[B4] Zakup klimatronika do ABT z V6 / demontaz
panowie czy ktoś może mi podać numer trójnika od niebieskiego czujnika do climatronic który znajduje się w wężu od nagrzewnicy ?
dokładnie ten
bo ja nie mogę z czytać tam bo nie ma dojścia jak na złość jest z tyłu i dupa , a w etce online nie ma tego a chciałbym sobie z ASO to kupić bo nie montowałem tego jeszcze , chce żeby trochę grzała
dokładnie ten
bo ja nie mogę z czytać tam bo nie ma dojścia jak na złość jest z tyłu i dupa , a w etce online nie ma tego a chciałbym sobie z ASO to kupić bo nie montowałem tego jeszcze , chce żeby trochę grzała
ona mi grzeje ale przy temp 21,22 ,24 itp leci mi letnie powietrze żeby leciało ciepłe muszę na 27 ustawić , jak wezmę na HI to leci piekło , a np u wujka b4 czy ojca b5 bierze 22, 23 i jest gorąco a u mnie chłodnawo, trochę to uciążliwe w trasie musiałem mieć 27 -28 ustawione żebym miał ciepło trochę mnie to irytuje
no o to mi chodzi chce żeby ciepłe / gorące leciało a potem po nagrzaniu trzymało tą temperaturę , a u mnie leci coś ciepłego a potem cały czas letnie i nie ma na bank tej temp co jest ustawiona na climatroniku u ojca przy 25 można się się prawie ugotować w środku , myślałem że to właśnie brak tego czujnika bo po montażu tylko jego nie podpiąłem i wisi sobie kostka, nie podejrzewam nagrzewnicy bo tak to by w ogóle nie grzała a normalnie biorę na maksa to leci bardzo gorące powietrze. zresztą nagrzewnice brałem ze swojej starej która na bank była 100% sprawna , klapki wszystkie są na nowo zrobione a silniczki zregenerowane , czujnik od pokazywania na blacie wsio działa jak należy termostat też , czytałem trochę o tym i nie znalazłem sensownej odp , jeszcze jedynie nie sprawdzałem czy są gorące węże od nagrzewnicy czy są gorące po nagrzaniu, i czy układ nie jest zapowietrzony :roll:
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2014, 23:32 przez wujo1, łącznie zmieniany 1 raz.
no ok założę i zobaczymy , tylko wujek ma ori climatronic w ABK i nie ma tego problemu co ja
edit
dziś założyłem czujnik i dupa nic nie pomogło , węże od nagrzewnicy gorące , podpiąłem pod vaga i pokazało trochę błędów , wykasowałem przejechałem się , i znów pod vaga i jakiś jeden błąd wywaliło
Control Module Part Number: 8A0 820 043 D
Component and/or Version: Klima-Vollautomat D51
Software Coding: 00050
Work Shop Code: WSC 00000
1 Fault Found:
00799 - Coolant Temperature Sensor (G110)
30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent
00799 to tak jak by czujniki temperatury zewnętrznej
edit
dziś założyłem czujnik i dupa nic nie pomogło , węże od nagrzewnicy gorące , podpiąłem pod vaga i pokazało trochę błędów , wykasowałem przejechałem się , i znów pod vaga i jakiś jeden błąd wywaliło
Control Module Part Number: 8A0 820 043 D
Component and/or Version: Klima-Vollautomat D51
Software Coding: 00050
Work Shop Code: WSC 00000
1 Fault Found:
00799 - Coolant Temperature Sensor (G110)
30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent
00799 to tak jak by czujniki temperatury zewnętrznej