[B4]wyświetlacz temperatury zewnętrznej
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
No właśnie. do tlaczeko pod licznikiem nic mi się nie wyświetla?cobra pisze:wyświetlacz być powinien...
Licznik raczej ori bo i przebieg by się zgadzał patrząc po książce serw i wpisach w papiery przy sprowadzaniu go do polski.
Nie kumam. Decha jest ori (bo (chyba) są czujki w desce) i w podsufitce.
Nie wiem. Cobra ratuj bo ja już chcę kupić taki. Może ja go mam tylko jest wyłączony i wygląda jak zaślepka. Jakieś pomysły??
A gdzie szukać mam tego czujnika temp zewn który jest podpięty do wyświetlacza w liczniku. Jeżeli on jest to może i ten wyświetlacz.
-
- Forum Audi 80
czujnik tem.zew.
Witam koledzy mam takie pytanie dzialal mi temp pozniej szwankowal raz pokazal temp zewne. raz nie a teraz wogole wiedz zrobilkem na krotko masa z aku do czujnika i z czujnika do wyswietlacza ale pokazuje mi o 9 stopni za duzo co jest nie tak uszkodzony przewod ktorys czy czujnik do wymiany niech ktos cos pomoze lub pod powie z gory dzieki pozdrawiam i wesolych swiat wszystkim :)
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
fak. szkoda. bo powierzchnia wygląda na pierwszy rzut oka jak inne kontrolki. szkoda. Czemu w aucie z klimatronikiem nie ma czegoś takiego. A w którym miejscu są czujniki temp zewnętrznej? bo jak mam klimatronik to chyba je mam (mimo że nie ma tego wyświetlacza).
Czy jest opcja wyświetlenie tem zewnętrznej na panelu klimatronik ??
Czy jest opcja wyświetlenie tem zewnętrznej na panelu klimatronik ??
-
- Forum Audi 80
Witam, Koledzy
Chciałbym zapytać o przebieg sygnału prędkości. Ten który się podłącza do szarego przewodu. Czy jest on wprost, czy odwrotnie proporjonalny do prędkości auta?
Zrobiłem wszystkie wyprowadzenia zgodnie ze schematem i zauważyłem, że podczas postoju ten kabel daje ponad 10V Czy tak powinno być?
Po drugie:
co to znaczy wartości 100-1020ohm?
Pozdrawiam.
Chciałbym zapytać o przebieg sygnału prędkości. Ten który się podłącza do szarego przewodu. Czy jest on wprost, czy odwrotnie proporjonalny do prędkości auta?
Zrobiłem wszystkie wyprowadzenia zgodnie ze schematem i zauważyłem, że podczas postoju ten kabel daje ponad 10V Czy tak powinno być?
Po drugie:
Dowiedziałem się, że termistory dobiera się podając ich rezystancję w temp. pokojowejsp.olsztyn pisze:"...Mogę natomiast podpowiedzieć , że można zastosować jako czujnik termistor o wartości 100-1020ohm. Taki termistor jest zresztą podstawą czujnika fabrycznego.
co to znaczy wartości 100-1020ohm?
Pozdrawiam.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
więc przy założeniu że nie mam tego wyświetlacza w liczniku a mam klimatronika to i tak powinienem mieć ten czujnik tak czy siak??cobra pisze:czujnik jest w okolicach lewej kratki dolnej w zderzaku przednim
Jeżeli bym go znalazł ale nie miał tego wyświetlacza w liczniku i uparłbym się że chcę go mieć to wystarczy że dokupię sam wyświetlacz już bez tej wiązki i czujnika. Dobrze myślę?
A jak to wtedy wpiąć do całego układu klimatronik?
Ponowię pytanko.
sp.olsztyn pisze:Czy jest opcja wyświetlenie temp zewnętrznej na panelu klimatronik ??
Nie mam zielonego pojęcia.Padre (LDZ) pisze:co to znaczy wartości 100-1020ohm?
jak widziałeś sam uzyskałem jakąś taką informację od sprzedającego wyświetlacz na allegro.
Pzdr
-
- Forum Audi 80
Tu jest na temat termistorów:
https://audi80.pl/b3-b4-all-wskaznik ... t12006.htm
Szukajcie a znajdziecie <ok>
https://audi80.pl/b3-b4-all-wskaznik ... t12006.htm
Szukajcie a znajdziecie <ok>