem poziom płynu chłodzącego, oleju silnikowego oraz płynu hamulcowego i wszystko jest w normie. Akumulator mam nówka funkiel.
Powyższą sytuację można zobaczyć tutaj:
/pozdrawiam
T.
Od pewnego czasu zastanawia mnie zachowanie mojego B4 podczas rozruchu.
Sprawa wygląda tak, że podczas przekręcenia kluczyka w pozycje ZAPŁON ma miejsce sytuacja:
GÓRNY PANEL KONTROLNY
1. Lampka ostrzegawcza płynu chłodzącego – pulsuje
2. Lampka ostrzegawcza płynu hamulcowego – pulsuje
3. Lampka ostrzegawcza poziomu oleju silnikowego – świeci się
DOLNY PANEL
4. Lampka kontrolna akumulatora – świeci się
Wszystkie 4 lampki przestają świecić gdy z pozycji ZAPŁON przełączam kluczyk na ROZRUCH. Silnik odpala a światełka gasną i nie zapalają się w ogóle podczas jazdy.
Wiecie może o co tu chodzi.
Sprawdzałem poziom płynu chłodzącego, oleju silnikowego oraz płynu hamulcowego i wszystko jest w normie. Akumulator mam nówka funkiel.
Powyższą sytuację można zobaczyć tutaj:
/pozdrawiam
T.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 21:40 przez bentley300, łącznie zmieniany 2 razy.
- michal197609
- Forum Audi 80
- arekkrosno
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- arekkrosno
- Forum Audi 80
- percevalle
- Audi 80 Klub
Przepraszam że wygrzebuje stare tematy .. ale czy nie powinna zamrugać lampka air bag ?
zastanawia mnie to bo dziś wymiałem żarówki od licznika pod prędkościomierzem. cały czas air bag świecił a dzisiaj zgasł . możliwe że było poluzowany kabel a ja go niechcący naprawiłem ? Pozdrawiam
aa dodam że też posiadam B4
zastanawia mnie to bo dziś wymiałem żarówki od licznika pod prędkościomierzem. cały czas air bag świecił a dzisiaj zgasł . możliwe że było poluzowany kabel a ja go niechcący naprawiłem ? Pozdrawiam
aa dodam że też posiadam B4
- andrzejau
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B3
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 PP
- Kontakt:
Witam!
Odkopię temat bo mam tak samo jak jeden z kolegów. Kontrolka płynu mi się żarzy, wskaźnik temperatury ani rusz. I tak mam właśnie po paru chwilach od rozpoczęcia jazdy. Płyn i wszystko jest ok. Kontrolka żarzy się z różną intensywnością, raz mocniej a raz słabiej. Dodam, że temperaturę pokazywało jak chciało od jakiegoś czasu (a nie wiem, czy nawet nie od samej wymiany czujnika). Starałem się znaleźć rozwiązanie na forum, ale nie dałem rady (siedzę przy kompie około godziny dziennie). Czy to właśnie może być czujnik temperatury? Mam Audi 80 B3 1.6 PP .
Odkopię temat bo mam tak samo jak jeden z kolegów. Kontrolka płynu mi się żarzy, wskaźnik temperatury ani rusz. I tak mam właśnie po paru chwilach od rozpoczęcia jazdy. Płyn i wszystko jest ok. Kontrolka żarzy się z różną intensywnością, raz mocniej a raz słabiej. Dodam, że temperaturę pokazywało jak chciało od jakiegoś czasu (a nie wiem, czy nawet nie od samej wymiany czujnika). Starałem się znaleźć rozwiązanie na forum, ale nie dałem rady (siedzę przy kompie około godziny dziennie). Czy to właśnie może być czujnik temperatury? Mam Audi 80 B3 1.6 PP .
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z