[B4] Zakup klimatronika do ABT z V6 / demontaz
[ Dodano: 2014-01-18, 16:51 ]
no i udałosię...wpiąłem ten siwo zielony w inny siwo zielony z wiazki auta.
oczkowy przeciągnąłem do skrzynki...potem go wkręcę w linie K
i panel wymieniłem....miałem chyba od A3...kolor podswietlania krwisty a nie marchewkowy,no i wszystkie przyciski podswietlaja..
reszta ...czyli to co podmaska wleci razem z nowym silnikiem na wiosne
dzieki Jarewa za cierpliwosc i przeprowadzenie slepego przez ulice
no i udałosię...wpiąłem ten siwo zielony w inny siwo zielony z wiazki auta.
oczkowy przeciągnąłem do skrzynki...potem go wkręcę w linie K
i panel wymieniłem....miałem chyba od A3...kolor podswietlania krwisty a nie marchewkowy,no i wszystkie przyciski podswietlaja..
reszta ...czyli to co podmaska wleci razem z nowym silnikiem na wiosne
dzieki Jarewa za cierpliwosc i przeprowadzenie slepego przez ulice
mam pytanie odnośnie panelu climatronic , mam problem w postaci że nie reaguje on na wciskane przyciski można wpychać dany przycisk i żadnej reakcji działa tylko obiegówka i dodawanie temperatury a np auto , nawiew na szybę nie ,po jakimś tam czasie reaguje i potem działa , jeszcze jak się dodało temp i zmniejszyło to przyciski od razu działały a teraz już nawet po tym nie chcą wciska się i nic po jakimś czasie reagują , i teraz da się to naprawić ? np rozebrać i wyczyścić styki przycisków czy coś , czy po prostu trzeba nowy panel kupić :evil:
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Zimne luty na łączeniu płytka panela-płytka sterownika prawdopodobnie. Z rozebraniem nie ma problemu z tyłu panela śrubki po odkręceniu rozdwajasz panel od sterownika tam jest taśma wypinasz i właśnie te gniazda pinologie popraw luty żeby tam dojść trzeba ściągnąć wyświetlacz. A żeby ściągnąć wyświetlacz trzeba wyprostować metalowe blokady obudowy.
Po trzecie zobacz czy masz prawidłowe żarówki w podświetleniu 1,2W bo większe właśnie powodują z czasem takie efekty.
Po trzecie zobacz czy masz prawidłowe żarówki w podświetleniu 1,2W bo większe właśnie powodują z czasem takie efekty.
no dobra na weekendzie rozbiorę swój i pierw poczyszczę styki w płytce i przejże zimne luty jak to nie da efektu będę kombinował dalej , na złość panel z A4 jest na te diody i wiem że nie działa bo u siebie też próbowałem wpiąć i dupa szkoda że ta sama płytka od przycisków nie podejdzie :roll: choć spróbuję jak delikowi się udało
miałem sprawdzać zimne luty w panelu cudować ale jednak tego nie zrobiłem , podczas jazdy znów odmówił panel współpracy , ponieważ już mnie to totalnie zirytowało i wnerwiło do granic możliwości zadałem mu 3 silne ciosy z pięści i panel się naprawił , jak ręka odjął wszystko teraz działa bez problemu jak nówka panel :lol:
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
No dokładnie. Ale może wtrącę trzy grosze. Panel to płyta czołowa- wyświetlacz i przyciski. Jednostka sterująca to całość. Bo to jest dzielone i można wymieniać z a4 i nie będzie kolidować jeżeli panel damy z a4 a sterownik z a80 czyli z dwóch składamy jedno.
To na odpowiedź wyżej jak podałem ze jest zamienne.
To na odpowiedź wyżej jak podałem ze jest zamienne.