[All] Termostat a wskazania temperatury
- radek kocio
- Forum Audi 80
a u mnie to jest tak. odpale auto o 5.00 rano i chodzi sobie 10 minut ja sobie wypale fajkie i poczekam az mi cos tam w srodku zacznie wyc chyba jakis pasek. lekko sie rozgrzeje i przestaje ale to nie o tym. no i chodzi 10 minut jade jade 6-7 km i temperatura rosnie do 80 i nic wiecej prawie czasem da troszke powyzej 80 ale jak potem jade dalej troche szybciej to spada ponizej 80 i leci letnie powietrze z nawiewu. co o tym swiatczy ze termostat nawalil czy sie przycina ?? opłaca sie cos z nim robic czy lepiej kupic nowy i wymienic ?? bo chya kosztuje około 30 zl. trudna to jest robota wogóle z ta wymianą ??
Pozdro
Pozdro
ja mam taki problem mam do wymiany 2 czujniki od temperatury co sie miesszcza na silniku u nie wiem jak wytlumaczyc to paniu w sklepie czy kto mi podaj model tych czujnikow bo ja nie jestem w kraju a czujniki maja mi przeslac a to do audi 80 b4 93r 2.3e ng cabrio
Bo po przejechaniu paru metrow zapala mi sie temperatura a nie wskazuje mi na desce temperatury a poprzedni wlasciciel wymienial pompe a ja pare dni temu wymienilem termostat bo znajomy powiedzial ze to od niego bo samochud stal od wrzesnia a do stycznia
Bo po przejechaniu paru metrow zapala mi sie temperatura a nie wskazuje mi na desce temperatury a poprzedni wlasciciel wymienial pompe a ja pare dni temu wymienilem termostat bo znajomy powiedzial ze to od niego bo samochud stal od wrzesnia a do stycznia
viewtopic.php?t=9136&highlight=wentylator%F3wSkuciok pisze:jedno proste pytanie, ile ma wskazywać wskaźnik temp na desce w momencie włączenia się wentylatora (jest jeden jeden więc jeden się włącza) w silniku ABT?
Boryna w silniku NG jest chyba jeden czujnik 4 pinowy z tego co pamiętam?
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
sorki Cobra ale jednoznacznej odpowiedzi tam nie ma, każdy pisze mi się włacza przy 90/93/95/100/110*, i "masz walnięty termostat", jak to jest "wg książki" przy jakiej temp. włącza się wentyl?
pytam sie bo przecież to się da wyregulować na wskaźniku, z tyłu na zegarach jest pokrętło którym można wskazówkę ustawić w żądanym położeniu
*) niepotrzebne skreślić
pytam sie bo przecież to się da wyregulować na wskaźniku, z tyłu na zegarach jest pokrętło którym można wskazówkę ustawić w żądanym położeniu
*) niepotrzebne skreślić
Ja jeżdżę swoim Audi kilka dni ale ani przy szybkiej jeżdzie autostradą (120-130km/h)ani przy staniu w miejskich korkach tem.nie przekroczyła 70st.Przeczytałem cały temat i wynika z tego że walnięty jest termostat tak?
Czy możecie to potwierdzic?I jeszcze jedno pytanie,czy bez spuszczenia całego płynu chłodzącego da się go wymienic?
Czy możecie to potwierdzic?I jeszcze jedno pytanie,czy bez spuszczenia całego płynu chłodzącego da się go wymienic?
tak to moze byc termostat a do wymiany termostatu raczej trzeba spuścic cały płyn. a teraz moje pytanie. jeszcze dwa miesiące temu było wszytsko OK trzymało ładnie 90 stopni. od jakiegos czasu trzymało tylko 80 wiec zaczołem sie zastanawiac co to ??
wymieniłem termostat i nadal podczas jazdy trzyma 80. w korkach grzeje sie nawet do setki wiatrak wlacza i chlodzi ale jak rusze dalej w trase to spada do 80 i tak stoi. nie wiem co to. moze ktos mi pomoze bo znowu termostat wymieniac jak wsadzalem nowy
wymieniłem termostat i nadal podczas jazdy trzyma 80. w korkach grzeje sie nawet do setki wiatrak wlacza i chlodzi ale jak rusze dalej w trase to spada do 80 i tak stoi. nie wiem co to. moze ktos mi pomoze bo znowu termostat wymieniac jak wsadzalem nowy
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
witam kolegów wypowiem się w ten sposób odnośnie otwartego termostatu cały czas objaw jest następujący po pierwsze że długo się nagrzewa autko a temperatura na wskażniku nie przekracza 70 stopni a nawet stojąc w korkach jak dojdzie do 90 stopni to po przejechaniu kawałka drogi dalej jest 70 stopni i tu polecam firmę chyba tak jak wszyscy maniacy którzy wymieniali termostat jest to firma Wahler koszt nie duży bo 30 zł ale jest ok pozdrawiam