[B4]wyświetlacz temperatury zewnętrznej
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Mam podobny problem (kompletny wyświetlacz zakupiłem od klubowicza) wczoraj koleszka zamontował Mi wyświetlacz (super opisany wraz z fotkami od kolegi dardaw2) - Darek bardzo dobra robota , włączam zapłon temperatura ok np: - 3,5º C, po przejechaniu dokładnie 100m pojawia się temperatura w Fahrenheita np: + 11º F po przejechaniu następnych metrów na wyświetlaczu pojawia się litera E i tak troszkę pojeździłem po mieście zrobiłem ze 3km i tym czasie na przemian pojawiały się raz + 11º F i E, a temperatura w C niestety nie, ale za każdym razem jak wyłączyłem i ponownie włączyłem zapłon wyświetlacz temperaturę w C pokazywał. O co kaman?
[ Dodano: 2010-01-08, 22:21 ]
Dziś z kolei przejechałem 35km i wyświetlacz cały czas pokazywał w º C, odpaliłem auto wracając z powrotem po 300m znowu 11º F i E ( E to chyba Error - dedukuje) i tak było do końca jazdy. Gdyby było coś źle podłączone to chyba ogóle nie wyświetlał by w º C. Klubowicz od którego zakupiłem komplecik mówi, że wszystko było ok i pierwsze słyszy o czymś takim bo u siebie się z czymś takim nie spotkał. K...a o co chodzi. Koledzy co jest nie tak.
[ Dodano: 2010-01-08, 22:21 ]
Dziś z kolei przejechałem 35km i wyświetlacz cały czas pokazywał w º C, odpaliłem auto wracając z powrotem po 300m znowu 11º F i E ( E to chyba Error - dedukuje) i tak było do końca jazdy. Gdyby było coś źle podłączone to chyba ogóle nie wyświetlał by w º C. Klubowicz od którego zakupiłem komplecik mówi, że wszystko było ok i pierwsze słyszy o czymś takim bo u siebie się z czymś takim nie spotkał. K...a o co chodzi. Koledzy co jest nie tak.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Ja u siebie mam klimatronik (ten normalny co jeszcze w A4 wsadzali) i czujnik mam.Gamling pisze:Kurde muszę sprawdzić u siebie. Mam stary klimatronik z możliwością wyświetlenie temperatury zewnętrznej. Wyświetlacz już zakupiłem, mam nadzieję, że u mnie też będzie czekać ori kostka
Jak się okazuje wiązkę i wtyczkę do wyświetlacza mam.
Pozostaje więc tylko dokupić wyświetlacz i "Plug&play" i heja. Hehe.
Uwaga uwaga - kupię wyświetlacze temperatury <urodziny> .
Kurdeee. No weźcie - niech ktoś mi sprzedaaaa.
Jutro mam urodzinki .
Jak jest z numerami tych czujnikow? Bo na Allegro widze conajmniej 3 w roznych przedzialach cenowych.
Oryginalny Audi 80 B4/100 C4 ma numer: 4A0 820 535 i taki widzialem z ori przewodem i wtyczka za 60PLN.
Na forum trafilem na numer: 8D0 820 535 niby z Passata, tez za 60PLN.
Ostatni numer to: 8Z0 820 535 z Audi A2/A3/A4 itd. za 30PLN. Tych jest najwiecej na Allegro.
Generalnie wyglada na to ze zmienia sie kod pojazdu, a numer czesci pozostaje ten sam.
Wszystkie czujniki wygladaja tak samo, jak jest z ich charakterystyka? Czy kazdy z nich bedzie sie nadawal? Moze ktoras wersja jest polecana? Prosze o wyjasnienie.
Oryginalny Audi 80 B4/100 C4 ma numer: 4A0 820 535 i taki widzialem z ori przewodem i wtyczka za 60PLN.
Na forum trafilem na numer: 8D0 820 535 niby z Passata, tez za 60PLN.
Ostatni numer to: 8Z0 820 535 z Audi A2/A3/A4 itd. za 30PLN. Tych jest najwiecej na Allegro.
Generalnie wyglada na to ze zmienia sie kod pojazdu, a numer czesci pozostaje ten sam.
Wszystkie czujniki wygladaja tak samo, jak jest z ich charakterystyka? Czy kazdy z nich bedzie sie nadawal? Moze ktoras wersja jest polecana? Prosze o wyjasnienie.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Silnik: 1.9 1Z