[B4, 1.9, 1Z] Problem z rozruchem, kątem, głośna praca.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Skoro tak ,to dawka jak DaMaGe, pisze jest okmarcin_79 pisze:Ale te 16 to jest na Vagu w 4 polu , kat jest w 2 na 55do 58
W sumie nic to nowego nie wniesie ...skoro kąt i dawka jest tak jak piszesz ,to nie tu leży problem cięzkiego odpalania ....pozostaje cofajace się paliwo ,a to mozesz sprawdzić tylko tak <ok>marcin_79 pisze:Jutro sprobuje wrzucic logi
i raczej nie bedziesz musiał do mnie przyjezdzać ,bo jak wspomniałem ,zabaw w szukanie cofajacego się paliwa ,nie lubię ,bo to zbyt proste rzeczy sąDaMaGe pisze: zamontuj pompkę za grosze, i tak kiedyś może Ci się ona przydać choćby do odpowietrzania, wyeliminujesz kolejne podejrzenie albo znajdziesz powód swego problemu ...
W przewodach miedzy filtrem a pompa, powietrza nie ma ale zauwazylem, ze jest tuz przed filtrem. Mam tam tez przezroczysty wezyk i jak zgasze silnik, to po chwili widac jak sie odrobinke cofnie. Czyli musze szukac miedzy filtrem a zbiornikiem?MUNIOR pisze:A dokladnie ,to przed odpaleniem , w przezroczystych wężykach ,nie może być widocznych pustych przestrzeni z powietrzem .. 2-3 cm powietrza i problem z odpaleniem murowany ..takze przed odpaleniem podnosisz maskę i lukasz na przewody 8-)DaMaGe pisze:a zanim Ci odpali to paliwo w wężykach jest ??
Dzieki za wszystkie odpowiedzi.
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Nadwozie: Avant
audi 80 b4[1z] Ciezko zapala...
Witam. od pewnego czasu mecze sie z odpalaniem mojego zetorka tzn jak postoi cała noc i rano go probuje zapalic to mu jest ciezko ale jak zapali to chwile pochodiz nierowno. ale po chwile obroty sie normuja... filtr paliwa wymieniony pecherzykow poiwetrza niema/ pompa była po kompletnym uszczelnianiu. koszta u pompiarza niewspomne. obawiam sie ze to moga byc swiece zarowe tylko teraz kwestia jak je sprawdzic bya nic nieuszkodzic?????
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
ale my wcale nie jesteśmy źli ale odnośnie niektórych problemów z naszymi autami naprawdę jest milion postów i wystarczy tylko w wyszukiwarkę wpisać.dupczal pisze:Koledzy proszę nie bądźcie tacy źli
I żeby nie być gołosłownym https://cse.google.com/cse?cx=partner-p ... gsc.page=1
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Nadwozie: Avant
rozumiem ze niepotrzebnie załozyłem temat ale niechiało mis ie szukac ... co do mojego to mowicie ze jak dotkne przewodem podłaczym z akumulatora do koncowki swiecy zarowej to ma zaiskrzyc??? bo byłem u dwoch mechanikow pytac ale juz taka wode mi z mozgu zrobilize wole samemu cos podziałac bo niechce oddawac samochodu jakiemus poprachowi...
jeszcze jutro sprawdze czy mis ie gdzie niezapowietrza..
jeszcze jutro sprawdze czy mis ie gdzie niezapowietrza..