[80 B4] Halogeny (Rezane)
Pewnie że jestem pewny
Sam sobie zreazłem :lol:
Z oryginalnych reflektorów soczewkowych wyrzuciłem soczewki zastępując je bi-xenonowymi z Mercedesa s-classe (soczewki z przysłoną elektromagnetyczną), następnie szkła poszły do polerki na gładko i zastosowałem zestaw xenon 8000 K na żarnikach D2S.
Także jestem pewny w 100% <ok>
Na sam koniec założyłem zderzak ze spryskami i jest cool :mrgreen:
Sam sobie zreazłem :lol:
Z oryginalnych reflektorów soczewkowych wyrzuciłem soczewki zastępując je bi-xenonowymi z Mercedesa s-classe (soczewki z przysłoną elektromagnetyczną), następnie szkła poszły do polerki na gładko i zastosowałem zestaw xenon 8000 K na żarnikach D2S.
Także jestem pewny w 100% <ok>
Na sam koniec założyłem zderzak ze spryskami i jest cool :mrgreen:
Witam. Według przepisów, to halogeny można załączyć ze światłami mijania lub drogowymi. Po wyłączeniu świateł mijania, światła przeciwmgielne mają również zgasnąć. I ja montując u siebie w maju tego roku zestaw halogenów, tak mam właśnie podłączone. Wole nie użerać się z władzą. A że najbardziej podoba mi się zestaw oryginalny, taki też założyłem.
halogeny
halogeny
Podłączę sie do tego tematu z moim "problemem".
Chcę założyć u siebie halogeny i wszystko wydaje się proste, ale nie wiem gdzie by zrobić włącznik. Myślałem o oryginalnym, ale nie mam miejsca na coś takiego, bo mam na wysokości włączników półeczkę (jak Skuciok). Nie chce się jej pozbywać, wiec myślę o umieszczeniu go w jakimś mało widocznym, ale łatwo dostępnym miejscu - wolałbym uniknąć czegoś takiego jak ma Skuciok (bez urazy ). Ma ktoś jakiś pomysł gdzie by to zamontować?
No i skąd poprowadzić zasilanie, żeby gasły razem z mijania?
Chcę założyć u siebie halogeny i wszystko wydaje się proste, ale nie wiem gdzie by zrobić włącznik. Myślałem o oryginalnym, ale nie mam miejsca na coś takiego, bo mam na wysokości włączników półeczkę (jak Skuciok). Nie chce się jej pozbywać, wiec myślę o umieszczeniu go w jakimś mało widocznym, ale łatwo dostępnym miejscu - wolałbym uniknąć czegoś takiego jak ma Skuciok (bez urazy ). Ma ktoś jakiś pomysł gdzie by to zamontować?
No i skąd poprowadzić zasilanie, żeby gasły razem z mijania?
tez mam w kratce i fakt przy holowaniu prawy dostal po garze,mysle wmontowac w zderzakjaros pisze:Według mnie halogeny w kratkach = problem przy potrzebie holowania autka
Ale pomysł spoko
Mam u siebie ori halogeny, ale zastanawiam się nad włożeniem xenonu :mrgreen:
Bi-xenony w reflektorach już od dawna siedzą :lol:
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Halogeny Przeciwmgłowe Hella FF75, ja kupiłem via AllegroAdam Gałas pisze:a gdzie można kupić te halogeny możesz podać jakiś namiar albo może jaki to jest model halogenów
tu masz przykładową aukcję, najtańszy zestaw jaki w tej chwili jest wystawiony
http://www.allegro.pl/item293416834_hal ... atis_.html